Zápal plic

  • Dotaz od: Renata Karalova
  • Publikováno: 16.11.2012
  • uLékaře.cz

Dobry den, chtela jsem se zeptat moje 5mesicni miminko uz prez mesic kasle nas pediatr ho nekolikrat poslouchal a rikal ze tam nic neslysi ze je cisty dostali jsme antibiotika ktere nezabrali pak na poslal na rentgen plic tam nam vyslo ze ma drobny zapal plic dostali jsme dalsi antibiotika klacid na me prani jsem jela z malym do nemocnice po trech dnech nas pustily domu maly porad kasle pry to muze trvat az mesic ze se to dlouho hoji nemohla by jste mi to podrobnejs vysvetlit mam strach ze to porad trva navic pani doktorka nam rekla ze mame chodit ven na prochazky

Odpověď odborníka:

Dobrý den, je pravda, že kašel může trvat po zápalu plic ještě relativně dlouho. Procházky na čerstvém vzduchu k rekonvalescenci patří, pokud Váš synek nemá teploty, určitě s ním ven choďte. Pokud máte pochybnosti, navštivte znovu Vaší lékařku, jistě synka znovu vyšetří. Jste si jistá, že Váš synek nemohl něco vdechnout? To bývá poměrně častá příčina dlouhodobého kašle u malých dětí a na rentgenu nemusí být nic vidět. Hezký den

MUDr. Veronika Šabatová
MUDr. Veronika Šabatová

Specializace: Pediatrie
Pracoviště: Pediatrická klinika Thomayerova nemocnice

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Paradentóza
Články: Paradentóza
Paradentóza nebo...
Články: "Těžké" a "lehké" alergeny aneb Na hmotnosti záleží
Lehké alergeny nezískaly...
Pár cigaret a bechtěrev přijde rychleji
Články: Pár cigaret a bechtěrev přijde rychleji
Pokud trpíte Bechtěrevovou...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Ze života klíštěte
Články: Ze života klíštěte
Klíště, které nás ohrožuje...
Pět varovných příznaků mozkové mrtvice. Poznáte je?
Články: Pět varovných příznaků mozkové mrtvice. Poznáte je?
Z bezvědomí vás vytrhne...
7 800 Tipů kam na výlet z celé ČR
Turistikou ke zdraví s Turistika.cz
Naposledy čtené: