Zubní implantát

Dobrý den, zhruba před 1.5 rokem mi byla vytržena dvojka nahoře. Zub byl předtím dlouho léčený, byly vyplněny kořenové kanálky, ale kvůli dlouho trvajícímu zánětu v kosti musel být nakonec vytržen. Vytržený zub mi byl vložen zpátky do dásně a kompozitem připevněn ke dvěma přilehlým zubům (1 a 3) s tím, že je to pouze provizorní a zhruba po půl roce bych si měl nechat udělat implantát. Můj současný zubař mi ale nyní tvrdí, že implantát zatím není potřeba. Že zub je vložen v dásni a tudíž si tělo myslí, že tam vlastně pořád je a nemělo by docházet ani k ubývání kosti. Chtěl bych se proto zeptat, zda toto řešení opravdu nevadí a nebo je nezbytné nechat si udělat implantát. Velice děkuji za odpověď. Jan

Odpověď odborníka:

Dobrý den, Váš ošetřující lékař má pravdu. Implantát opravdu nutný není. Bez implantátu je ale větší riziko ztráty zubu např. při kousání tvrdších potravin. Hezký den.

Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: