Zapomenutá pilulka

Dobrý den. Dne 15.7 jsem si zapomněla vzít ve 12 večer obvykle pilulku antikoncepce a vzala jsem si ji až asi ve 3 odpoledne. Používám značku Mywy a byl to už třetí řádek platíčka. Antikoncepci beru už asi 4 měsíce. No, a hned, jak jsem si uvědomila(ve 3 hod.), že jsem si prášek nevzala, tak jsem si ho hned dala a pak jsem hned postupovala normálně tak, jak si pilulky obvykle dávám. Dne 18.7 jsem měla nechráněný pohlavní styk. A měla bych dotaz. Dnes je 26.7 a já už beru třetí den poslední bílé pilulky, ale menstruace se zatím neobjevila. Je tu ještě možnost, že se dostaví nebo už mohu být dokonce těhotná, když jsem se zpozdila s jednou pilulkou? Děkuji předem za odpověď.

Odpověď odborníka:

Vzhledem k tomu,že prodleva byla delší než 12 hodin není gravidita vyloučena můžete si udělat gravitest který je positivní již kolem 6 dne po případné koncepci. Příjemný den

MUDr. Jan Sládeček
MUDr. Jan Sládeček

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologická ambulance, POLIKLINIKA AGEL Praha Italská

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: