Zvětšené uzliny za ušima

Dobrý den paní doktorko, je mi 21 let a asi před 3 týdny v lednu mi natekly uzliny vzdadu za ušima. Nejprve jedna za levým uchem a pak dvě za pravým uchem. V prosinci jsem měl kašel s rýmou a v lednu jsem byl už zdráv. Bohužel jsem se pak cítil celkově unavený a nahmatal jsem si ty uzliny. Navšívil jsem proto svého lékaře, ten uzliny prohmatal a provedl výtěr z krku, který byl v pořádku. Uzliny sice nebolí a nezvětčují se (jsou malé jako hrášek), ale stále je tam mám a stále se cítím unavený. Nevím z čeho by to mohlo být a také nevím jestli mám opět navštívit lékaře, aby udělal i jiné vyšetření nebo to snad odezní samo a za jak dlouho? Jaký máte názor vy? Předem děkuji za Vaši odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, milý Dane-. je vidět, že Vás přítomnost uzlinek trápí, určitě má tedy smysl se zbavit pochybností. Ultrazvukové vyšetření struktury uzlin rozliší tzv. reaktivní změny od jiných. Poraďte se se svým praktickým lékařem, zda by souhlasil s indikací vyšetření.

MUDr. Barbora Heřmanská
MUDr. Barbora Heřmanská

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Praktická lékařka pro dospělé

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Určení krevní skupiny
Články: Určení krevní skupiny
Určení krevní skupiny je...
Vznik zeleného zákalu: poznejte rizikové faktory
Články: Vznik zeleného zákalu: poznejte rizikové faktory
I když nelze předpovědět, u...
Roztroušená skleróza  2.díl
Články: Roztroušená skleróza 2.díl
Již zakladatel české...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené:
 
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x