Zapomenutí

Dobrý den, ve středu jsem začala užívat pilulky z nového plata. V pátek jsem si měla další vzít kolem osmé hodiny večerní, zapomněla jsem a v sobotu kolem jedné hodiny ranní jsem měla nechráněný pohlavní styk. Chybu jsem si uvědomila ten den kolem poledne a pilulku si vzala. Myslíte, že bude těhotenský test pravdivý, když si ho udělám už teď? A jaká je podle Vás pravděpodobnost otěhotnění? Moc děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, Moniko! Všimal jste si, že jste nezmínila co v tom "platíčku" je za tablety? Předpokládám, že mluvíme o hormonální kontracepci (HAK) a nikoli třeba o Letroxu... Těhotenský test z moči bude zatím bez velké citlivosti, ale test z z krve dostupný u lékaře by již těhotenství zachytit mohl. Popsaný výpadek dávky má za účinek pouze mírné snížení antikoncepční účinnosti. Po zbytek tohoto cyklu doporučuji použít doplňkovou metodu kontracepce, např. kondom nebo spermicidní přípravek.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: