Zvýšená nesnášenlivost bílkoviny krav.mléka a celiakie

Dobrý den, před 2 lety mi byla zjištěna celiakie, mám jí prý od narození. Ale 21 let jsem to nevěděla, takže bezlepkově jím teprve 2 roky. Dnes mi bylo oznámeno, že mám i nesnášenlivost bílkoviny krav.mléka a tudíž nemohu jíst vůbec žádné mléčné výroby. Chci se zeptat, pokud nebudu dodržovat bezmléčnou dietu (ale bezlepkovou ano), ovlivní to nějak mou imunitu?

Odpověď odborníka:

Dobrý den, u diagnosy celiakie je určitě nutné dodržování striktní bezlepkové celoživotní diety. Nevím jakým způsobem Vám byla diagnostikována nesnášenlivost kravského mléka, hlavně -zda-li po požití potravin s BKM pozorujete nějaké obtíže. Nedodržvání diety bez BKM, pokud Vám alergie byla prokázána,může způsobit různorodé příznaky - zažívací, respirační /rýma, astma/, kožní porjevy /ekzémy/, samozřejmě dochází i k ovlinění slizniční imunity, paicenti mohou častěj trpět respiračními infekty.

MUDr. Marcela Vorlíčková
MUDr. Marcela Vorlíčková

Specializace: Alergologie a klinická imunologie

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
 
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x