Zdravotní problémy po baypassu

Dobrý den. Vážený pane doktore obracím se na Vás s následujícím dotazem. Jsem rok po operaci-bypass aortocoronarius duplex, ad RIA et RIM autovenosus st. p. sternotomií, duální antigregace. arterosklerosa, hyprtenzio art. gr. III ICHs chron. st. p. PCI RIA 8/99, st. p. PCI6/06 renograficky všech tepen. Během tohoto roku od operace jsem prodělala. 2x zápal plic. Problémy nadále trvají a to bolesti u srdce, jedná se o bolest bez vlivu nějakou namáhavou činnosti, jakoby se hojila na srdci nějaká rána, dále mě otéká levá noha a hlavně v noci mám bolesti DK. Byla jsem na vyšetření na neurologii, rtg. břicha, cévní vyšetření. Nic nezjištěno. Pouze léky na bolest. Vyjádření kardiologa nemám, neboť můj ošetřující lékař - kardiolog se k mým problémům staví tak, že asi mám hodně roků a již není třeba mě něco vysvětlovat. Odcházím od něho se slzami v očích a místo abych se u něj léčila tak naopak mám jen problémy. Po operaci jsem u něj byla jen 2x. Beru Anopyrin Sectral, Presid, Torvacard, MKonotab a Trombex. V nemocnici mě doporučili brát Trobex (75 mg) jen jeden rok. Tímto se Vás ptám o radu co mám nadále dělat, aby se mě neopakovali zápaly plic - asi snížená imunita. Nyní mě odborný plicní lékař naordinoval II Ribomunyl. Dále co na noční bolesti nohou, na otok LDK a bolesti u srdce. Také mám dotaz zda mohu již cestovat letecky - na dovolenou, jestli mohu k moři a s mírou užívat sluníčka, zda mám více chodit, sportovat, zda mohu chodit plavat a co za potravinové doplňky. Je to rok od operace a moje problémy tj. bolesti neustále trvají. Jistě mě pochopíte, neboť mým zájmem je relativně a ještě nějak bez bolesti žít. Děkuji. Přeji pěkné dny.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, z vašeho mailu je zřejmé, že jste vážně nemocná. Vaše potíže mohou být způsobeny srdeční operací, onemocněním srdce, sníženou imunitou atd.. Nemohu se vyjádřit zda jste schopna absolvovat letecky dovolenou. Váš dotaz je opravdu složitý a je nad rámec internetové poradny. Proto se omlouvám se stručnou odpověď.

MUDr. Zbyněk Cejnar
MUDr. Zbyněk Cejnar

Specializace: Vnitřní lékařství

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: