Zvýšené jaterní testy

Dobrý den,na konci druhého těhotenství (38tt) mě byly zjištěny z důvodu svědění těla zvýšené jaterní hodnoty a porod byl vyvolán.Po 3 týdnech kontrolní jaterní testy byly již v pořádku. Chtěla jsem se zeptat, zda v budoucnu platí pro mě nějaké omezení-přílež.pití alkoholu , užívání léků apod. (nevím zda to souvicí, ale mám PCOS a Leiden.mutaci heterozygot) Děkuji!

Odpověď odborníka:

dobrý den, porucha jater v těhotenství, pokud není již před, bývá spojena výhradně s těhotenstvím.pokud budete pít alkohol přípežitostně a nebudete závislá, tak bych v tom problém neviděla.

MUDr. Zuzana Vejběrová
MUDr. Zuzana Vejběrová

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologie Gyn - Fem, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: