Zubni rovnatka- krouzky

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat, zda je nutnost upevnění krouzku na stoličce pri lecbe rovnatkem. Skoro dva mesice mi ortodontista rovnal zuby bez krouzku a sama vidim (i on se zminil ze se mi zuby narovnaly o 2 mm nebo tak nejak) , nyni mi nastavil i krouzky, ale pokud se lecba darila i bez nich, tak nevidim nejakou velkou nutnost nasazeni krouzku. Bolest se dá snést, to jsem si zvykla, ale nemohu vůbec jíst, porad se pri jidle dotykam tech "hacku" z vnitrni strany co jsou upevnene na krouzcich jazykem a mam ho cely dodreny. Nedokazu si predstavit ze si na to zvyknu, navíc pri kousani citim jak se mi sklovina z dolnich stolicek odírá tím zelezným komponentem, stolicky dole me navíc stále bolí po kompletnim zaplneni kanalku, které už probehlo pred 3 mesici (bolest je pořád pri studenem, teplem, tlaku, i normalne bez podnetu) , ortodontista mi rekl ze bolest muze po zaplnění kanalku trvat klidne jeste pul rok. Je to mozne? Prikladam rentgen pred nasazenim rovnatka

Odpověď odborníka:

Dobrý den, aplikace kroužků, či tzv. kanyl je třeba posoudit podle aktuální situace, ale většinou je třeba je nasadit pro dobrý efekt léčby. S pozdravem, Jan Stuchlík

MUDr. Jan Stuchlík
MUDr. Jan Stuchlík

Specializace: Zubní lékařství
Pracoviště: Dentální klinika Jan Stuchlík

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: