Zvýšená hladina železa a bilirubinu v krvi

Dobrý den, dcera má 17 let. Asi před dvěma lety prodělala mononukleózu, má potíže s pletí a dochází na imunologii, kde jí byly předepsány léky na zvýšení imunity. Současně již asi 6 let léčí Hashimotovu thyreoiditidu a má zjištěnu hyperlordózu páteře. 2 roky chodí na kontrolní odběry spojené s jejími nemocemi a neustále má zvýšené hodnoty Fe a bilirubinu. Jaterní testy byly v pořádku. Mimo jiné ji trápí nadměrné lupání a přeskakování v kloubech, zejména u kolen a ramen. Lékaři to nijak doposud neřešili, tak se chci zeptat, jestli se mám znepokojovat.

Odpověď odborníka:

Jelikož je dcera pod odbornou kontrolou, není důvod ke znepokojení. Bohužel Vám neurčím přesnou diagnózu kloubních potíží, protože neznám podrobně klinický nález. Ortopedické vyšetření by jistě bylo vhodné.

MUDr. Pavel Růžička
MUDr. Pavel Růžička

Specializace: Praktické lékařství

 
Líbí se vám odpověď?
-4 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Nové téma | zodpovězené dotazy
MARCELO Z 2.10.2015 ZVYSENA HLADINA ZELEZA A BILIRUBINU | Od: Eva | 1.2.2016 20:54
Prosim marcelo zavolejte na 739 377 552 mam syna se
stejnymi problemy. Jako kdyz ctu o nas. Lekari zatim nic
nevi. Prosim ozvete se.
reagovat
 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Hematologické vyšetření
Články: Hematologické vyšetření
Hematologické vyšetření je...
Život naplno s artritidou? Vyvarujte se šesti základních chyb!
Články: Život naplno s artritidou? Vyvarujte se šesti základních chyb!
Žít kvalitně s revmatoidní...
Střevní záněty: jak se poprat s plynatostí a nadýmáním
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
S alergickou rýmou nejen k alergologovi
Články: S alergickou rýmou nejen k alergologovi
S rýmou způsobenou nějakým...
Když je pásový opar úplně všude
Články: Když je pásový opar úplně všude
Pásový opar je neurologické...
7 800 Tipů kam na výlet z celé ČR
Turistikou ke zdraví s Turistika.cz
Naposledy čtené: