Zlomenina klíčku v levo

Dobrý den,chtěl sem se zeptat 26.4 sem si zlomil klíční kost na fotbale lečení probýhalo pomocí delbetových kruhů asi 3 týdny potom rehabelitace a už skoro uplně bez bolesti 17.6 sem začal chodit do prace pohyb ruky byl dobrý nebolelo to jenom že 27.6 sem upadl z kola a znova to prasklo zřejmě bez nové lomné linie je vytvořen per.svalek oproti minule je zvýrazněna angulace perif.fragmentu .Postavení v AC skloubeni je korektní opět tedy fixace na 14 dní poté kontrolní rentgen a podle toho bud ješte týden fixace nebo rehabelitace bylo to z mé strany celé uspěchané po tom prvním urazu chtěl bych se tedy zeptat hraji fotbal a hokej budou nějake následky a za jak dlouho bych se mohl vrátit ke sportu když to bylo takhle po sobě ty urazy zrovna se věnuji takovými kontaktnímy sporty kde je riziko nárazu na postiženou čast prosím o radu předem dekuji

Odpověď odborníka:

Opakovaná zlomenina klíčku prodlužuje dobu opětného plného zatížení, ale je předpoklad plného zhojení. Znehybnění by mělo být něco delší dobu zhruba 4 týdny, ale již v této době zahájení rehabilitace ramenního kloubu. Fotbal je pro končetiny sport náročný, opatrný návrat po 3 měsících a plné zatížení po 6 měsících.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: