Zvýšená funkce štítné žlázy

Dobry den, dva mesice medikuji Thyrozol 10, 1-0-1. asi 3 tydny po zacatku medikace jsem se citila skvele, pak prislo zase zhorseni - unava, prujem, podrazdeni. Nevratil se mi nastesti tres rukou, ani motani hlavy. Včera jsem dle lékařky mela snížit medikaci na 1-0-0. Snizila jsem, podle krve se výsledky zlepsili,ale presne hodnoty nevim. Na zacatku lecby jsem mela hodnoty TSH mensi nez 0,01, T3 volny 10,84. T4 volny 36,0. Na sonu šž zvetsena, tužší. Je léčba v pořádku? Cítím nekolik dni zase podrazdeni, coz odnaseji hlavne deti, na starsi dceru neustale kricim:-( Jsem nervni i z te male pulrocni. Podrazdeni jsem pocitovala uz několik dni před snizenim davky Thyrozolu. Další KO mam na zacatku cervence, nevim, zda cekat, jak telo zareaguje nebo zda volat lekarce a davku zvýšit? Jaky je vas názor? Dekuji

Odpověď odborníka:

Dobrý den, zvýšená funkce štítné žlázy může být i značně nebezpečná. Tudíž bych nedoporučovala samovolně experimentovat s dávkou Thyrozolu, ale raději kontaktujte Vašeho endokrinologa a domluvte se s ním s ohledem na dosavadní vývoj laboratorních výsledků. Držím palce.

MUDr. Viktória Ďurovcová Ph.D.
MUDr. Viktória Ďurovcová Ph.D.

Specializace: Endokrinologie
Pracoviště: Soukromá endokrinologická ambulance, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
-3 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: