Zpoždění menstruace při užívání ha

Měl bych prosím Vás ještě jeden dotaz, kdyby přítelkyni krvácení v této 7denní pauze vůbec nepřišlo, má pokračovat normálně v užívání antikoncepce?? Omlouvám se za tolik otázek, ale máme opravdu strach, proč se krvácení nedostavuje, protože nevíme, co dělat, kdyby vůbec nepřišlo. Děkuji mnohokrát.

Odpověď odborníka:

Ano, po 7 denní pauze musí přítelkyně pokračovat v užívání antikoncepce, aby byla chráněna před otěhotněním, a to i když se krvácení nedostaví, nebo i když se krvácení dostaví např. zítra a bude doznívat i po pauze. Jinak není třeba dělat vůbec nic. Jak jsem psala, nízkodávkové hormonální antikoncepční přípravky způsobují zeslabení až vymizení menstruační krvácení u některých žen. Při pravidelném užívání hormonální antikoncepce a současném používání kondomu neotěhotní, je před otěhotněním chráněna nadvakrát. Pokud Vás to uklidní, kupte si těhotenský test, je k dostání v každé lékárně. Negativitu značí jeden proužek.

MUDr. Martina Hasilová
MUDr. Martina Hasilová

Specializace: Gynekologie
Pracoviště: Ústav pro péči o matku a dítě, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: