Zopakování testu

pro paní doktorku Marcelu Vorlíčkovou.paní doktorko napsala jste mi, že alergie, špatná funkce štítné žlázy, kožní infekce nesnižují protilátkou odpověď na HIV. A že je vhodné zopakovat negativní výsledek ještě po 3 měsících od prvního vyšetření. proč mám opakovat hiv test ještě po 3 měsících od prvního vyšetření když v mém případě se nesnižují protilátky na hiv odpověď?

Odpověď odborníka:

Dobrý den, pokud byste si chtěla udělat test dříve než 3 měsíce po rizikovém kontaktu,kde byste měla podezření, že jste se mohla HIV nakazit, tak je zde diagnostické okno,kdy pacienti ještě nemusejí vytvořit protilátky. Pokud se chcete jen preventivně vyšetřit stačí pouze jedno vyšetření.

MUDr. Marcela Vorlíčková
MUDr. Marcela Vorlíčková

Specializace: Alergologie a klinická imunologie

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: