Znaménko

Dobrý den, mám takový dotaz. Již do mala mám za krkem vystouplé znaménko. Mám neustále hrozný strach z rakoviny jak to všude vidím. A tak jsem byla s tímto znaménkem u doktorky obvodní a požádala jí jestli by se dalo odstranit. Prý ano a dala mi žádanku na chirurgii. Mám strach jestli se z toho pak nemůže něco vyvinout. A jak se tento zákrok provádí? Ambulatně? Nikdy jsem nic podobného nepodstupovala a tak se raději informuji. Jednou mi již znaménko krvácelo z rozžkrábnutí. Předem děkuji za dopověď.

Odpověď odborníka:

Toto znaménko vypadá v pořádku a rozhodně se nemusíte bát. Chirurgii vám nedoporučuji, zvláště když jde o oblast zátylku, která se hůře hojí, Chirurg vám udělá nevzhlednou jizvu. Raději se obraťte na kožní ambulanci, kde se může provést odstranění šetrnější metodou.

MUDr. Eva Dogoši
MUDr. Eva Dogoši

Specializace: Dermatovenerologie
Pracoviště: Soukromá kožní ambulance

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: