Ztráta libida, antikoncepce yadine

Přeji hezký den. Je mi 31 let jsem po 1 přirozeném porodu a 1 císařském řezu ( 15 měs. dvojčata). Asi tak 10 měsíců užívám hormonální antikoncepci Yadine. Objevily se u mne problémy jako deprese, nervozita, ale hlavně co mě nejvíce trápí, to je úplná ztráta libida. Pohlavní styk je pro mne spíšu nutností i když tomu tak nikdy nebylo. Pohlavní styk je bolestivý, minimální sekrece a manžel do mě nemůže ani vniknout. Uvažuji o změně antikoncepce a to nitroděložní tělísko Mirena. Chci se zeptat jestli tyto problémy mohou být zapříčeněny užíváním stávající antikoncepce ( nebo stresem a honičkou kolem dvojčat) a jestli se vše může plánovanou změnou zlepšit. Oba nás to s manželem velmi trápí. Za odpověď předem moc děkuji a jsem s pozdravem. Dagmar

Odpověď odborníka:

Dobrý den, ztráta libida je bohužel jedním z možných nežádoucích účinků této antikoncepce. Když se k tomu přičte honička kolem dvojčat, není čemu se divit. Změnu antikoncepce můžete zkusit, nelze však dopředu s jistotou říci, jak Vám bude vyhovovat. Každá antikoncepce má svoje nežádoucí účinky.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: