Zvětšená prsní žláza

Dobrý den, asi před 2 týdnama jsem byla u svého praktického lékaře na vyšetření prsu. Po vyšetření doma se mi zdálo prso v "nepořádku" tak jsem zašla na vyšetření a lékař mi sdělil, že to je jen zvětšená prsní žláza a není to nijak závažné. Chtěla bych se zeptat, zda se časem zase vrátí do své původní velikosti, protože se mi zdá, že čím delší doba to je tím mě to prso víc bolí. Je takové tvrdší a když usínám na břiše tak je to celkem nepříjemné. Předem děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, nepíšete kolik Vám je let a zda máte pravidelnou menstruaci, což je podstatné neb prs je závislý na vašich hormonech. Počkal bych jak se situace vyvine v dalším cyklu čili po menses pokud se situace nezlepší opět na kontrolu k vašemu lékaři a poté se domluvíte na dalším postupu. pokud již měsíčky nemáte , tak bych počkal cca 3 týdny a pokud se situace nezlepší tak rovněž na kontrolu k Vašemu lékaři. Určitě nosit podprsenku, na bolest třeba Ibalgin, na otoky měkkých tkání dobře funguje lék Aescin. Dá se také použít jakýkoliv lék s pupalkou.

MUDr. Jiří Chaloupecký, MBA
MUDr. Jiří Chaloupecký, MBA

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Medic Centre s.r.o.,
Gynekologicko porodnická klinika 1. LF UK a Nemocnice Na Bulovce

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: