Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Aerius 5mg

Poradna uLékaře.cz

Online poradna a objednání k lékaři

Rychlá odpověď
již do 6 hodin

Zkušení lékaři odpovídají
na vaše dotazy

Cena již
od 99 Kč

Zjistit, jak funguje poradna

Změna léčby inzulinem

Vnitřní lékařství Marie 24.6.2017

Dobrý den,mému manželovi je 78 let,je diabetik a píchá si inzulin.Před dvěma mésíci mu lékař změnil inzulin na jiný Xultophy a od té doby zhubl 10kg a nemá chut k jídlu a je hrozně unavený.Tlak má kolísavý a tep má stále okolo 100 a občas na tlakoměru se objevý aritmie. Před 20lety měl infart a pak prodělal... Zobrazit více

MUDr. Vendula Bártová
Odpovídá lékař:

MUDr. Vendula Bártová

Dobrý den, pokud obtíže vznikly po změně inzulinu, je tam souvislost velmi pravděpodobná. Důležité by... Celá odpověď

MUDr. Olga Králová
Odpovídá lékař:

MUDr. Olga Králová

Dobrý den, dle mého názoru by měl být Váš manžel komplexně vyšetřen internistou a to co v nejbližší době.... Celá odpověď

Reklama

Prosulpin a řízení vozidla

Léky Roman 23.6.2017

Dobrý den, mohu řídit auto když beru prosulpin50 mg 3x denně 1/2 tabletky a k tomu elicea 5mg 1x denně? Děkuji za odpověď Zobrazit více

MUDr. Daniela Obrová
Odpovídá lékař:

MUDr. Daniela Obrová

Pane Romane, při užívání léku Prosulpin nemůžete řídit motorová vozidla. Lék obsahuje látku Sulpirid,... Celá odpověď

Návštěva lékaře

Psychika Hana 21.6.2017

Dobrý večer, mám dotaz jsem po operaci srdce , transpl. aortální chlopně za mechanickou. Mám po několika CMP, problémy s pohybovým aparátem a osteoporózu. Nyní beru warfarin 7,5mg hrozně mi padají vlasy ,neudržím moč a mám i úzkostné stavy ,bolesti hlavy, napětí, nespavost a plicní problém , Astma a... Zobrazit více

MUDr. Zdeňka Janoušková
Odpovídá lékař:

MUDr. Zdeňka Janoušková

Dobrý den. Pokud vás trápí, že každý lékař je jinde, tak je to situace neovlivnitelná a nemá smysl se... Celá odpověď

Panická porucha

Psychika Dávid 17.6.2017

Dobrý deň, nie som si úplne istý ako to opísať ale v poslednej dobe (a dajme tomu v dobe posledného polroku) dostávam občasne panické záchvaty (aspoň si myslím že sú to panické záchvaty - zvýši sa mi tep, niekedy až na moc vysoké hodnoty a som v extrémnom nekľude - nemôžem sa na nič sústrediť.) Naposledy... Zobrazit více

MUDr. Barbora Bačová
Odpovídá lékař:

MUDr. Barbora Bačová

Davide, už je pondělí, takže k lékaři zajděte. O víkendu je asi nejlepším řešením pohotovost nebo přípdaně... Celá odpověď

Poradna uLékaře.cz

Online poradna a objednání k lékaři

Rychlá odpověď
již do 6 hodin

Zkušení lékaři odpovídají
na vaše dotazy

Cena již
od 99 Kč

Zjistit, jak funguje poradna

Kožní problémy

Imunita Lucie 13.6.2017

Dobrý den, prosím o radu, v posledních 3 měsících řeším s lékaři bolest v podbřišku, skoro vše bylo vyloučeno a v létě mě čeká kolonoskopie (gastroskopie nebyla, jinak problémy se zažíváním moc nejsou, jen v poslední době není tak častá stolice). V posl. 2 týdnech jsem se cítila malátná (občasná bolest... Zobrazit více

MUDr. Kateřina Kovaříková
Odpovídá lékař:

MUDr. Kateřina Kovaříková

Dobrý den, začnu od konce - co se týká intolerance potravin, tak záleží na příčině nesnášenlivosti -... Celá odpověď

Psychika

Psychika Jared 13.6.2017

Dobryr den, 7 let užívám Rivotril, celkem 2 mg denně, každý den. Nikdy jsem dávky sám nezvysoval. Před měsícem jsem se pokoušel s pomocí psychiatra ke vysadit. Neúspěšně. Už při snížení 0,5mg, jsem měl takové abstinencni příznaky, že jsem myslel,že se zblaznim. Masivní úzkost, derealizace, třes,... Zobrazit více

MUDr. Dagmar Doležalová
Odpovídá lékař:

MUDr. Dagmar Doležalová

Dobrý den, jde spíše o psychickou závislost. Doporučovala bych Vám konzultaci u psychologa. Je třeba... Celá odpověď

Je vhodné užívat třezalku (kapsle) v případě sezonních alergií?

Psychika Tereza 13.6.2017

Dobrý den, ráda bych se zeptala, zda je vhodné užívat třezalku (kapsle) v případě sezonních alergií. Mám psychické potíže (úzkosti, nespavost, atd.), psycholog mi doporučil třezalku, ale zároveň mám silné alergie (kveten-srpen) na pyly, břízy, pelyněk a zřejmě na spoustu dalšího, užívám aerius a... Zobrazit více

MUDr. Veronika Horáková
Odpovídá lékař:

MUDr. Veronika Horáková

Dobrý den, třezalka v kapslích Vaše alergické projevy nezhorší, obávat se toho nemusíte, v rámci četných... Celá odpověď

Tření stehen o sebe, otok dolnéch končetin

Vnitřní lékařství Pavel 12.6.2017

Dobrý den po návratu z dovolene u moře se oblasti vnitrnich stehen vytvořil otok (opruzenina) s pupínky s hnisem ,po ustoupení otoků nastalo jakoby popraskání a vyschnutí kůže viz foto .v minulosti tento problém už byl a odešel po čase ..ale dnes mi natekly nohy až ke kotníkům jak by mě bodla vosa....jedná... Zobrazit více

MUDr. Kristýna Jiříčková
Odpovídá lékař:

MUDr. Kristýna Jiříčková

Dobrý den pane Pavle, co se týče prvního problému, nyní můžete již jen mírně promazávat např. Niveou,... Celá odpověď

Arytmie

Vnitřní lékařství Ludmila 7.6.2017

ovlivňuje užívání tbl Concoru i celkový tlak/myslím systolu a diastolu,matka 89 letFiSi ,sy AP ND II st. a ještě užívá Preductal MR, dříve hypertenze, nyní sy okolo 90, diast kolem 70 dávka Concoru nyní 10-0-5mg preducral MR 1/2 - 0 Zobrazit více

MUDr. Zdeňka Janoušková
Odpovídá lékař:

MUDr. Zdeňka Janoušková

Dobrý den. Na váš dotaz odpoví ještě konzultační ambulance, lékař specialista v oboru vnitřní lékařství.... Celá odpověď

MUDr. Zbyněk Cejnar
Odpovídá lékař:

MUDr. Zbyněk Cejnar

Dobrý den, Concor snižuje krevní tlak. Pokud má maminka TK 90/70, bylo by vhodné snížit dávku Concoru... Celá odpověď

Vyrážka

Kožní obtíže Marie 7.6.2017

Dobry den, po asi tridenni expozici na slunci a koupani se v prehrade, rece se mi objevila tato vyrazka. Nejdrive pouze trochu na stehnech, nyni po cca 4 dnech cela stehna, cast lytek a predlokti i ramena. Vyrazka mi prijde, ze reaguje na vodu (sprchovani), je pak vice podrazdena a cervena. Vyrazka... Zobrazit více

MUDr. Kateřina Kovaříková
Odpovídá lékař:

MUDr. Kateřina Kovaříková

Dobrý den, zřejmě se bude jednat o reakci na oslunění - objevuje se typicky cca po třech dnech pobytu... Celá odpověď

MUDr. Hana Pertlová
Odpovídá lékař:

MUDr. Hana Pertlová

Dobrý den,zakupte v lékárně Tanno Hermal ke zklidnění. S pozdravem Celá odpověď

Lék na alergii v těhotenství

Léky Andrea 30.5.2017

Dobrý den,chtěla bych se zeptat,jestli mohu vzít Cezera 5mg na alergii v těhotenství,jak přijdu ven, okamžitě celé dny kýchám,jsem 16tt,moc děkuji za odpověď Andrea Zobrazit více

MUDr. Klára Martoníková
Odpovídá lékař:

MUDr. Klára Martoníková

Dobrý den paní Andreo. Jak už asi víte, s lékami v těhotenství je to těžké. Lék Cezera -tedy levocetirizim... Celá odpověď

Nepravidelný menstruační cyklus

Gynekologie Barbora 25.5.2017

Dobrý deň, volám sa Barbora a mám 16 rokov. Chcela by som sa poradiť o svojom nepravidelnom menštruačnom cykle. Menštruáciu som naposledy mala v decembri minulého roka a v januári tohto roka. Ak ju mám tak je veľmi silná a trvá cca 7 dní. začala keď som mala 12 rokov a od 13 som ju mávala len cca 5-6... Zobrazit více

MUDr. Daniela Obrová
Odpovídá lékař:

MUDr. Daniela Obrová

Milá slečno Barboro, dle Vašeho dotazu bych doporučovala gynekologické vyšetření a provedení ultrazvuku.... Celá odpověď

Antihistaminika

Léky DÁŠA 16.5.2017

Užívám AERIUS tablety na alergii(kopřivka, svědění). Chtěla jsem se zeptat, jestli mi může být předepsán lék CEZERA. Slyšela jsem, že obsahuje stejnou složku... Děkuji Zobrazit více

MUDr. Dagmar Doležalová
Odpovídá lékař:

MUDr. Dagmar Doležalová

Dobrý den, jak Cezera, tak Aerius jsou antihistaminika, ale nejde o stejnou látku. Účinná látka u léku... Celá odpověď

Dušnost po zátěži ( 35 schodů )

Vnitřní lékařství markéta 11.5.2017

dobrý den chci se zeptat moje kamarádka bere tabletky na tlak každé ráno v 7.00 si vezme 2,5mg tabletky bisoprololu je to půlka tabletky a vypije hodně čaje asi 0,4dcl a pak jede do práce autobusem a když vystoupí z autobusu tak jde po 100metrech do 35 schodů klasickou chůzí a když vyjde nahoru tak se... Zobrazit více

MUDr. Veronika Horáková
Odpovídá lékař:

MUDr. Veronika Horáková

Dobrý den, no příčin může být více, v množství vypitého čaje by jsem problém neviděla, faktorem bude... Celá odpověď

Odstranění nosních mandlí u dítěte

Uši, nos, krk Švédová 10.5.2017

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, můj syn má nyní 2 roky a 9 měsíců a bylo nám od ORL lékaře doporučeno odstranění nosní mandle. Syn je již půl roku opakovaně nemocný nebo nachlazený, často má i ATB, stále má kašel, trpí hodně na záněty průdušek, častá zelená i obyč. rýma. Bude pravděpodobně alergik,... Zobrazit více

MUDr. Gabriela Rybářová
Odpovídá lékař:

MUDr. Gabriela Rybářová

Dobrý den, předpokládám, že postup při odstraňování mandlí je vždy u každého paceinta individuální.... Celá odpověď

MUDr. Karolína Dostálová
Odpovídá lékař:

MUDr. Karolína Dostálová

Dobrý den, pokud je nosní mandle zvětšená a obturuje nosohltan,je třeba ji odstranit. Je pravda, že... Celá odpověď

Zažívací potíže

Trávení Jaroslav 28.4.2017

Dobrý den Obracím se na vás s problémem, který už mě trápí rok. Začalo to pálením občasným až častým žáhy, a svědění pálení konečníku. Teď už mě bolí v zádech ( někdy cítím pálení přímo v páteři )a v oblasti žlučníku a v prostřed pod žebry ( v oblasti žlučníku a uprostřed žeber to jednou bolí tam a... Zobrazit více

MUDr. Dagmar Doležalová
Odpovídá lékař:

MUDr. Dagmar Doležalová

Dobrý den, pálení žáhy způsobuje přítomnost žaludeční šťávy či obsahu v oblasti jícnu. Zde je sliznice... Celá odpověď

Bolesti paží, hrudi a zad po námaze

Ortopedie markéta 25.4.2017

dobrý den chci se zeptat strašně moc jsem si asi namohla ruce,protože v práci pracujeme těžce z hora dáváme věci dolů a těžké,tak mě bolí strašně pod obouma rukama v podpaží a bolest je i na hrudi až ke krku od obou stran a i mezi lopatkama mě trošku bolí vzadu,tak se chci zeptat co s tím mám dělat protože... Zobrazit více

MUDr. Kristina Horová
Odpovídá lékař:

MUDr. Kristina Horová

Dobrý den Markéto, jak tak čtu Váš dotaz, obávám se, že za plného provozu v práci se bolestí asi nezbavíte.... Celá odpověď

Únava

Gynekologie Daša 21.4.2017

Dobrý den, mám poslední dobou závratě, unava, spavost jestě během menstruace. Ten problém je vždycky, kdyz to skoro končí nebo špiním. Sedm dní normalně krvácím, z toho jenom 2 až možná 3 dny silné krvácení. Po sedmi dnech ještě tři dny špiním. Myslíte, že je to normální? Nebo mám něco s tlakem? Mudr.... Zobrazit více

MUDr. Dominika Pitaková
Odpovídá lékař:

MUDr. Dominika Pitaková

Dobrý den, Dášo, problémy,které popisujete by mohli souviset s chudokrevností.Píšete, že berete železo,ale... Celá odpověď

Chronická kopřivka

Imunita P 21.4.2017

Dobrý den, chtěla bych se zeptat...Asi 4 měsíce mám fleky po celém těle...začalo to před 6 měsíci pálením kolen (jakoby možná zánět), sváděla jsem to na prostřižené kalhoty v kolenou, ofouknutí..Bolest kolen trvala asi 3 týdny...Pak se objevila rýma, kašel, zvýšená teplota (5 dní ležení klasicky), dále... Zobrazit více

MUDr. Dominika Pitaková
Odpovídá lékař:

MUDr. Dominika Pitaková

Dobrý den, dle popisovaných příznaků se s největší pravděpodobností opravdu jedná o chronickou kopřivku,... Celá odpověď

Léčba arteriální hypertenze

Srdce a cévy Jaromír 14.4.2017

Dobrý den, užívám delší dobu jen jedny prášky a to na tlak PRESTANCE 5mg/5mg. S tlakem nemám žádné potíže až nyní můj stomatolog by rád kdybych nemusel užíval blokátory vápníkových kanálů a to z důvodu , že mohou způsobovat onemocnění dásní (otok, odchlipování a krvácení ) čímž nyní trpím. Chce... Zobrazit více

MUDr. Jana Harnová
Odpovídá lékař:

MUDr. Jana Harnová

Dobrý den Jaromíre, současné doporučené postupy stanovily 5 základních tříd antihypertenziv: inhibitory... Celá odpověď

MUDr. Zbyněk Cejnar
Odpovídá lékař:

MUDr. Zbyněk Cejnar

Dobrý den, paní doktorka již dotaz zodpověděla. Určitě vše proberte se svým praktickým lékařem a nějaký... Celá odpověď

Bylo by pro mě vhodné hormonální/nehormonální tělísko?

Antikoncepce Lucie 14.4.2017

Dobrý den, je mi 26 let, od 18 let mám nasazenou HA Lunafem. Od začátku braní mám úzkostné stavy, které balancuji Eliceou 5mg. Kromě toho mi od nasazení HA řídnou a slábnou vlasy, v délkách už je momentálně nemám téměř vůbec (stravu mám pestrou, žádné stresy, apod., předtím jsem mívala krásně husté... Zobrazit více

MUDr. Veronika Horáková
Odpovídá lékař:

MUDr. Veronika Horáková

Dobrý den, pokud při užívání HAC popisujete výše zmíněné potíže a v horizontu 5ti let dítě neplánujete... Celá odpověď

Chronická rýma - zlepšení po Herpesinu, lze ho užívat proti rýmě?

Uši, nos, krk radomir 7.4.2017

Dobry den. Asi tri roky mam celorocne,trvalou rymu. Domnival jsem se,ze se starsim vekem prisla nejaka alergie a nijak jsem to neresil. Na sklonku lonskeho roku u mne propukl pasovy opar a s uzivanim antivirotika "Herpesin" se ztratila i ryma. Tento stav vydrzel asi do konce unora-ted je ryma zpet. Otazka:... Zobrazit více

MUDr. Barbora Barchánková
Odpovídá lékař:

MUDr. Barbora Barchánková

Dobrý den, Herpesin je lék ze skupiny antivirotik- tj. působí proti virům (konkrétně proti virům způsobujícím... Celá odpověď

Anti alergické prášky (konkrétně Aerius) vysoušejí sliznice?

Vnitřní lékařství m 5.4.2017

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, zda-li anti alergické prášky (konkrétně Aerius) vysoušejí sliznice. Není mi to příjemné řešit s alergologem, ale mám pocit, že teď nejsem tak dole tak vlhká a četla jsem tohle, může to být příčinnou? Děkuji. Zobrazit více

MUDr. Veronika Horáková
Odpovídá lékař:

MUDr. Veronika Horáková

Dobrý den, mezi nežádoucí účinky léčby lékem Aerius vyskytující se často, u 1 z 10-ti pacientů je nevolnost... Celá odpověď

Generalizovaná úzkostní poruch

Psychiatrie Kristýna 29.3.2017

Dobrý den, ( žena, 30let) v podstatě od začátku roku mě trápí různé obtíže: strašná únava, mizerná nálada, záněty moč.měchýře, bolest v zádech, herpes (i přesto, že užívám Valtrex), zažívací potíže (i když se vyhýbám potravinám, které mi je obvykle způsobují)... Často je mi zle na zvracení (to teď... Zobrazit více

MUDr. Veronika Horáková
Odpovídá lékař:

MUDr. Veronika Horáková

Dobrý den, vzhledem k rozsahlemu souborů příznaků z různých skupin a oblastí těla, řádnemu rozsáhlemu... Celá odpověď

Léčba trombocytopenie

Hematologie Nikola 22.3.2017

Dobry deň, mam 22 rokov a pred troma mesiacmi mi bola zistena trombocytopenia. Brala som kortikoidy prednizon v davke 60mg s postupnym vysadzovaním na 5mg, pretoze dosticky boli na urovni 220...Vcera som bola na kontrole krvi po dvoch tyzdnoch a krvnych dosticiek som mala 31. Hematologička povedala ze... Zobrazit více

MUDr. Veronika Horáková
Odpovídá lékař:

MUDr. Veronika Horáková

Dobrý den, léčba trombocytopenie je plně v rukou hematologů a pokud Vaše hematoložka další léčbu neindikuje,... Celá odpověď

Požití 2 Paralenů, 1 Ibalginu, 2 Euthyroxů 50ug a 1 Enapu 5mg

Léky Helena 21.3.2017

Dobrý den, když 15 dívka o výšce 175 cm a 70 kg snědla před 2 dny večer 2 paraleny 500, 1 ibalgin 400, 2 euthyrox 50, 1 enap 5. Je to nebezpečné? Co má dělat? Děkuji za odpověď. Zobrazit více

MUDr. Barbora Barchánková
Odpovídá lékař:

MUDr. Barbora Barchánková

Dobrý den, nevím, kdy bylo před 2 dny (nepíšete konkrétní datum). Také nepíšete, zda se dívka léčí se... Celá odpověď

Bolest při močení

Urologie Jakub 7.3.2017

Dobrý den, již zhruba od října 2016 mám problém s častějším nutkáním na močení. Po návštěvě praktického lékaře jsem dostal antibiotika s tím, že se nejspíš jedná o zánět močových cest. Antibiotika nezabrala a já navštívil urologickou ambulanci, moč byla v pořádku. Byl mi předepsán Solifenacin 5mg s tím,... Zobrazit více

MUDr. Jana Harnová
Odpovídá lékař:

MUDr. Jana Harnová

Dobrý den Jakube, jelikož se jedná o dotaz na specialistu, přeposílám vaši otázku urologovi. Prosím o... Celá odpověď

MUDr. Jan Vašinka
Odpovídá lékař:

MUDr. Jan Vašinka

Dobrý den, ústí je opravdu zbytnělé, ale není to známka zánětu. Spíš to vypadá, že je to ústí takové... Celá odpověď

Olanzapin a jeho nežádoucí vliv na organismus

Psychiatrie Jarmila 6.3.2017

Dobrý deň, mam 56 rokov a 2.rok uživam olanzapin 2x denne 2,5mg nieje to veľa ale chcem sa spytať nakolko som citala na internete ze lieky na psychiku možu sposobovať ochorenie mozgu alebo neurologicke ochorenie,prosila by som vás o informáciu či je to naozaj tak. Ďakujem Zobrazit více

MUDr. Kristýna Jiříčková
Odpovídá lékař:

MUDr. Kristýna Jiříčková

Dobrý den Jarmilo, podle Státního úřadu pro kontrolu léčiv se nedoporučuje Olanzapin u starších pacientů... Celá odpověď

Zažívací potíže

Trávení petr 5.3.2017

už 5 měsíců se léčím s potížemí trávícího traktu.absolvoval jsem kolonoskopii--negativní/gastroskopii-bacil v žaludku,nasazena antibiotika a nolpaza 40mg .na kontrolním gastru po 2 měsících ůdajně vše v normě bez bacilu. 3dny po tomto vyšetření opět zažívací problémy-pálení žáhy,nadýmaní,silné říhaní,bolest... Zobrazit více

MUDr. Jana Harnová
Odpovídá lékař:

MUDr. Jana Harnová

Dobrý den Petře, vaše anamnestické údaje jsou bohužel velmi stručné k posouzení. Výsledky krevního obrazu... Celá odpověď

Potíže se srdcem

Srdce a cévy Michaela 3.3.2017

Dobrý den,měla bych na Vás jeden dotaz ohledně mého zdraví. Již delší dobu mám bušení srdce kdykoliv v průběhu dne i při námaze i bez. Jednu dobu jsem měla pocit,že mi srdce i vynechává v bušení. Potom se mi ted objevila bolest na hrudi,nebo spíše tlak. A to taky kdykoliv a na jakou koliv dobu. Byla... Zobrazit více

MUDr. Aleš Ducháček
Odpovídá lékař:

MUDr. Aleš Ducháček

Dobrý den, slečno Michaelo. Popsané změny na EKG nejsou takového rázu, že by z nich šlo určit nějaké... Celá odpověď

Únava

Praktické lékařství Jan 16.2.2017

Dobrý den, Chtěl jsem se zeptat ohledně mého strýce, kterému je 74 let. V poslední době se často necítí dobře a proto bych mu chtěl pomoct nějakou přírodní cestou, aby se cítil lépe. Jde o to, že bere několik léků, které dostal od svého praktického lékaře na různé zdravotní problémy, bohužel každý... Zobrazit více

MUDr. Zuzana Bisová
Odpovídá lékař:

MUDr. Zuzana Bisová

Dobrý den, nevím přesně,co myslíte tím,že se necítí dobře. Léky,které užívá jsou jistě indikované a... Celá odpověď

Hodnocení nálezu

Praktické lékařství Marek 14.2.2017

Prosím o vysvětlení popisu EKG: AS prav., SR, f 64/min, PQ 0,14 s, QRS 0,10s, QT 0,40s, ST nespecifické vyšší odstupy II, III, aVF, T neg. V1 K tomu krev BIO: B-cTnT 10 ng/l, B-CRP: 5mg/l, B-DDim 146 ug/l Zejména ta část ST - co to znamená? Zobrazit více

kpt. MUDr. Denisa Gottvaldová
Odpovídá lékař:

kpt. MUDr. Denisa Gottvaldová

Dobrý den, takto vytržené z kontextu má pro Vás hodnocení ekg minimální hodnotu, vždy je potřeba uvažovat... Celá odpověď

Opakované potraty

Neplodnost a IVF Nikola 14.2.2017

Dobrý den , jsem po 1 zamlklém potratu ve 14týdnu a 1 spontáním v 10týdnu potratu. Geneticky oba v pořádku. Reprodukční imunologie BI 81/50/98 nasazen prednison 5mg (beru už půl roku) nyní zlepšení BI 78/63/81 a snížen prednison 2,5mg. Manžel spermiogram perfektní, poslední dva ale svědčí o snížené... Zobrazit více

MUDr. Veronika Horáková
Odpovídá lékař:

MUDr. Veronika Horáková

Dobrý den, Prednison je kortikoid, vysazovala by jsem ho postupně, alespoň obden po dobu jednoho týdne.... Celá odpověď

Vyrážka u dítěte

Kožní obtíže gita 9.2.2017

Dobry den, moc vas prosim o radu, jsem uz zoufala a nevim co delat. Vse zacalo na konci listopadu....Synovi (momentalne 22 mesicu) se udelal na obouch pazickach pupinek, nebyl zahnisany, proste jen pupinek. asi tyden se nic nedelo a pak se pomalu zacal zvecovat do prostoru. zrovna jsme se chystali do... Zobrazit více

MUDr. Barbora Bačová
Odpovídá lékař:

MUDr. Barbora Bačová

Gito, vzhledem k tomu, že se jedná o dítě, problém je už takto dlouhodobý a léčba neúšpěšná si netroufnu... Celá odpověď

MUDr. Eva Dogoši
Odpovídá lékař:

MUDr. Eva Dogoši

Bohužel, podle fotografií nelze úplně stoprocentně stanovit diagnosu, ale podle vašeho popisu bych se... Celá odpověď

Alergie na psy a pyl

Imunita Jakub 8.2.2017

Vážená paní doktorko/ vážený pane doktore, obracím se na Vás s dotazem ohledně mé téměř 7leté dcery. U alergologa/imunologa jí byla v říjnu 2016 zjištěna "slabá (+1) alergie na psa a pyly". Dcera totiž velice často trpí na dýchací problémy a záněty horních (a zřídka též) dolních cest dýchacích, tudíž... Zobrazit více

MUDr. Jan Diviš
Odpovídá lékař:

MUDr. Jan Diviš

Dobrý den, Obecně délka kontaktu s alergenem roli hraje. Čím je delší, tím mohou být projevy výraznější... Celá odpověď

MUDr. Jaroslav Čupera
Odpovídá lékař:

MUDr. Jaroslav Čupera

Dobrý den. Jistě je vhodné držet se doporučení o minimalizaci kontaktu s alergenem. Nicméně je možné... Celá odpověď

Provera

Antikoncepce anna 4.2.2017

dobri den. ja bise chtela zeptat pan doktor mi předepsal leky provera 5mg . prej na srovnani hormonu . ale mněsicki mam pravidelne kazdimněsic jen to dostavam o par dni dřive . chtela bi sem se zeptat jestli bi sem mohla otehotnit snazime se o dite us druhej rok a nejak nam to nejde dekuju za odpovet Zobrazit více

MUDr. Veronika Horáková
Odpovídá lékař:

MUDr. Veronika Horáková

Dobrý den, Provera u Vás byla indikována nejspíše z důvodu dysfunkčního děložního krvácení v důsledku... Celá odpověď

Nemožnost otěhotnět

Gynekologie Jana 4.2.2017

Dobrý den, měla bych dotaz týkající se otěhotnění. Je mi 39 let, mám 12 leté dítě. Před rokem a půl jsem podstoupila v 7tt miniinterupci (rodinné potíže, hodně vysoká váha, vysoký TK). Poté jsem zhubla 44 kg (dieta skončila cca před 4 měsíci), nyní se stravuji normálně, váhu držím na 82 kg, TK v normě.... Zobrazit více

MUDr. Nikola Klímová
Odpovídá lékař:

MUDr. Nikola Klímová

Dobrý den, z lékařského hlediska jsou 3 měsíce relativně krátká doba, i když chápu, že pro Vás to dlouhou... Celá odpověď

MUDr. Jan Sládeček
Odpovídá lékař:

MUDr. Jan Sládeček

Vážená paní 3 měsíce jsou krátká doba než aby bylo možné činit závěry můžete mít pravidelný cyklus... Celá odpověď

Panická porucha

Praktické lékařství Daša 27.1.2017

Dobry den, tri roky jsem se lecila na panickou poruchu. Mela jsem dva roky Itakem a rok Estan a to bez vedlejsich ucinků. Pak jsem leky postupne snizovala pod dohledem lekarky a vysadila koncem ledna 2016. V unoru jsem mela abstinencni priznaky, nebylo to tak hrozne, jenom jednou v noci to bylo hodne... Zobrazit více

MUDr. Zdeňka Janoušková
Odpovídá lékař:

MUDr. Zdeňka Janoušková

Dobrý den. Panická porucha se někdy léčí celoživotně a léky nelze vysadit, pravděpodobně je to váš případ.... Celá odpověď

Tetování a kortikoidy

Jiný problém Attila 27.1.2017

Dobrý den , mám rakovinu nadledvinky.. už mi nadledvinku vzali a po půl roce mi řekli ze mám nádor v hlavě a a ze jdu na ozařování .. po ozařování mi řekli ze pozastavujou léčbu protože nemají jak pomoc a budou čekat ze to ozařování pomůže .. mám metastaze i v kostech.. ale chci se zeptat dostal sem... Zobrazit více

MUDr. Barbora Barchánková
Odpovídá lékař:

MUDr. Barbora Barchánková

Dobrý den, předpokládám, že berete Prednison v dávce 5mg denně. Domnívám se, že samotnému tetování... Celá odpověď

Maxitrol vs. Tobrex

Oči Andrea 16.1.2017

Dobrý den, dcera má zánět oka a náš dětský lékař ji předepsal Maxitrol. V minulosti jsme měli vždy Tobrex. Jaký je mezi přípravky rozdíl? Po přečtení příbalového letáku Maxitrolu mě vylekali složky - jsou v něm antibiotika, kortikoidy a navíc i steroidy ... Dcera nyní bere sirup Aerius (měla před svátky... Zobrazit více

MUDr. Barbora Bačová
Odpovídá lékař:

MUDr. Barbora Bačová

Andreo, Tobrex obsahuje antibiotikum samotné, Maxitrol antibiotikum s kortikoidem. Kortikoid je steroid,... Celá odpověď

Těhotenství?

Praktické lékařství Karolína 12.1.2017

Dobry den, prosim vas od úterý (dnes je ctvrtek) beru antibiotika medoxin 500mg a prášky Dasselta 5Mg na kašel a antikoncepci Leanova 0,15mg Dnes jsem měla pohlavni styk s pritelem a on se vystrikal do me, mam strach. Prosim vas o radu Zobrazit více

MUDr. Veronika Horáková
Odpovídá lékař:

MUDr. Veronika Horáková

Dobrý den, pokud berete HAC pravidelně, po ATB nebyly dyspeptické potíže, profůzní průjmy či zvracení,... Celá odpověď

Alergie na Amoksiklav

Praktické lékařství Petr 5.1.2017

Dobrý den. Předevčírem jsem dobral balíček antibiotik Amoksiklav 1mg. Dnes se mi ráno objevila mezi lokty a rameny zejména na pravé ruce vyrážky. Jsou to menší červené pupínky, spíš vystouplé, připomínající kopřivku. Dále malé červené flíčky na dlaních. Pupínky trochu svědi, flícky na dlaních trochu... Zobrazit více

MUDr. Veronika Horáková
Odpovídá lékař:

MUDr. Veronika Horáková

Dobrý den, je to typické, zejména pro tyto antibiotika, že se alergická reakce objeví po dobrání léků,... Celá odpověď

Bolesti břicha a kloubů

Revmatologie Mirka 3.1.2017

Dobrý den, měla bych dotaz na své zdravotní potíže. Již několik let trpím na bolesti břicha (tlak v levém a pravém podžebří, ostřejší bolest v pravém podbřišku, občas tahavá bolest celého břicha, jako při namožení svalů), plus občasné průjmy, časté nadýmání. Z endoskopie vyloučen helicobacter a celiakie,... Zobrazit více

MUDr. Jana Fischerová
Odpovídá lékař:

MUDr. Jana Fischerová

Dobrý den Mirko. Vaše potíže jsou opravdu rozmanité a je potřeba se na ně podívat v širším kontextu.... Celá odpověď

MUDr. Eva Dokoupilová
Odpovídá lékař:

MUDr. Eva Dokoupilová

Dobrý den, odpověď rozhodně není snadná. Píšete o řadě vyšetření, v podstatě negativních. Jak jste na... Celá odpověď

Kojení a léčba hypertense

Vnitřní lékařství Denisa 2.1.2017

Dobrý den, mám vysoký krevní tlak a byl mi předepsané léky Rivocor 5mg denní dávka 1/2 tabletky ale já stále kojim svého dvouletého syna a bylo mi doporučeno ukončit kojení což je takřka nemožné a má otázka zní mohou mít léky na syna nějaký vliv? Zkonzultovala jsem to i s laktační poradkyní spojila jsem... Zobrazit více

MUDr. David Folprecht
Odpovídá lékař:

MUDr. David Folprecht

zdravím vás... ano, také si myslím že dávka je minimální a efekt na dítě prakticky žádný, spíše si myslím... Celá odpověď

Zvýšený tep

Vnitřní lékařství petra 2.1.2017

Dobrý den,chci se zeptat na mé potíže ohledně srdíčka.Skrze věčnou,únavu a závratě jsem byla odeslána na kardiologii,zde jsem absoluvovala rtg srdce,echo,ekg,měla jsem oba holtry a byla na testu na nakloněné rovině,brali mi i krev na štítnou žlázu.Závěr:posturální tachykardie,holtr také prokázal během... Zobrazit více

MUDr. Gabriela Rybářová
Odpovídá lékař:

MUDr. Gabriela Rybářová

Dobrý den, milá Petro, jste kompletně kardiologicky vyšetřena bez patologického nálezu. Posturální tachykardie... Celá odpověď

Elicea a alkohol

Psychiatrie Petra 27.12.2016

Dobrý den, mám na vás prosbu. Je mi 20 let a od června tohoto roku se léčím s psychickou poruchou/ panické ataky. Beru Eliceu 5mg, ráno celou pilulku, večer půlku. Můj stav se každým měsícem zlepšuje a dá se říci že jsem snad z nejhoršího venku. Již už vím, že kdykoliv mi začne být špatně, uvědomím... Zobrazit více

MUDr. Barbora Bačová
Odpovídá lékař:

MUDr. Barbora Bačová

Dobrý den, Petro, obecně platí, že při užívání psychofarmak se pití alkoholu nedoporučuje. Escitalopram... Celá odpověď

Pocity na omdlení

Praktické lékařství Petr 26.12.2016

Dobry den us nevim Coto je cejtil sem vnitrne pocit na omdleni slabi pocity tak sem si lehnul po chvili pocit na omdleni Prestal.a pak usínam a hned se mi zdal sen A hned sem se zase probudil Trvaloto to asi 3sekudi ten sen. Beru frontin 0.25. Dvakrat dene. Presden nekdy usnu.a ted se... Zobrazit více

MUDr. Nikola Klímová
Odpovídá lékař:

MUDr. Nikola Klímová

Dobrý den, ano, pocit slabosti, vyšší spavost- to vše může být na vrub Frontinu. Ale také se k tomu... Celá odpověď

Porucha spánku, spánková paralýza

Praktické lékařství Petr 17.12.2016

Dobry den nevim co to je usinam A hned semi zdál sen .a potom sem se snazil vzbudit ze spanku bil sem jako by vzuru ale nemohl sem se pohnout s tělem Lezim na prsou a znice ho nic sem se snažil v vzbutit ze spanku ale nesloto telo sem mel vochrnuti a az dis sem zniceho nic skubnul páteří tak pak... Zobrazit více

MUDr. Aleš Ducháček
Odpovídá lékař:

MUDr. Aleš Ducháček

Dobrý den, pane Petře. To, co popisujete, může být pocit tzv. spánkové paralýzy, což je jev, který docela... Celá odpověď

Bolesti na hrudi

Praktické lékařství Ludovit 8.12.2016

Dobrý deň volám sa Ľudovít a chcem sa opýtať užívam na vysoký tlak a bolesť v hrudi, liek amlessa 4/5MG TLAK mi klesol ale stále ma pobolieva v hrudi hlavne pri šoférovaní alebo v autobuse robil som Všetky vyšetrenia röntgen hrude, echo srdca, EKG všetko OK týmto sa chcem opýtať čo to môže spôsobovať... Zobrazit více

MUDr. Veronika Horáková
Odpovídá lékař:

MUDr. Veronika Horáková

Dobrý den, pokud byla vyloučená kardiologická příčina bolesti na hrudi a také vzhledem k Vašemu zaměstnání,... Celá odpověď

MUDr. Vendula Bartáková
Odpovídá lékař:

MUDr. Vendula Bartáková

Dobrý den, zajděte si za svým praktickým lékařem, který Vás vyšetří, případně znovu indikuje kontrolní... Celá odpověď

Časté infekty v dětství

Dětské nemoci Iveta 27.11.2016

Dobrý den, můj syn v září oslavil 4 roky. V lednu nastoupil do školky a od té doby často trpí kašlem (převážně suchým) a rýmou. Na kašel většinou nezabíraly běžné sirupy Stoptussin, Robitussin, pomohl až Ventolin a Aerius. Rýma se většinou léčila Fenistilem neboť měl věčně ucpaný nos. Asi po 1 měsíci... Zobrazit více

kpt. MUDr. Denisa Gottvaldová
Odpovídá lékař:

kpt. MUDr. Denisa Gottvaldová

Dobrý den, to že děti po nástupu do školky často trpí onemocněním dýchacích cest je běžné. Dosud byly... Celá odpověď

Neplodnost

Neplodnost a IVF Naďa 18.11.2016

Dobrý den, snažíme se s partnerem už 12 let o miminko, jsem z pohledu lékařů zdravá, nikdy jsem nebyla těhotná, jsem po operaci děložního čípku, rok 2010, jsem po operaci slepého střeva, rok 2005, mám za sebou neúspěšnou inseminaci, rok 2012, výsledky vyšetření imunologie, alergologie jsou takové, že... Zobrazit více

MUDr. Barbora Barchánková
Odpovídá lékař:

MUDr. Barbora Barchánková

Dobrý den, Prednison Vám byl nasazen nejspíše s cílem trochu potlačit Vaši imunologickou odpověď na partnerovy... Celá odpověď

prim. MUDr. Pavel Texl
Odpovídá lékař:

prim. MUDr. Pavel Texl

Dobrý večer, paní Naďo, nepíšete nic o výsledcích vyšetření u partnera, ale já bych nyní doporučil komplexní... Celá odpověď

Fibrilace síní, fyzická aktivita

Srdce a cévy Jiří 14.11.2016

Dobrý den, je mi 37 let a bohužel jsem byl nedávnou hospitalizován s diagnózou fibrilace síní s rychlou komorovou odpovědí. Fibrilace trvala 15 hodina a pak samovolně odezněla. Dva roky léčena hypertenze a tachykardie (tep jsem měl dlouhodobě 85 - 90). Mimo nevýznamné nedomykavosti mitrální chlopně... Zobrazit více

MUDr. Barbora Barchánková
Odpovídá lékař:

MUDr. Barbora Barchánková

Dobrý den, pokud jste nebyl v posledních 3 letech zvyklý na pohyb, musíte začít trénovat postupně. Držte... Celá odpověď

Chronický kašel

Dětské nemoci Františka 11.11.2016

Dobrý den, syn (20měs) má již od června vlhký kašel. Nějaký čas je to lepší (kašle, ale za den méně). Od června ještě nebyl den, kdy by nezakašlal vůbec. Nyní je to zase horší. Někdy noci nebo ráno nekašle vůbec, jindy hodně. VYzkoušeli jsme již několik sirupů (Spiropent, Sinupret,kaloba,bronchipret,prospan,aerius)... Zobrazit více

MUDr. Lada Novotná
Odpovídá lékař:

MUDr. Lada Novotná

Dobrý den Františko, děkuji za Váš dotaz. Stav Vašeho syna mě moc mrzí. Napadlo mě, jestli něco syn vykašle... Celá odpověď

Eliquis, Ebixa a lecitin. MIrtazapin a srdce.

Srdce a cévy Jana 27.10.2016

Mohu užívat při léku Eliquis 5mg na ředění krve a Ebixi jako doplněk Lecitin a v případě ano,tak který-sojový,slunečnicovy nebo řepkový? Prosím ještě o jednu radu.Léčím se s vysokým KT-mám fibrilaci síně,nepravidelný zvýšený pulz a beru lék Colucombi40mg .Na nespavost jsem dostala lék Mirtazapin... Zobrazit více

MUDr. Barbora Barchánková
Odpovídá lékař:

MUDr. Barbora Barchánková

Dobrý den, užívání Ebixy, Eliquisu a lecitinu by vadit nemělo. Lecitin pořídíte sojový. Užívání Colucombi... Celá odpověď

Třes

Praktické lékařství Martina 20.10.2016

Dobrý den, chtěla bych se prosím zeptat, je mi 40let, v poslední době cca 3xtýdně se krátce po usnutí vzbudím se silným bušením srdce a vyšším tlakem cca 165 na 132, následuje panika a třes celého těla, nejprve mě oblije horkost, je mi na omdlení a na zvracení a vzápětí mám hned zimnici. Když si vezmu... Zobrazit více

MUDr. Zdeňka Janoušková
Odpovídá lékař:

MUDr. Zdeňka Janoušková

Dobrý den. Váš vyšší krevní tlak je potřeba řešit, zajděte k lékaři a domluvte se na užívání tabletek... Celá odpověď

Zavřít reklamu