Zlomenina v nártu

Dobrý den, měla bych na vás prosbu. Při tréninku florbalu jsem špatně utíkala nebo spadla o svou vlastní nohu. Okamžitě mi na nártu vyskočila boule, začala jsem to chladit pod studenou vodou, následně mi to trénér stahl obvazem, jeli jsme na RTG a a tam mi řekli, že mám zlomenou kost v nártu, co vede k malíčku, dali mi klasickou sádru na 6 týdnu. Po týdnu kontroly, mi doktor, nedal ani sádru s podpatkem, což mě překvapilo. Řekl že za 14 dnu by mi až dal podpatek :( mě noha nebolí, chodím s berlemi, ale potřebovala bych se už na to postavit, jelikož mě to omezuje ve škole, protože dojíždím, a do vlaku s berlemi, se ňák nedostanu, další důvod je, že máme důležité zápasy, a já potřebuju abych byla fit. Prosím, co mám dělat ? Uvažovala jsem, že bych zašla do nemocnice, jestli by mi nemohli dát plastovou odlehčenou sádru ? Potřebuji se na to co nejrychleji postavi.. Děkuji moc, za odpověď .

Odpověď odborníka:

Myslím, že byste měla být trpělivá.. Sádra s podpatkem mebo podkovou, co se dává dnes již zřídka, by byla na místě. Zatěžování končetiny v sádře jistě bude možné i když jsem zlomeninu na rtg neviděl. Plastovou sádru bych neaplikoval, není ani pevná ani dost odolná. Ve sportu byste stejně nic nyní nezmohla. Budďte trpělivá a vydržte. I po sejmutí sádry bude třeba rehabilitace a trpělivosti. Určite znehybnění nezkracujte.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x