Zápal plic

Chtěla jsem se zeptat,od dubna tohoto roku,mě bolí na levé straně u ramene,nejvíce mě to bolí směrem k prsu a pod levou lopatkou.Šla jsem v červnu k mému obvodnímu lékaři,který mě poslal k neurologovi.Pán doktor Sobotka mě poslal na rengen a na rehabilitace.Rehabilitace mi vůbec nepomohla ba naopak mi bylo hůř.Když jsem šla na kontrolu k neurologovi,tak mi řekl že podle rengénu tam nic nemám,ale mě to bolelo čím dál tím víc,hlavně na prsou.Doktorova slova byla že je to divné,spíš si myslel že simuluji,ještě jsem byla na EMG protože mě neustále brní konečky prstů.Tak mi zdělil že pravá ruka je trochu horší a napsal mému lékaři,že jsem práce schopna.Tak jsem byla uschopněna.Šla jsem do práce s bolestmi,špatně se mi dýchá,ale jelikož jsem asmatička s vysokým tlakem a dýchá se mi poslední dobou hůře,ale chodím pravidelně na kontrolu na plicní a to se paní doktorce nelíbilo,naměřili mi o hodně horší dýchání,tak mě poslala na rengén ,pak zjistila že mám delší dobu zápal plic a zánět pohrudnice.Tak jsem se chtěla zeptat,jak je to možné,že to dva doktoři nepoznají,teď musím brát silná antibiotika a musela jsem si na to vzít dovolenou abych se doléčila.Děkuji

Odpověď odborníka:

Dobrý den, ano, možné to je. Zánět pohrudnice je totiž někdy velmi nespecifický a může někdy vypadat jako dráždění krčních nervů. Doporučoval bych proto znovu konzultaci jak na neurologii, je možné, že část obtíží bude mít neurologickou příčinu. Hezký den.

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: