Znaménka

Mám v podpaží občas mokvající znaménko, teď je v klidu a nevyrostlo o moc. Možná je i stejné je mi 33 let a tak cca deset let tam bude. Ono asi mokvá že se tře při pohybu o paži. Nedávno bylo úplně na odškrábnutí, ale teď je v pořádku. Na dotek nebolí. Foto viz příloha. Děkuji Dalibor

Odpověď odborníka:

Znaménka, která jsou vystavena mechanickému dráždění se doporučuje odstranit. Z důvodu v budoucnu možného rizika rakovinného bujení. Doporučuji vyšetření v melanomové poradně nebo na kožním. Kožní zákroky se provádějí v měsících, kdy již není tak silné sluneční záření, ale vyšetřit se můžete nechat již nyní. Vzhledem k lokalizaci a intenzitě poranění je možné, že vám bude odstraněno i dříve.
MUDr. Dagmar Doležalová

MUDr. Dagmar Doležalová
MUDr. Dagmar Doležalová

Specializace: Praktické lékařství

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: