Zlomenina nebo naraženina nártu

Dobrý den, prosím o Vaši radu: před 4 týdny mi při stěhování spadla hrana velmi těžkého stolu na levý nárt. Brzy opuchl a bolel, ještě ten den jsem ho začala mazat Dolobene gelem a stahovat elastickým obvazem. Po několika dnech zmizel otok i modřina, která se ale vytvořila na prstech, přestože na ně stůl nespadl. Při chůzi bez obuvi nemám žádné bolesti, jen při obouvání nárt bolí a stejně tak při chůzi v botách. Od začátku se snažím levou nohu zatěžovat minimálně. Před týdnem a půl jsem chtěla jít na RTG, ale kvůli podezření na těhotenství jsem musela vyšetření odložit. Po zjištění, že těhotná nejsem, zvažuji, zda stále na RTG zajít. Nárt pobolívá jen při stlačení, na druhé (od palce) nártní kosti cítím hrbolek a třetí a čtvrtou nemohu pohmatem dobře rozeznat, narozdíl od pravé, zdravé nohy. Když sedím, mám pocit, že mi levá noha trochu "trne". Na pohled není nic vidět. Za Vaši odpověď děkuji předem a přeji příjemný den! S přátelským pozdravem, Ivana Kulhánková

Odpověď odborníka:

Pokud nejste v jiném stavu tak je i po této době rtg velmi vhodný. Pokud by se jednalo o zlomeninu tak při neléčení poranění v této oblsti by se mohl vytvořit i pakloub. Samoléčení není na místě.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
+4 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: