Zotavení těla po mononukleóze

Dobrý den,opět vám píšu.Snad to nevadí. Včera večer jsem jel na chirurgii,protože mě už čtvrtý den píchalo v levém podbříšku,stejně jako na začátku mononukleozy,akorát,že teď bylo píchání silné a bolestivé. Na chirurgii mě důkladně vyšetřeli a poslali mě pro jistotu na urologii. Výsledky z moči jsem měl U_LEUK:1 U_ERY:1 U_EPDL:1 U_HLEN: 1 . Udělali mi ultrazvuk,ale nic nenašli. Když jsem jim řekl o te mononukleoze,kterou už mám od 4.dubna a částečně vyléčenou-(jater testy v normě) a přetrvává únava,tak mi řekli,že na 50% mohou být bolesti břicha z té mononukleozy. Na tu přetrvávající únavu mi doktorka řekla,že ten vir mi rozhodil imunitní systém,proto se cítím unavený. Mám prý hodně pít a nevyčerpávat se.Pokud bolesti nebudou ustupovat,nebo se zhorší mám tam přijít znovu. Mohla by ste mi říct pár rad,jak bych mohl imunitní systém vrátit zpět do formy? Případě je to normální,to píchání v oblasti levého podbříška při mononukleoze? Děkuji mnohokrát za odpověď.

Odpověď odborníka:

Při této chorobě se opravdu může objevit svalová bolest, která se promítá i do l. břicha. Cesta je doléčení infekční choroby, kontroly u svého lékaře, dostatek vitaminu a postupně i pohybu, kvalitní výživy a přiměřeného cvičení a zátěže. Stav by se měl upravit pokud jste jinak zdráv. Kontroly u lékaře jsou ale na místě.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x