Znaménko

Dobrý den,přítel (25) má na šíji znaménko velikosti 8mm (s trichozou),které nyní pomalu ztrácí barvu (posun pigmentace). Kožní lékařka doporučila excizi,avšak až na konci srpna.Zajímalo by mě,zda by znaménko nemělo být odstraněno dříve, zda již v případě pozitivního nálezu nebude pozdě. Změny jsme si všimli tento víkend. Byla by lékařka schopna rozpoznat na základě vyšetření znaménka lupou, že je nezbytný neprodlený zásah? Můžeme být zatím klidní?Co byste doporučili?Mnohokrát děkuji.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, odstranění znaménka se doporučuje provádět nejlépe v zimních měsících. Objektivně lze zhodnotit malignitu histologickým vyšetřením po odstranění, zkušený dermatolog to ovšem dokáže i po vyšetření pohledem. Doporučoval bych proto znovu kontrolu a konzultaci u ošetřujícího kožního lékaře. Hezký den.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: