Znaménka

Dobrý den je mi 14 a chtěla jsem se zeptat jestli jsou tyto znaménka podezřelá, první je v podpaží kde poměrně zavazí a druhé ve vlasech, kde při česání také zavazí. Obě dvě sou vytouplá a to ve vlasech je jako kdyby tvrdá světle růžová kulička. Chci si je nechat odstranit, půjdou obě dvě vyříznout? Také se bojím rakoviny kůže, vypadají normálně?

Odpověď odborníka:

Dobrý den, dle obrázku to vypadá na fibrom, což je naprosto neškodný výrostek kůže a leze jej snadno odstranit eletrokauterem či laserem pokud by vás obtěžoval nebo jste o něj zavazovala. Klasické chirurgické odstranění (vyříznutí) je ve vašem případě zbytečné, protože by Vám po něm zbyly jizvy. Pokud se ale čehokoli obáváte, doporučuji Vám navštívit kožního specialistu, který vás celkově prohlédne.

MUDr. Lucie Růžičková Jarešová
MUDr. Lucie Růžičková Jarešová

Specializace: Dermatovenerologie
Pracoviště: L - DermaMedEst s.r.o

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: