Zvýšená hodnota tsh a zvýšené leukocyty v moči

Dobrý den, již několik let mám problém se stolicí (2-3x za měsíc), bylo mi doporučené nechat si udělat krevní rozbor na štítnou žlázu. Moje hodnoty TSH jsou 6,78 a při vyšetření moči jsem měla leukocyty 37, jinak jsou mé hodnoty až na menší zvýšení cholesterolu v normě.Můžou mít zvýšené hodnoty TSH vliv na střeva a nebo je nutné další vyšetření? Také bych se ráda zeptala jestli má snížená funkce štítné žlázy vliv na otěhotnění? Mockrát děkuji

Odpověď odborníka:

Dobrý den, Gabrielo, snížená funkce štítné žlázy může vyvolávat zácpu (celkově je trávení spíše zpomalené). Zkusila bych tedy v první řadě upravit hladiny hormonů štítné žlázy k normě. Pokud se obtíže ani poté nezlepší, je další vyšetření určitě na místě. Co se týká těhotenství, může porucha funkce štítné žlázy způsobit poruchy ovulace a tedy se může stát, že se vám nebude dařit otěhotnět. Může to být ale také problém v případě, že otěhotníte, protože normální funkce štítné žlázy je důležitá pro normální psychomotorický vývoj plodu. Takže vřele doporučuji dát funkci štítné žlázy do pořádku.

MUDr. Martina Rosická, PhD.
MUDr. Martina Rosická, PhD.

Specializace: Endokrinologie
Pracoviště: ENDOCARE s.r.o. (Endokrinologie a obezitologie)

 
Líbí se vám odpověď?
+4 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: