Změna na děložním čípku

Dobrý den, při posledním stěru děložního čípku mi byla nalezena atypie LSIL. Na další stěr bych se měla dostavit za půl roku. Ráda bych se zeptala, zda se dá něco dělat do té doby - zda např. má smysl jít na stěr už dříve...či cokoliv jiného. Také bych se ráda zeptala, jestli je možné nechat se teď očkovat proti rakovině děložního čípku a jestli z viru může plynout jakékoliv ohrožení pro partnera. Mockrát děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, na kontrolu jděte dle doporučení Vašeho lékaře. Uspíšením nic nezískáte. Očkovat se můžete nechat, očkování doporučuji. HPV viry mohou způsobovat onemocnění jak u ženy, tak i samozřejmě u muže.

MUDr. Martina Hasilová
MUDr. Martina Hasilová

Specializace: Gynekologie
Pracoviště: Ústav pro péči o matku a dítě, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
-9 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: