Zvědšené uzliny bušení srdce

Dobrý den, už nějaký měsíc mě trápí bulky na krku a v tříslech a bušení srdce vysoký tlak 140/90...bulky nejsou bolestivé v tříslech asi 1 cm velké na krku to bude podobně....na kardiologii udělaly ultrazvuk a nic nenašly...praktický lékař dělal testy krve a výtěr krku a také nic nenašel a na bulky v tříslech se ani nepodíval a řekl že jsou to uzliny..tak opravdu nevím co mám dělat..

Odpověď odborníka:

Dobrý den, arteriální tlak máte při horní hranici normy, ale není ještě považován za patologický. Bušení srdce, je pravděpodobně způsobné extrasystolami, což jsou předčasné stahy. Mají je všichni lidé, ale někteří je vnímají a není to nemoc. Pokud vám dělali ultrazvuk srdce a je bez nálezu, tak nemějte obavy. Ale zvětšené uzliny by se měli řešit. Váš praktický lékař by vás měl poslat na ORL ať se podívají na uzliny na krku. Pokud bude potřeba, tak se uzliny dají vyšetřit ultrazvukem.

MUDr. Zbyněk Cejnar
MUDr. Zbyněk Cejnar

Specializace: Vnitřní lékařství

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: