Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Azitromycin mylan

Poradna uLékaře.cz

Online poradna a objednání k lékaři

Rychlá odpověď
již do 6 hodin

Zkušení lékaři odpovídají
na vaše dotazy

Cena již
od 99 Kč

Zjistit, jak funguje poradna

Azitromycin a mléko

Infekce Dagmar 7.7.2017

Z plicního mám od pátku napsaný Azitromycin Sandoz 500,bolí mne týden v krku a trochu vykašlávám hlen a prosím o odpověď,zda se může kombinovat s C vitaminem a mlékem,některá ATB ne,a v příbalu to není uvedeno.Děkuji a co je nejlepší na chopin koupit do stolního inhalátoru?Děkuji a mohu před celkovou... Zobrazit více

MUDr. Klára Martoníková
Odpovídá lékař:

MUDr. Klára Martoníková

Dobrý den paní Dagmar. Kombinovat vitamin C a mléko s tímto antibiotikem můžete. Do stolního inhalátoru... Celá odpověď

Reklama

Svědění močové trubice a bolestivý orgasmus

Urologie Jan 3.7.2017

Dobrý den, po močení mě svědívá močová trubice a bolí mě orgasmus. Nejvíc bolí to "pumpování" při orgasmu a pak chvíli po něm bolest odeznívá. Na papírku se sice zánět neprojevil, ale lékař mi napsal antibiotika Azitromycin. Předevčírem jsem je dobral a stav se vubec nezměnil. Nezhoršuje se ani nezlepšuje.... Zobrazit více

MUDr. Danica Fričová
Odpovídá lékař:

MUDr. Danica Fričová

Dobrý den Jane, já bych prozatím nic nevylučovala, naopak si myslím, že zánět tam bude, akorát je možné,... Celá odpověď

MUDr. Jan Vašinka
Odpovídá lékař:

MUDr. Jan Vašinka

Dobrý den, nemusí jít o infekční zánět, ale třeba jen o podráždění. Pijte hodně tekutin a nechte se vyšetřit... Celá odpověď

Boulička na stydkém pysku

Kožní obtíže Veronika 29.6.2017

Dobrý den, asi před 14ti dněma se mi na pravém velkém stydkém pysku udělala z ničoho nic nějaká tvrdá boulička, která je zhruba o velikosti hrášku. A je na vnitřní(hladší straně velkého pysku zhruba v úrovni vchodu do pochvy). Objevila jsem ji náhodou a nijak to nebolelo jen při silnějším zmáčknutí,... Zobrazit více

MUDr. Daniela Obrová
Odpovídá lékař:

MUDr. Daniela Obrová

Paní/slečno Veroniko, je možné, že se jedná o furunkl, drobný absces nebo o něco jiného. Pokud se po... Celá odpověď

Chlamydie

Infekce Ondrej 18.6.2017

Ve ctvrtek mi byla na zaklade testu zjistena chlamydia trachomatis. Dostal jsem antibiotika azitromycin mylan 500 mg s tim, ze si mam vzit prvni 3 tablety od pa do so v rozmezi po 12 hod a dalsi 3 tablety presne za tyden. Na kontrolni vysetreni mam prijit presne za mesic od prvniho uziti. Vim, ze dost... Zobrazit více

MUDr. Barbora Barchánková
Odpovídá lékař:

MUDr. Barbora Barchánková

Dobrý den, azitromycin se užívá krátkodobě -a to proto, že se v těle vytvoří dostatečná hladina léku.... Celá odpověď

Poradna uLékaře.cz

Online poradna a objednání k lékaři

Rychlá odpověď
již do 6 hodin

Zkušení lékaři odpovídají
na vaše dotazy

Cena již
od 99 Kč

Zjistit, jak funguje poradna

Faryngitida

Uši, nos, krk Jan 13.6.2017

Dobrý den, od neděle mám strašné bolesti v krku, v pondělí jsem byl na ORL, kde mi pan doktor udělal stěr a ten byl negativní na streptokoka, proto mi nasadil azitromycin 500 na 3 dny. Mám je tedy dva dny, ale bolest neustupuje. Za jak dlouho začnou působit? Děkuji za odpověď. Zobrazit více

MUDr. Dominika Pitaková
Odpovídá lékař:

MUDr. Dominika Pitaková

Dobrý den,Jane, je otázka, zda se jedná opravdu o bakteriální zánět hltanu.Pokud byl stěr negativní,... Celá odpověď

Léčba migrény

Mozek a nervy Lucie 12.6.2017

Dobrý den. Rok a pul trpim na migrény. Ze začátku sem je mela casto cca 4-5krat do týdne. Začala jsem užívat Sumatriptan Actavis pri záchvatu (při včasném vziti vždy zabralo), take jsem dostala Vesacardin 50 s užíváním 1/2-0-1/2. Vse je od neurologa. Záchvaty se cca po cvrt roku zacali snižovat... Zobrazit více

MUDr. David Folprecht
Odpovídá lékař:

MUDr. David Folprecht

dobrý den, samozřejmě léčbu migrény je možné měnit a upravovat podle vývoje nemoci a efektu léčby, a... Celá odpověď

MUDr. Eliška Klímová
Odpovídá lékař:

MUDr. Eliška Klímová

Dobrý den, dle Vašeho popisu se jedná o klasickou migrénu!!!Léčbu určuje neurolog. Jedna se o léčbu záchvatů,... Celá odpověď

Antibiotika v těhotenství

Léky Šárka 2.6.2017

Dobrý den jsem v 23tydnu těhotenství, praktický doktor mi předepsal atb klacid 500,v lékárně na mě koukala že to by se v těhotenství moc brát nemělo,doporučili mi nějaká homeopatika ale ty moc nepomáhají,tak nevím zda to risknout a vzít si je,mám strach o mimčo..Horečky nemám jen hodně silnou bolest... Zobrazit více

MUDr. Barbora Barchánková
Odpovídá lékař:

MUDr. Barbora Barchánková

Dobrý den, v těhotenství se užívají zejména penicilinová antibiotika (jsou bezpečná). Pokud byste měla... Celá odpověď

Chlamydiova infekce

Infekce natalia 29.5.2017

Dobrý deň, vážený pán doktor, mala by som na Vás jeden dôležitý dotaz., ktorý ma trápi už dlhú dobu. V januári 2017 mi bola zistená mykoplazma pneumoniae iba z krvi( na rtg nič nebolo vidno),mala som strašné bolesti v krku už dva mesiace a pokašliavala som. To hrdlo nechcelo prejsť, a začali ma bolieť... Zobrazit více

MUDr. Danica Fričová
Odpovídá lékař:

MUDr. Danica Fričová

Dobrý den Natalie, na Váš dotaz Vám lépe odpoví specialista v daném oboru než praktický lékař, proto... Celá odpověď

MUDr. Jana Moravcová
Odpovídá lékař:

MUDr. Jana Moravcová

Co se týká chlamydiové infekce, tak jste byla přeléčena správně, dokonce 2x účinnými antibiotiky. Opakované... Celá odpověď

Průjem po antibiotické terapii

Léky Petra 24.5.2017

Dobry den, na zanet delozniho cipku mi byl predepsan azitromycin mylan 500 mg. Tento rok jsem jiz uzivala v breznu antibiotika (3 dny a soucasne 10 dni jina) oboji bylo proti zanetu prudusek. Vzala jsem si dnes prvni tabletku (v 16 hodin ) azitromycinu a asi za 2 hodiny jsem mela prujem. Trochu me... Zobrazit více

MUDr. Daniela Obrová
Odpovídá lékař:

MUDr. Daniela Obrová

Milá Petro, doporučuji k antibiotikům užívat probiotika, dostatek tekutin, pokud by průjem nepřecházel... Celá odpověď

Při ATB mám přerušit kojení

Vnitřní lékařství Eva 22.5.2017

Dobrý den, dnes mi paní doktorka předepsala 3 denní atb azithromycin actavis s tím, že mám přerušit kojení. Mám 10 měsíční dceru a kojení bych přerušovala jen velice nerada. Záleží mi samozřejmě na dceřině zdraví. Nechci ji nijak ohrozit. Jaký na celou situaci máte názor? Děkuji Zobrazit více

MUDr. Veronika Horáková
Odpovídá lékař:

MUDr. Veronika Horáková

Dobrý den, buď Vám lékařka předepíše ATB penicilinové řady (Penbene, Ospen), které jsou bezpečné a budete... Celá odpověď

Ureaplasmová infekce

Gynekologie Iva Stepankova 17.5.2017

Dobrý den,včera mi byla diagnstikována ureoplasma v mocovych cestach.Od unora se lecim se zanety mocovych cest,vzdy mi byla predepsana antibiotika Zinnat (kvuli tomu,ze kojim),vzdy dva dny po dobrani se obtize znovu objevily - paleni po domoceni,caste nutkani na moceni,klasicke testy negativní.Gynekologicke... Zobrazit více

MUDr. Zuzana Fazekašová
Odpovídá lékař:

MUDr. Zuzana Fazekašová

Dobrý den, Ureaplasmata se obvykle léčí podáním doxycyklinu resp.azitromycinu. Azitromycin může být použit... Celá odpověď

Zánět močové trubice

Urologie Daniel 12.5.2017

Dobrý den, Už čtvrtý měsíc lečím zánět močové trubicí. Na urologii byl udělán stěr z močové trubicí, kde byl nález z primokultivace Corynebacterium. Byl odebrán vzorek močí, kde metodou PCR zjišťovali se pohlavní choroby a vše bylo negativně. Aerobní kultivace moče také byla negativní. Podle citlivosti... Zobrazit více

MUDr. Dagmar Doležalová
Odpovídá lékař:

MUDr. Dagmar Doležalová

Dobrý den, nevím, jestli jste dotaz posílal urologovi, pokud ano, zatím na něj bohužel neodpovídal.... Celá odpověď

MUDr. Jan Vašinka
Odpovídá lékař:

MUDr. Jan Vašinka

Dobrý den, takto dlouhá léčba by byla vhodná při chronickém zánětu prostaty. Pokud jsou Vaše potíže pouze... Celá odpověď

Syndrom neklidných nohou

Mozek a nervy Božena 10.5.2017

Mám už dlouhou dobu neklidné nohy. Beru na to léky,ale i přes medikaci musím pořád chodit a to den co den, Myslím, se s toho zbláznim jsem s toho velmi vyčerpaná.Muj neurolog si už se mnou neví rady. Proto prosím o doporučení specialisty, který má skušenost.Doplnění informací: Medikace od Neurologa... Zobrazit více

MUDr. Veronika Horáková
Odpovídá lékař:

MUDr. Veronika Horáková

Dobrý den, syndrom neklidných nohou jsou v podstatě nepříjemné parestézie, brnění spojené se záškuby... Celá odpověď

MUDr. Dana Halbichová
Odpovídá lékař:

MUDr. Dana Halbichová

Dobrý den, chápu, že Vás neklidné nohy velice trápí. Léčba závisí podle toho, zde se jedná o tzv.... Celá odpověď

DM II typu

Vnitřní lékařství Alena 9.5.2017

Dobrý den pane doktore mám cukrovku 2 beru lék Metformin .Nejprve jsem brala Normaglik 500mg ten byl vpořádku pak mě pani doktorka po půl roce změnila lék na Siofor 850mg cítila jsem se moc unavená a nebylo mě po něm dobře potom Metfogamma 1000mg Glarus,Glyclada vše bylo špatně po Januvia jsem dostal... Zobrazit více

MUDr. Zdeňka Janoušková
Odpovídá lékař:

MUDr. Zdeňka Janoušková

Dobrý den. Váš dotaz bude ještě zpracovávat konzultační ambulance, lékař specialista. Když ovšem čtu... Celá odpověď

MUDr. Olga Králová
Odpovídá lékař:

MUDr. Olga Králová

Dobrý den, mám stejný názor, jako má paní doktorka Janoušková a to vrátit se zpět k Normaglycu, pokud... Celá odpověď

Užívám Warfarin a dělají se mi modřiny

Vnitřní lékařství Petr 8.5.2017

Dobrý večer, je mi 62 let,jsem 2x po operaci žaludku,mám chronickou bronchitidu,těžkou formu lupénky-Mudr.Katja Hadrová zde v České Lípě -léčba v Liberci na kožním odd.nebyla pozitivní-byla vyzkoušeny snad všechny dostupné metody,měl jsem plicní embolii mám artrosu kyčlí-bolesti,nemohu spát,beru léky-Detralex,Mabron... Zobrazit více

MUDr. Danica Fričová
Odpovídá lékař:

MUDr. Danica Fričová

Dobrý den Petře, bohužel užívání Warfarinu je spojeno s některými riziky, mezi které patří i tvorba modřin... Celá odpověď

Světivá vyřážka

Kožní obtíže Jitka 3.5.2017

Úporná svědivá vyrážka Dobrý den, uz dva měsíce mě trápí vyrážka, která začala po operaci, odstranění vaječníků pro CA prsu. Jsem v remisi. Vyražka začala v oblasti kotníku a nártu. Nejdříve na jedné noze pak už na obou, postupně se sune na vnitřní stranu stehen a pod zadek. Příšerně, ale opravdu... Zobrazit více

MUDr. Zdeňka Janoušková
Odpovídá lékař:

MUDr. Zdeňka Janoušková

Dobrý den. Váš dotaz předávám lékaři v oboru kožní. Ještě vyčkejte odpovědi. O svrab se opravdu nejedná,... Celá odpověď

MUDr. Andrea Vocilková
Odpovídá lékař:

MUDr. Andrea Vocilková

Dobrý den, souhlasím s kolegyní Janouškovou - o svrabu bych neuvažovala - podle fotografie sice nelze... Celá odpověď

Chlamydie

Infekce Jan 28.4.2017

Dobrý den, byla mi zjištěna chlamydiová infekce v močové trubici. Citlivost na atb mi zde jednoduše neudělají, není s nimi domluva. Chci se zeptat, zda je vhodná léčba Doxyhexalem 200mg (nebo by byl vhodnější Doxyhexal 100mg?) po 12 hodinách po dobu 28 dnů ? Bylo by dobré podpořit léčbu ještě... Zobrazit více

MUDr. Dominika Pitaková
Odpovídá lékař:

MUDr. Dominika Pitaková

Dobrý den, léčit chlamydie můžeme jak makrolidy (Azitromycin), tak doxycyklinem ( Doxyhexal) - obojí... Celá odpověď

Vyrážka na stehnech a přirození

Kožní obtíže A 26.4.2017

Dobrý den, už 3 týdny se potýkám s vyrážkou, která měla ložiska na stehnech a na přirození. Nejprve se doktor domníval, že jde o kvasinky a predepsal mi nějakou mastičku ta nezabrala, tak mi řekl že to nejsou kvasinky, ale nějaký kok. Dostala sem krém Belogent. vyrážka se výrazně zlepšila, ale místo... Zobrazit více

MUDr. Barbora Bačová
Odpovídá lékař:

MUDr. Barbora Bačová

Slečno A., Vaše vyrážka vypadá skutečně nehezky. Vzhledem k tomu, že jste již nějakou dobu neúspěšně... Celá odpověď

MUDr. Jitka Dobešová
Odpovídá lékař:

MUDr. Jitka Dobešová

Milá A, antibiotika zabírají za 2-3 dny. Doporučila bych Vám přidat sedací koupele ve slabém roztoku... Celá odpověď

Atorvastatin

Vnitřní lékařství Jana 25.4.2017

Dobrý den, dlouhodobě užívám lék Atorvastatin Mylan 20 mg a v lékárně mi omylem dali Atorvastatin Actavis 20 mg.Je to problém,nebo ho můžu použít? Děkuji a přeji hezký den,Jana Zobrazit více

MUDr. Barbora Bačová
Odpovídá lékař:

MUDr. Barbora Bačová

Jano, je to úplně jedno, lék můžete bez obav použít.... Celá odpověď

IMC

Urologie Marie 19.4.2017

Dobrý den, léčím se s infekcí močových cest (na urologii) - úspěšně, ale v testech mi vyšla přítomnost mycoplasmy, na kterém jsem dostala další antibiotika (azitromycin) s tím, že se pak mám zastavit týden až dva po dobrání. Můj obvodní lékař ale dopředu (než jsem obdržela výsledky testů) vyjádřil... Zobrazit více

MUDr. Zuzana Bisová
Odpovídá lékař:

MUDr. Zuzana Bisová

Dobrý den, mykoplasma při nepřeléčení antibiotiky způsobují chronické infekce nebo infekce často se... Celá odpověď

MUDr. Jan Vašinka
Odpovídá lékař:

MUDr. Jan Vašinka

Dobrý den, u ženy je nejzávažnější komplikace infekce, která může vést až k poškození plodnosti. Partner... Celá odpověď

Pupínky na obličeji po antibiotické terapii

Léky Hana 16.4.2017

Dobrý den, cca na začátku února jsem se rozešla s EX. Protože jsme se rozešli v dobrém, asi po týdnu mi napsal že měl nějaký palení v penisu a že když mu doktor udělal rozbory zjistil, že má nějakého zlatého streptokoka a že podle doktora přechodil kapavku. Vzhledem k výtokům a problémům jsem si zašla... Zobrazit více

MUDr. Renata Šimjáková
Odpovídá lékař:

MUDr. Renata Šimjáková

Dobrý den Hano, dle Vašeho popisu si nemyslím, že by pupínky na obličeji byly způsobeny antibiotiky.... Celá odpověď

Únava

Vnitřní lékařství Nikola 13.4.2017

Dobrý deň, pán doktor, mala by som na Vás dotaz ohľadom môjho zdravotného stavu, obraciam sa na Vás. Chcela by som vedieť, či je možné mať rakovinu a krv v poriadku. Totiž, aby som to uviedla na pravú mieru. Od januára som chorá, bolelo ma za ušami , pod pazuchami, v trieslach, pokašliavala som,... Zobrazit více

MUDr. Zdeňka Janoušková
Odpovídá lékař:

MUDr. Zdeňka Janoušková

Dobrý den. Hned na začátku odpovědi vás uklidním. Pokud byste měla rakovinu uzlin, tak krev by nebyla... Celá odpověď

Cysta vaječníku

Gynekologie Dagmar 11.4.2017

Dobry den, dnes jsem navstivila sveho gynekologa s problemem-bolestivy pohlavni styk a nasledne spineni a, lehke krvaceni po styku. Pan doktor me prohmatal-deloha v poradku a pak mi udelal vnitrni ultrazvuk, pravy vajecnik bez nalezu,ale jakmile se priblizil k levemu ucitila jsem mirnou bolest a bylo... Zobrazit více

MUDr. Zdeňka Janoušková
Odpovídá lékař:

MUDr. Zdeňka Janoušková

Dobrý den. Vaše léčba je dostatečná a správná, i vyšetření vám lékař udělal kompletní. I malá cysta může... Celá odpověď

Problém s erekcí

Sex Matyas 27.3.2017

Dobry den, poprosil bych o radu. Mam pritelkyni, jsme spolu 4 tydny. Kdyz se mazlime, hrajem si spolu, tak se mi postavi vetsinou na 100%. Problem je, ze jakmile ma dojit k necemu, tak ani tuk. Proste jak ji zacnu oralne uspokojovat, stoupa, ale jakmile prestanu a ma dojit na sex, tak ochabne a uz se... Zobrazit více

MUDr. Renata Šimjáková
Odpovídá lékař:

MUDr. Renata Šimjáková

Dobrý den Matyáši, Sildenafil je dostatečně dobrý přípravek. Myslím si, jestli u Vás není problém spíše... Celá odpověď

Vyrážka

Kožní obtíže Marcela 20.3.2017

Dobry den, mam dotaz...budu velmi vdecna za radu. Je to tyden co jsem brala antibiotika predepsane od obvodniho lekare. Antibiotika Azitromycin Mylan 500 mg 3 tablety..1 jsem brala po 24 hod.. po dobrani antibiotik dva dny nic a zacli se mi delat nejdriv maly nenapadny bolacky na ruce ktere se pote... Zobrazit více

MUDr. Zdeňka Janoušková
Odpovídá lékař:

MUDr. Zdeňka Janoušková

Dobrý den. Azitromycin jsou třídenní antibiotika, kdy efekt dobíhá další dny až do délky 7 dní. Tudíž... Celá odpověď

Pociťovala při sexu i po něm pálení

Gynekologie Jana 19.3.2017

Dobrý den, byly mi potvrzeny Chlamydie trachomatis. Byla jsem léčená 9 dní azitromycinem, přítel byl přeléčen taktéž. Po přeléčení jsme měli sex, ale já pociťovala při sexu i po něm pálení ( je pravda, že jsem nebyla možná dostatečně lubrikovaná) , ale i tak mě napadá otázka, zda to může být špatným... Zobrazit více

MUDr. Veronika Horáková
Odpovídá lékař:

MUDr. Veronika Horáková

Dobrý den, pálení může být spíše důsledkem ATB terapie, dysmykrobie po ATB mohla vést k pomnožení kvasinek,... Celá odpověď

Vlhkost v pochvě

Gynekologie Jana 15.3.2017

Dobrý den, posledních pár dní mě trápí vlhkost v pochvě během dne. Jsem 3 dny od po léčbě antibiotiky (azitromycin - byla jsem léčena na chlamydie trachomatis. Chtěla jsem se zeptat, zda je to normální, nebo to může být následek špatného přeléčení nemoci? Mám už opravdu strach, jelikož se na chlam.... Zobrazit více

MUDr. Renata Šimjáková
Odpovídá lékař:

MUDr. Renata Šimjáková

Dobrý den Jano, nemyslím si, že by vlhkost v pochvě znamenala špatné přeléčení nemoci. Může to být způsobeno... Celá odpověď

ATB na chřipku!

Vnitřní lékařství Lea 8.3.2017

Dobrý den, byla jsem u své obvodní doktorky, která mi diagnostikovala chřipku a předepsala mi bez jakéhokoliv vyšetření Amoxicillin clavulanik acid mylan. Nemám žádné horečky, ale spíše zimnice, teplota 36.4, píchá mě u srdce a mezi lopatkami a prvních 6 dní mě hrozně bolely klouby a záda v dolní partii.... Zobrazit více

MUDr. Veronika Horáková
Odpovídá lékař:

MUDr. Veronika Horáková

Dobrý de, tak hned na úvod, by sem paní doktorce vzkázala, že pokud diagnostikuje virové infekční onemocnění,... Celá odpověď

Antibiotika a alkohol

Vnitřní lékařství Tomáš 6.3.2017

Dobrý den, dnes jsem byl u lékaře s chřipkou. Po prohlídce mi sdělil, že se mi začíná "zapalovat" krk. Napsal mi antibiotika (Azitromycin Sandoz) na tři dny (do středy). Ovšem v pátek je naplánována oslava. A chtěl bych se tedy zeptat, jestli se mám na oslavě vyhýbat alkoholu, nebo se můžu napít. Děkuji... Zobrazit více

MUDr. Kristýna Jiříčková
Odpovídá lékař:

MUDr. Kristýna Jiříčková

Dobrý den Tomáši, pokud máte antibiotika do středy a v pátek bude oslava, kdy už tedy antibiotika užívat... Celá odpověď

Užívání hormonální antikoncepce

Gynekologie Tereza 1.3.2017

Dobry den, Je mi 16 let a nyni sem zacala brat antikoncepci znacky Mylaz. Podle slov me gynekolozky jsem cekala na menstruaci abych si mohla vzit svou prvni pilulku. Menstruace se dostavila v terminu a tak sem si vzala antikoncepci. Jenze druhy den jsem jen spinila a nyni je to 3 den a menstruace nikde.... Zobrazit více

MUDr. Kristýna Jiříčková
Odpovídá lékař:

MUDr. Kristýna Jiříčková

Hezký den Terezo, je možné, že byste byla těhotná ? Měla jste v předchozím měsíci, který předcházel... Celá odpověď

Zánět žaludu

Urologie Daniel 24.2.2017

Dobry den, z ničeho nic od útery mam zarudlou předkožku penisu. Pohlavní styk jsem naposled měl před 4 měsíci. V listopadu měl jsem zánět močové trubici. Měl jsem na to azitromycin. Pak potíže se vrátili a na jiné urologii v lednu udělali mi stěr z močové trubici. Byla nalezena corynebacterium. Od 2... Zobrazit více

MUDr. Gabriela Rybářová
Odpovídá lékař:

MUDr. Gabriela Rybářová

Dobrý den, pravděpodobně zánět sliznice a kůže kolem vyústění močové trubice souvisí s probíhajícím... Celá odpověď

Zánět

Urologie Daniel 12.2.2017

Dobrý den, Prosím o radu. Před dvěma měsíci po pohl. styku začala mi pálit močová trubice. Šel jsem na urologii, kde přes negativní kultivaci moči nasadili ATB azitromycin. Po ATB potíže se zmírnili, ale ne úplně, ještě trochu pálilo. Po měsíci, nechal jsem udělat PCR testy moči na ureaplasma, mycoplasma,... Zobrazit více

MUDr. Marie Vaňačová
Odpovídá lékař:

MUDr. Marie Vaňačová

Dobrý den, infekce moč.trubice byla řádně přeléčena,obtíže,které popisujete,jsou nevelké- doporučuji... Celá odpověď

Chlamydie

Urologie Jiří 26.1.2017

Dobrý den , chtěl bych se zeptat. Patřím mezi "šťastlivce" , kteří si neumí dávat pozor a nakazili se nemocí Chlamydie. Léčil jsem se pomocí antibiotik Azitromycin Sandoz 500mg. Vše se zdálo v pohodě , protože všechny příznaky zmizly. Při dalších stěrů z moč. trubice byly negativní a byl jsem označen... Zobrazit více

MUDr. Veronika Horáková
Odpovídá lékař:

MUDr. Veronika Horáková

Dobrý den, chlamýdie, pokud jsou přítomný v močových cestách jako interacelulární patogen, lze prokázat... Celá odpověď

Dermatitida

Praktické lékařství Kristýna 27.12.2016

Dobrý den, Mé kamarádce se udělali fleky na těle. Stéle se jí zvětšovali a obvodní lékař jí doporučil mastičku a řekl, že během pár dnů zmizí. Jenže fleky se zvětšovali a bylo jí hůř a tak jsem jí poslala na kožní, kde jí paní doktorka řekla, že má boreliozu a napsala antibiotika Deoxymykoin. Jenomže... Zobrazit více

MUDr. Zdeňka Janoušková
Odpovídá lékař:

MUDr. Zdeňka Janoušková

Dobrý den. Pojem fleky na těle je velmi široký a příčin může být velmi mnoho. Boreliosa vytváří obvykle... Celá odpověď

Azitromycin a alkohol

Praktické lékařství Michal 25.12.2016

Dobrý den, beru Azitromycin 500 mg. Mám dvě balení, druhé balení budu užívat pondělí až středa. Ve středu poslední tabletu. Mohu v sobotu alkohol? Děkuji Zobrazit více

MUDr. Veronika Horáková
Odpovídá lékař:

MUDr. Veronika Horáková

Dobrý den, doporučila by jsem abstinenci cca. týden po doužívání antibiotik, mohlo by Vám po alkoholu... Celá odpověď

Alergie na latex ??

Kožní obtíže Daniel 13.12.2016

Dobrý den, Před dvěma měsíci měl jsem sex s ochranou. Během sexu několik krát vyměnil jsem prezervativ. Po několika dnech měl jsem trochu zarudlý žalud a do týdne to zarudnuti zmizelo. Myslel jsem, že to podrážděním nebo alergická reakce na latex. Po dvou týdnech začala mi pálit močová trubice. Šel... Zobrazit více

MUDr. David Folprecht
Odpovídá lékař:

MUDr. David Folprecht

zdravím vás...spíše bych to viděl na tu alergii na ten latex, možná jde i o mykozu, která právě po těch... Celá odpověď

Dlouhodobé nachlazení

Infekce Jitka 12.12.2016

Dobrý den, již přes 14 dní bojuji s nachlazením, respektive hlavně s rýmou a kašlem, v krku už mě nebolí. Ale pořád mě bolí hlava a mám zvýšenou teplotu. Myslím si, že to mám zaražené v dutinách. Byla jsem u obvodního lékaře a ten, protože ještě kojím (malému budou 2 roky) mi na to nic nepředepsal (tvrdil,že... Zobrazit více

MUDr. Barbora Barchánková
Odpovídá lékař:

MUDr. Barbora Barchánková

Dobrý den, předpis antibiotik závisí na klinickém stavu- obvykle se předepisují, pokud teploty vystoupají... Celá odpověď

Srdeční arytmie

Vnitřní lékařství Jitka 22.11.2016

Dobry den Chci se zeptat jen jestli je mozne vylecit aritmii? Moje kardiolozka mi rekla, ze to u me aritmie nejde, bylo mi receno, ze mi aritmii vytvari primo srdce (je to mozne?). Takze jak se vypaluje lejzrem do zili (nejak tak), na to mi bylo receno, ze nemohu. Chci to vylecit, jelikoz mi diky... Zobrazit více

kpt. MUDr. Denisa Gottvaldová
Odpovídá lékař:

kpt. MUDr. Denisa Gottvaldová

Dobrý den, arytmií jsou různé druhy a všechny vznikají přímo v srdci. Některé se dají vyřešit přímo... Celá odpověď

Bolest P ruky po pracovním přetížení

Ortopedie Veronika 19.11.2016

Dobrý večer, nastoupila jsem do práce, zvedala těžší věci a hned ten večer mě začalo bolet prave zápěstí,jakkoliv s ním hnu, tak to bolí, i když jsem si dneska myla hlavu, nebo když jsem řídila, když hybu s rukou nahoru a dolů, také to bolí , nejvíce to bolí u palce a v ruce nemma takový cit, mám hrozný... Zobrazit více

kpt. MUDr. Denisa Gottvaldová
Odpovídá lékař:

kpt. MUDr. Denisa Gottvaldová

Dobrý den, namožení a zánět šlach jde většinou ruku v ruce. Obyčejně namožená ruka by přestala bolet... Celá odpověď

Chlamýdiová infekce a masturbace

Infekce Josef 27.10.2016

Dobry den, lecim se s chlamidiemi pripravkem Azitromycin 500. Mam narizenou sexualni abstinenci. Tyka se to i masturbace? Diky za odpoved. Josef Zobrazit více

MUDr. Veronika Horáková
Odpovídá lékař:

MUDr. Veronika Horáková

Dobrý den, sexuální abstinenci máte nařízenou z toho důvodu, aby pokud jste infekční a můžete být zdrojem... Celá odpověď

Porucha vidění

Oči Martina 27.10.2016

Dobrý den, už 3x během 14dnů se mi stalo, že se mi začal obraz (vidění) rychle klepat ze strany na stranu. Trvalo to zhruba 3 minuty. V tu chvíli nejsem schopna stát bez opory, upadla bych. Trpím na migrény, ale ani v jednom z těchto případů jsem migrénu zrovna neměla. Rok beru na migrénu prášky... Zobrazit více

MUDr. Barbora Barchánková
Odpovídá lékař:

MUDr. Barbora Barchánková

Dobrý den, doporučuji ještě oční vyšetření. Vzhledem k tomu, že jste migrénu v období očních příznaků... Celá odpověď

Alkohol současně s ATB

Chirurgie Ondřej 17.10.2016

Dobrý den, mohu požít alkohol, když mi byl předepsán Azitromycin na 6 dní po chirurgickém zákroku v oblasti obličeje? Děkuji Vám za odpověď. Zobrazit více

MUDr. Vít Křehnáč
Odpovídá lékař:

MUDr. Vít Křehnáč

Ondřeji, obecně při užívání ATB by se mělo užívání alkoholu omezit, ideálně nepít vůbec, 6 dní to snad... Celá odpověď

Zavřít reklamu