Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Azitromycin sandoz

Poradna uLékaře.cz

Online poradna a objednání k lékaři

Rychlá odpověď
již do 6 hodin

Zkušení lékaři odpovídají
na vaše dotazy

Cena již
od 99 Kč

Zjistit, jak funguje poradna

Azitromycin a mléko

Infekce Dagmar 7.7.2017

Z plicního mám od pátku napsaný Azitromycin Sandoz 500,bolí mne týden v krku a trochu vykašlávám hlen a prosím o odpověď,zda se může kombinovat s C vitaminem a mlékem,některá ATB ne,a v příbalu to není uvedeno.Děkuji a co je nejlepší na chopin koupit do stolního inhalátoru?Děkuji a mohu před celkovou... Zobrazit více

MUDr. Klára Martoníková
Odpovídá lékař:

MUDr. Klára Martoníková

Dobrý den paní Dagmar. Kombinovat vitamin C a mléko s tímto antibiotikem můžete. Do stolního inhalátoru... Celá odpověď

Reklama

Svědění močové trubice a bolestivý orgasmus

Urologie Jan 3.7.2017

Dobrý den, po močení mě svědívá močová trubice a bolí mě orgasmus. Nejvíc bolí to "pumpování" při orgasmu a pak chvíli po něm bolest odeznívá. Na papírku se sice zánět neprojevil, ale lékař mi napsal antibiotika Azitromycin. Předevčírem jsem je dobral a stav se vubec nezměnil. Nezhoršuje se ani nezlepšuje.... Zobrazit více

MUDr. Danica Fričová
Odpovídá lékař:

MUDr. Danica Fričová

Dobrý den Jane, já bych prozatím nic nevylučovala, naopak si myslím, že zánět tam bude, akorát je možné,... Celá odpověď

MUDr. Jan Vašinka
Odpovídá lékař:

MUDr. Jan Vašinka

Dobrý den, nemusí jít o infekční zánět, ale třeba jen o podráždění. Pijte hodně tekutin a nechte se vyšetřit... Celá odpověď

Zánět prsu

Gynekologie petra 28.6.2017

Dobry den, mam mesicni dceru, plne kojenou. Z niceho nic se u me vyskytla vysoka horecka, bolest prsu- zanet mlecnych zlaz.Lekar mi predepsal azytromicin 6tbl a po 4 hodinach stridat ibalgin s paralenem dokud horecka neustoupi. V pribalovem letaku jsem se docetla, ze se azytromicin pri kojeni nesmi uzivat.... Zobrazit více

MUDr. Zdeňka Janoušková
Odpovídá lékař:

MUDr. Zdeňka Janoušková

Dobrý den. Zcela bezpečný při těhotenství a při kojení je pouze penicilin, některá ostatní antibiotika... Celá odpověď

Alergie na antibiotika

Infekce Eva 27.6.2017

Dobrý den chtěla bych poradit byli my zjištěny plicní chlamydie nasazeny antibiotika augmentin na týden. Po té odebrána kontrolní krev výsledek stále pozitivní a teď otázka byl my predepsan clartromycin - teva 500 mg na 14 dni , ale už v minulosti jsem tyto léky brala třikrát a vše bylo v pořádku ale... Zobrazit více

MUDr. Jana Harnová
Odpovídá lékař:

MUDr. Jana Harnová

Dobrý den Evo, Klaritromycin teva a Klacid jsou antibiotika s totožnou účinnou látkou. Při suspektní... Celá odpověď

Poradna uLékaře.cz

Online poradna a objednání k lékaři

Rychlá odpověď
již do 6 hodin

Zkušení lékaři odpovídají
na vaše dotazy

Cena již
od 99 Kč

Zjistit, jak funguje poradna

Pneumonie

Plíce, dýchání laura 24.6.2017

Dobrý den pán doktor, neviem si už rady so svojím problémom. S manželom sme obaja ochoreli na jar 2017 na mykoplazmu pneumoniae. (preukrutne bolesti hrdla, nadcha,uzliny, unava ,teploty), zistené z krvi u oboch pozitivne mykoplazmy. NA RTG nič nebolo. Tie cisla ale neboli nijak strasne vysoke, no my... Zobrazit více

MUDr. Zdeňka Janoušková
Odpovídá lékař:

MUDr. Zdeňka Janoušková

Dobrý den. Mycoplasma pneumonie je infekce, která se léčí dost obtížně a organismus se s infekcí vyrovnává... Celá odpověď

Kašel

Plíce, dýchání JUDr. Pavel 24.6.2017

Dotaz píši za manžela, o kterého pečuji již 3 roky. Byla mu diagnostikována supranukleární paralýza mozku s epil. záchvaty, jeho zdravotní stav je vážný, i když paní primářka před třemi lety prohlásila, že nechápeme, že manžel umírá, přesto žije. Jeho stavy jsou střídavé, změna osobnosti to samozřejmě... Zobrazit více

MUDr. Zdeňka Janoušková
Odpovídá lékař:

MUDr. Zdeňka Janoušková

Dobrý den. Léky má manžel nastavené dobře, určitě je vhodné je užívat nadále. CRP 81 je vysoké, svědčí... Celá odpověď

Pálení močové trubice

Urologie Tomáš 22.6.2017

Dobrý den, chtěl bych se poradit, už od února mám problémy s močovou trubicí. Začalo to mírným pálením a do týdne to začalo pálit tak moc až to bylo k nevydržení a dostal jsem vysoké horečky a začalo mě i bolet v krku. Dva dny po té jsem navštívil praktického lékaře, a ten mi odebral moč, která byla... Zobrazit více

MUDr. Klára Martoníková
Odpovídá lékař:

MUDr. Klára Martoníková

Dobrý den pane Tomáši. Dotaz je uršen spíše pro specialistu a proto Vaši otázku odesílám dál k zodpovězení... Celá odpověď

MUDr. Jan Vašinka
Odpovídá lékař:

MUDr. Jan Vašinka

Dobrý den, tak předně musíte vypít denně minimálně 2 litry nedráždivých obyčejných tekutin. Moč musí... Celá odpověď

Pálení žáhy a užívání Mirtazapinu

Trávení Lenka 7.6.2017

Dobrý den, prosím o radu, může mé žaludeční problémy způsobovat lék Mirtazapin Sandoz, beru ho dlouhodobě asi 2 roky a pomáhá mi na spánek, mám po něm však velmi sucho v ústech a při spolknutí, mám pocit hořkosti v ústech, také mě pálí žáha, jde mi o tento konkrétní lék, protože mi dost pomáhá, žaludeční... Zobrazit více

MUDr. Barbora Bačová
Odpovídá lékař:

MUDr. Barbora Bačová

Lenko, sucho v ústech s medikací jistě souvisí. Vaše potíže se žaludkem ale nejsou pro užívání tohoto... Celá odpověď

Antibiotika v těhotenství

Léky Šárka 2.6.2017

Dobrý den jsem v 23tydnu těhotenství, praktický doktor mi předepsal atb klacid 500,v lékárně na mě koukala že to by se v těhotenství moc brát nemělo,doporučili mi nějaká homeopatika ale ty moc nepomáhají,tak nevím zda to risknout a vzít si je,mám strach o mimčo..Horečky nemám jen hodně silnou bolest... Zobrazit více

MUDr. Barbora Barchánková
Odpovídá lékař:

MUDr. Barbora Barchánková

Dobrý den, v těhotenství se užívají zejména penicilinová antibiotika (jsou bezpečná). Pokud byste měla... Celá odpověď

Chlamydiova infekce

Infekce natalia 29.5.2017

Dobrý deň, vážený pán doktor, mala by som na Vás jeden dôležitý dotaz., ktorý ma trápi už dlhú dobu. V januári 2017 mi bola zistená mykoplazma pneumoniae iba z krvi( na rtg nič nebolo vidno),mala som strašné bolesti v krku už dva mesiace a pokašliavala som. To hrdlo nechcelo prejsť, a začali ma bolieť... Zobrazit více

MUDr. Danica Fričová
Odpovídá lékař:

MUDr. Danica Fričová

Dobrý den Natalie, na Váš dotaz Vám lépe odpoví specialista v daném oboru než praktický lékař, proto... Celá odpověď

MUDr. Jana Moravcová
Odpovídá lékař:

MUDr. Jana Moravcová

Co se týká chlamydiové infekce, tak jste byla přeléčena správně, dokonce 2x účinnými antibiotiky. Opakované... Celá odpověď

Hnědý výtok

Gynekologie Markéta 9.5.2017

Dobrý den, před cca 2 měsíci jsem byla přeléčena na chlamydie a ureaplasmu. Užívala jsem Azitromycin ( přítel také). Od té doby jsem potíže neměla. Od minulého týdne mám však opravdu jen lehký bílý výtok - přisuzovala jsem to k běžné sekreci. Jenže včera jsem měla s přítelem styk a po něm se mi objevil... Zobrazit více

MUDr. Veronika Horáková
Odpovídá lékař:

MUDr. Veronika Horáková

Dobrý den, pokud jste byly přeléčeni ATB oba dva, Vy i Váš sexuální partner, dostateční dobu, měla by... Celá odpověď

Předávkování antidepresivy ??

Léky Ivana 8.5.2017

Dobrý den, moje maminka omylem cca 2 měsíce užívala dvoje antideresiva najednou. Lékař jí jedny vysadil a ona je nadále brala. Jedná se o léky a medikaci Escitalopram 1 tbl. ráno a Mirtazapin Sandoz 15 mg. na noc. Její váha je 48 kg. Její zdravotní stav se výrazně zhoršil, začala být zmatená, trpí... Zobrazit více

MUDr. David Folprecht
Odpovídá lékař:

MUDr. David Folprecht

dobrý den, těžko říci, stav by se měl vrátit do předchozího stavu po upravení léčby, já osobně bych raději... Celá odpověď

Chlamydie

Infekce Jan 28.4.2017

Dobrý den, byla mi zjištěna chlamydiová infekce v močové trubici. Citlivost na atb mi zde jednoduše neudělají, není s nimi domluva. Chci se zeptat, zda je vhodná léčba Doxyhexalem 200mg (nebo by byl vhodnější Doxyhexal 100mg?) po 12 hodinách po dobu 28 dnů ? Bylo by dobré podpořit léčbu ještě... Zobrazit více

MUDr. Dominika Pitaková
Odpovídá lékař:

MUDr. Dominika Pitaková

Dobrý den, léčit chlamydie můžeme jak makrolidy (Azitromycin), tak doxycyklinem ( Doxyhexal) - obojí... Celá odpověď

Pupínky na obličeji po antibiotické terapii

Léky Hana 16.4.2017

Dobrý den, cca na začátku února jsem se rozešla s EX. Protože jsme se rozešli v dobrém, asi po týdnu mi napsal že měl nějaký palení v penisu a že když mu doktor udělal rozbory zjistil, že má nějakého zlatého streptokoka a že podle doktora přechodil kapavku. Vzhledem k výtokům a problémům jsem si zašla... Zobrazit více

MUDr. Renata Šimjáková
Odpovídá lékař:

MUDr. Renata Šimjáková

Dobrý den Hano, dle Vašeho popisu si nemyslím, že by pupínky na obličeji byly způsobeny antibiotiky.... Celá odpověď

Únava

Vnitřní lékařství Nikola 13.4.2017

Dobrý deň, pán doktor, mala by som na Vás dotaz ohľadom môjho zdravotného stavu, obraciam sa na Vás. Chcela by som vedieť, či je možné mať rakovinu a krv v poriadku. Totiž, aby som to uviedla na pravú mieru. Od januára som chorá, bolelo ma za ušami , pod pazuchami, v trieslach, pokašliavala som,... Zobrazit více

MUDr. Zdeňka Janoušková
Odpovídá lékař:

MUDr. Zdeňka Janoušková

Dobrý den. Hned na začátku odpovědi vás uklidním. Pokud byste měla rakovinu uzlin, tak krev by nebyla... Celá odpověď

Kombinování léků s alkoholem

Léky Jiří 13.4.2017

Dobrý den, moje žena kombinuje ruzne tyto leky,je podrážedena,neurvala,sprosta ,obvinujeme ze vseho možneho,napada me psychicky i telesne. uživa poruznu tyto leky nevim jak casto a v jakem poradi ,a i je schovava ,zkoušel jsem pocitat ,ale bohužel nejde do toho když ne každy den,tak obden PIJE ALKOHOL... Zobrazit více

MUDr. Renata Šimjáková
Odpovídá lékař:

MUDr. Renata Šimjáková

Dobrý den Jiří, bohužel kombinace Vámi udávaných léků s alkoholem není vůbec dobrá. Navíc jak na alkohol,... Celá odpověď

Ureaplasmata, ATB

Infekce Martina 11.4.2017

Dobrý den, loni v červnu jsem byla léčena tetracyklinem na Ureaplasma Urealyticum v pochvě. Poté stěr negativní. Nyní se mi často vrací candidové i bakteriální infekce a na gynekologii mi opět našli také tato Ureaplasmata. Problémy mám jenom ty, že se mi často vrací jiné infekce, myslím že samotná ureaplasmata... Zobrazit více

MUDr. Aleš Ducháček
Odpovídá lékař:

MUDr. Aleš Ducháček

Dobrý den, doporučil bych volit postup především podle výsledku vyšetření přítele - v případě, že by... Celá odpověď

MUDr. Jan Sládeček
Odpovídá lékař:

MUDr. Jan Sládeček

Vážená paní U žen se Ureaplasma urealyticum projevuje častěji než u mužů. Infekce je provázena vaginálním... Celá odpověď

Erektilní dysfunkce

Urologie Karel 11.4.2017

Dobrý den Je mi 50 let a od podzimu 2016 jsem impotentní. Předtím dva roky se mi při sexu stávalo, že mi najednou penis spadl.Byl jsem u sexuologa a ten mi předepsal Sildenafil Sandoz 100 mg bez lékařského vyšetření. Přítelkyně mi doporučuje návštěvu prakt. lékaře a psychoterapii. Sex s tabletkou jí... Zobrazit více

MUDr. Zdeňka Janoušková
Odpovídá lékař:

MUDr. Zdeňka Janoušková

Dobrý den. Ve věku 50 let je erektilní dysfunkce normální stav. U některých mužů je porucha erekce i... Celá odpověď

Stav po mykoplazmové infekci

Plíce, dýchání margita 28.3.2017

Dobrý deň, vážený pán doktor, už od začiatku februára mám zdravotné problémy. Teplota do 37,5 stále, niekedy ku večeru klesne na 37. Neustále strašná únava,malátnosť, problém mi robí aj vyjsť po schodoch, zadýcham sa,hrdlo ma škriabe a bolí,a mierney dusivý kašel (najmä nosohltan bol zapáleny už zmienené... Zobrazit více

MUDr. Veronika Horáková
Odpovídá lékař:

MUDr. Veronika Horáková

Dobrý den, podle sérologických testů byla pozitivní akutní infekce Mykoplasma pneumonie, a stav po infekční... Celá odpověď

Trichomoniáza

Gynekologie Daniela 25.3.2017

Dobrý den, má lekařka u mě objevila trichomoniázu. Léčila ji třídenními antibiotiky Azitrox 500 a globulemi macmiror. Partnera nechala přelečit Entizolem. Mě entizol nenapsala, protože kojím. Ale bohužel mi tato lečba nezabrala...Opravdu neexistuje něco učinného i přesto, že kojím ? Nemohu mít absolutně... Zobrazit více

MUDr. Jana Harnová
Odpovídá lékař:

MUDr. Jana Harnová

Dobrý den Danielo, lékem volby při léčbě trichomoniázy je metronidazol ( Entizol) podávaný 7 dní. Bohužel... Celá odpověď

Otoky po Kapidinu

Vnitřní lékařství Radim 23.3.2017

Dobrý den, prosím jen o doplnění mého předešlého dotazu (snad bude poslední) :-) Ve středu ráno jsem užil první tabletu nových zmiňovaných léků Telmisartan Sandoz a Loradur mite a samozřejmě vysadil Kapidin, který mi způsoboval otoky. Dnes se ještě otoky objevují. Většinou přes noc otoky vymizí a během... Zobrazit více

MUDr. Veronika Horáková
Odpovídá lékař:

MUDr. Veronika Horáková

Dobrý den, určitou dobu potrvá, než odezní nežádoucí účinech předchozí terapie Kapidinem a nastoupá účinek... Celá odpověď

Krevní tlak

Vnitřní lékařství Radim 21.3.2017

Dobrý den, v návaznosti na mé předchozí dotazy zaměřené na otoky chodidel po lécích ORCAL a KAPIDIN bych se rád ještě informoval. Byl jsem dnes u jiného lékaře, změřil mi tlak a ten mi delší dobu kolísá. Naměřil mi 150/110 a tedy mi změnil lék na Telmisartan Sandoz 80 mg a Loradur mite. Myslíte, že... Zobrazit více

MUDr. Gabriela Rybářová
Odpovídá lékař:

MUDr. Gabriela Rybářová

Dobrý den, pokud jsou otoky po zmiňovaných lécích, tak opravdu postupně odezní. Nově doporučené léky... Celá odpověď

Vyrážka

Kožní obtíže Marcela 20.3.2017

Dobry den, mam dotaz...budu velmi vdecna za radu. Je to tyden co jsem brala antibiotika predepsane od obvodniho lekare. Antibiotika Azitromycin Mylan 500 mg 3 tablety..1 jsem brala po 24 hod.. po dobrani antibiotik dva dny nic a zacli se mi delat nejdriv maly nenapadny bolacky na ruce ktere se pote... Zobrazit více

MUDr. Zdeňka Janoušková
Odpovídá lékař:

MUDr. Zdeňka Janoušková

Dobrý den. Azitromycin jsou třídenní antibiotika, kdy efekt dobíhá další dny až do délky 7 dní. Tudíž... Celá odpověď

Pociťovala při sexu i po něm pálení

Gynekologie Jana 19.3.2017

Dobrý den, byly mi potvrzeny Chlamydie trachomatis. Byla jsem léčená 9 dní azitromycinem, přítel byl přeléčen taktéž. Po přeléčení jsme měli sex, ale já pociťovala při sexu i po něm pálení ( je pravda, že jsem nebyla možná dostatečně lubrikovaná) , ale i tak mě napadá otázka, zda to může být špatným... Zobrazit více

MUDr. Veronika Horáková
Odpovídá lékař:

MUDr. Veronika Horáková

Dobrý den, pálení může být spíše důsledkem ATB terapie, dysmykrobie po ATB mohla vést k pomnožení kvasinek,... Celá odpověď

Vlhkost v pochvě

Gynekologie Jana 15.3.2017

Dobrý den, posledních pár dní mě trápí vlhkost v pochvě během dne. Jsem 3 dny od po léčbě antibiotiky (azitromycin - byla jsem léčena na chlamydie trachomatis. Chtěla jsem se zeptat, zda je to normální, nebo to může být následek špatného přeléčení nemoci? Mám už opravdu strach, jelikož se na chlam.... Zobrazit více

MUDr. Renata Šimjáková
Odpovídá lékař:

MUDr. Renata Šimjáková

Dobrý den Jano, nemyslím si, že by vlhkost v pochvě znamenala špatné přeléčení nemoci. Může to být způsobeno... Celá odpověď

Chlamýdiová infekce

Infekce Marcela 9.3.2017

Dobrý den. Chtěla bych se zeptat, zda byste mi mohli poradit v těchto bodech: 1. Do jakých rukou specialisty patří léčba plicních chlamýdií? 2. Mohla bych požádat o kontakt nějakého lékaře, který se touto problematiku zabývá? (málokdo to umí léčit) 3, Můžete mi napsat, jakými antibiotiky (jejich názvy),... Zobrazit více

MUDr. Veronika Horáková
Odpovídá lékař:

MUDr. Veronika Horáková

Dobrý de, co se léčby plicních chlamýdií týče, záleží na rozsahu postižení, ale léčit tuto infekci může... Celá odpověď

MUDr. Jana Moravcová
Odpovídá lékař:

MUDr. Jana Moravcová

Plicní chlamydie může léčit prakticky jakýkoliv lékař, nejčastěji to je praktický lékař, plicní lékař... Celá odpověď

Antibiotika a antikoncepce

Léky Nikola Konečná 9.3.2017

Dobrý den. Ve středu mi doktorka napsala antibiotika Azitromycin na zánět nosohltanu a dneska jsem dostala menstruaci a zacinam s antikoncepci Sirmya. Chci se zeptat jestli se prasky nějak narušují. Předem děkuji. Nikola Zobrazit více

MUDr. Barbora Barchánková
Odpovídá lékař:

MUDr. Barbora Barchánková

Dobrý den, Azitromycin patří mezi antibiotika, která účinnost hormonální antikoncepce neovlivňují. Problém... Celá odpověď

Antibiotika a alkohol

Vnitřní lékařství Tomáš 6.3.2017

Dobrý den, dnes jsem byl u lékaře s chřipkou. Po prohlídce mi sdělil, že se mi začíná "zapalovat" krk. Napsal mi antibiotika (Azitromycin Sandoz) na tři dny (do středy). Ovšem v pátek je naplánována oslava. A chtěl bych se tedy zeptat, jestli se mám na oslavě vyhýbat alkoholu, nebo se můžu napít. Děkuji... Zobrazit více

MUDr. Kristýna Jiříčková
Odpovídá lékař:

MUDr. Kristýna Jiříčková

Dobrý den Tomáši, pokud máte antibiotika do středy a v pátek bude oslava, kdy už tedy antibiotika užívat... Celá odpověď

Mycoplasma

Infekce Hana 2.3.2017

Dobrý den, je mi 40 let a již asi rok bojuji s infekcí mycoplasma A pneumoniae. Na podzim 2016 přeléčeno. Neustále jsou pozitivní. Během dvou let byly i chlamidie a borelie. Nyní jsou momentálně negativní. Od ledna letošního roku ale doslova bojuji s mycoplasma. V lednu antibiotika azitromycin 9 dnů.... Zobrazit více

MUDr. Aleš Ducháček
Odpovídá lékař:

MUDr. Aleš Ducháček

Dobrý den, paní Hano. Předně je nutno vědět, co máte na mysli "neustálou pozitivitou" - infekce mycoplasma... Celá odpověď

Kombinace léků

Léky Jana 2.3.2017

Dobrý den, ráda bych se zeptala na kombinaci léku Agnucaston a antibiotik Azitromycin sandoz. Tyto antibiotika jsem dostala po vytržení osmičky, jen pro jistotu kdyby náhodou. Koupila jsem si k tomu i probiotika. Ale netuším, jestli se může Agnucaston a Azitromycin sandoz brát naraz? A k tomu ještě beru... Zobrazit více

MUDr. Jana Harnová
Odpovídá lékař:

MUDr. Jana Harnová

Dobrý den Jano, vámi uváděné léky lze užívat společně. Bezpečné je i užívání Ibalginu na bolest. Probiotika... Celá odpověď

PM Chlamydil Extra

Gynekologie Jana 1.3.2017

Dobrý den, byly mi diagnostikovány chlamydie tracho. na léčbu jsem dostala antibiotika Azitromycin 500, 3 balení, 1 tableta po 24 hodinách 3 dny a poté 3 dny pauza. Moje otázka zní, zda k léčbě mohu současně užívat Pm Chlamydil extra? Případně v jakých intervalech? Neovlivní to účinek antibiotik? Děkuji Zobrazit více

MUDr. Veronika Horáková
Odpovídá lékař:

MUDr. Veronika Horáková

Dobrý den, dle dostupných informací PM Chlamydil Extra má rozšířené spektrum biologicky aktivních látek,... Celá odpověď

Zánět žaludu

Urologie Daniel 24.2.2017

Dobry den, z ničeho nic od útery mam zarudlou předkožku penisu. Pohlavní styk jsem naposled měl před 4 měsíci. V listopadu měl jsem zánět močové trubici. Měl jsem na to azitromycin. Pak potíže se vrátili a na jiné urologii v lednu udělali mi stěr z močové trubici. Byla nalezena corynebacterium. Od 2... Zobrazit více

MUDr. Gabriela Rybářová
Odpovídá lékař:

MUDr. Gabriela Rybářová

Dobrý den, pravděpodobně zánět sliznice a kůže kolem vyústění močové trubice souvisí s probíhajícím... Celá odpověď

Zalehlé ucho

Praktické lékařství Renée 16.2.2017

Dobrý den, měla bych dotaz k problematice špatně průchodné levé nosní dírky a opakovaně zaléhajícího levého ucha. Po týdnu neúspěšné samoléčby rýmy a nachlazení, kdy jsem se léčila běžně dostupnými nosními kapkami Olynth, Mukonasal, poté jsem přešla na QUIXX, Rymastop, Stérimar klasický a Stérimar... Zobrazit více

MUDr. Jana Harnová
Odpovídá lékař:

MUDr. Jana Harnová

Dobrý den René, zalehnuté levé ucha opravdu souvisí se špatně průchozí levou nosní dírkou. Důvodem je... Celá odpověď

Bolest hrudníku

Mozek a nervy Pavel 14.2.2017

Dobrý den. Chtěl bych se zeptat, mám problém s bolestí na levé straně pod žebry při dýchání i pohybu. Bolest se vždy projevuje ve stejném místě a je silně bodavá. Nemohu se zhluboka nadechnout. Když nedýchám nebolí to. Když se to snažím nahmatat tak je to lehce bolestivé, ale ne tak jako při dýchání.... Zobrazit více

MUDr. Zuzana Bisová
Odpovídá lékař:

MUDr. Zuzana Bisová

Dobrý den, Bolest ,kterou popisujete,bude nejsp. interkostální neuralgie/tedy bolest vzniklá uskřinutím... Celá odpověď

MUDr. Magdaléna Hlavačková
Odpovídá lékař:

MUDr. Magdaléna Hlavačková

Dobrý den, nabízí se otázka, zdali jsou bolesti v oblasti žeber, vyzařující z hrudní páteře, nebo pod... Celá odpověď

Černý kašel

Infekce Jana 12.2.2017

Dobrý den, již zhruba měsíc kašlu. Nejprve mírně, po cca 14 dnech, kdy došlo ke zhoršení a vydatným záchvatům, spaní v sedě apod. jsem 24.1.vyhledala lékaře, byl mi diagnostikován zánět průdušek a léčen Duomoxem. Bez efektu. 1.2. jsem byla odeslána na plicní, kde mi nabrali krev. Tento týden 9.2. mi... Zobrazit více

MUDr. Dagmar Doležalová
Odpovídá lékař:

MUDr. Dagmar Doležalová

Dobrý den, dítě protilátky z mateřského mléka si nezíská. Jedině očkováním. Vzhledem k tomu, že jde o... Celá odpověď

MUDr. Jana Moravcová
Odpovídá lékař:

MUDr. Jana Moravcová

Předpokládám, že obě vaše děti jsou očkovány řádně dle očkovacího kalendáře a tedy chráněny proti nákaze... Celá odpověď

Zánět

Urologie Daniel 12.2.2017

Dobrý den, Prosím o radu. Před dvěma měsíci po pohl. styku začala mi pálit močová trubice. Šel jsem na urologii, kde přes negativní kultivaci moči nasadili ATB azitromycin. Po ATB potíže se zmírnili, ale ne úplně, ještě trochu pálilo. Po měsíci, nechal jsem udělat PCR testy moči na ureaplasma, mycoplasma,... Zobrazit více

MUDr. Marie Vaňačová
Odpovídá lékař:

MUDr. Marie Vaňačová

Dobrý den, infekce moč.trubice byla řádně přeléčena,obtíže,které popisujete,jsou nevelké- doporučuji... Celá odpověď

Měla jsem nechráněný pohlavní styk (vč. anální)

Praktické lékařství Kateřina 28.1.2017

Dobrý den, Měla jsem nechráněný pohlavní styk (vč. anální) a po zhruba měsíci, kdy jsem trpěla na výtoky, pálení močových cest i v oblasti konečníku, mně moje gynekoložka provedla test na chlamydie, které vyšly pozitivní. Dostala jsem ATB Azitromycin 500mg, který mám užívat po dobu 3 týdnů (jednou... Zobrazit více

MUDr. Veronika Horáková
Odpovídá lékař:

MUDr. Veronika Horáková

Dobrý den, ano, antibiotika užíváte perorálně a proto působí systémově, to znamená na všechny místa,... Celá odpověď

Chlamydie

Urologie Jiří 26.1.2017

Dobrý den , chtěl bych se zeptat. Patřím mezi "šťastlivce" , kteří si neumí dávat pozor a nakazili se nemocí Chlamydie. Léčil jsem se pomocí antibiotik Azitromycin Sandoz 500mg. Vše se zdálo v pohodě , protože všechny příznaky zmizly. Při dalších stěrů z moč. trubice byly negativní a byl jsem označen... Zobrazit více

MUDr. Veronika Horáková
Odpovídá lékař:

MUDr. Veronika Horáková

Dobrý den, chlamýdie, pokud jsou přítomný v močových cestách jako interacelulární patogen, lze prokázat... Celá odpověď

Chlamydie

Urologie Martina 10.1.2017

Dobrý den, chtěla bych se zeptat na chlamydie. Já i přítel máme problémy. On 1991: Tlak a tahaní ve varlatech. Zvětšené nebolestivé uzliny v tříslech. Bolest v pravém podbřišku. Nafialovělý flek na ruce (žádný doktor neví z čeho), červené oči. Já: Pálení a nepříjemné pocity v moč trubici, a píchání,... Zobrazit více

MUDr. Barbora Bačová
Odpovídá lékař:

MUDr. Barbora Bačová

Martino, Váš dotaz je hodně komplikovaný a jako praktická lékařka nemám s diagnostikou a léčbou chlamydiových... Celá odpověď

MUDr. Milan Hrubý
Odpovídá lékař:

MUDr. Milan Hrubý

Vážená slečno Martino, vzhledem ke spektru obtíží a nálezů Vám doporučuji vyhledat imunologickou a infektologickou... Celá odpověď

Otoky končetin

Vnitřní lékařství Josef 7.1.2017

Dobrý den.Mám siné otoky nohou i rukou pálení cítím po celé těle . Mám operované kyčle 5 a 3 roky . Po odběru krve,rengenu plic a ultrazvuku žil je vše v pořádku . Nevím jak postupovat dále. Léky: kalnormin , moduretic , helios,sandoz 30,buronil 25 donpethon 10 a je mi 69 roků.Děkuji za odpověď Zobrazit více

MUDr. Veronika Horáková
Odpovídá lékař:

MUDr. Veronika Horáková

Dobrý den, v první řadě je potřeba určit příčinu otoku končetin, kromě kardiální či žiliní, která jak... Celá odpověď

Dermatitida

Praktické lékařství Kristýna 27.12.2016

Dobrý den, Mé kamarádce se udělali fleky na těle. Stéle se jí zvětšovali a obvodní lékař jí doporučil mastičku a řekl, že během pár dnů zmizí. Jenže fleky se zvětšovali a bylo jí hůř a tak jsem jí poslala na kožní, kde jí paní doktorka řekla, že má boreliozu a napsala antibiotika Deoxymykoin. Jenomže... Zobrazit více

MUDr. Zdeňka Janoušková
Odpovídá lékař:

MUDr. Zdeňka Janoušková

Dobrý den. Pojem fleky na těle je velmi široký a příčin může být velmi mnoho. Boreliosa vytváří obvykle... Celá odpověď

Azitromycin a alkohol

Praktické lékařství Michal 25.12.2016

Dobrý den, beru Azitromycin 500 mg. Mám dvě balení, druhé balení budu užívat pondělí až středa. Ve středu poslední tabletu. Mohu v sobotu alkohol? Děkuji Zobrazit více

MUDr. Veronika Horáková
Odpovídá lékař:

MUDr. Veronika Horáková

Dobrý den, doporučila by jsem abstinenci cca. týden po doužívání antibiotik, mohlo by Vám po alkoholu... Celá odpověď

ATB a HAC

Antikoncepce Ivana 17.12.2016

Dobrý den, v utorok som zacala brat antibiotika azythromicin sandoz 500mg.Beriem HAK Mistra .Nový blister som zacala brat po 7dnovej pauze v stredu.Tuto HAK beriem cca 2 roky. Znizuju antibiotika ucinok HAK ked ju beriem dlhodobo? V piatok som mala nechranený pohlavný styk.V lekarni mi povedali,ze... Zobrazit více

MUDr. Veronika Horáková
Odpovídá lékař:

MUDr. Veronika Horáková

Dobrý den, samotné užívání ATB by nemělo účinek HAC snižovat, jenom pokud by se v souvislosti s ATB terapii... Celá odpověď

Alergie na latex ??

Kožní obtíže Daniel 13.12.2016

Dobrý den, Před dvěma měsíci měl jsem sex s ochranou. Během sexu několik krát vyměnil jsem prezervativ. Po několika dnech měl jsem trochu zarudlý žalud a do týdne to zarudnuti zmizelo. Myslel jsem, že to podrážděním nebo alergická reakce na latex. Po dvou týdnech začala mi pálit močová trubice. Šel... Zobrazit více

MUDr. David Folprecht
Odpovídá lékař:

MUDr. David Folprecht

zdravím vás...spíše bych to viděl na tu alergii na ten latex, možná jde i o mykozu, která právě po těch... Celá odpověď

Dlouhodobé nachlazení

Infekce Jitka 12.12.2016

Dobrý den, již přes 14 dní bojuji s nachlazením, respektive hlavně s rýmou a kašlem, v krku už mě nebolí. Ale pořád mě bolí hlava a mám zvýšenou teplotu. Myslím si, že to mám zaražené v dutinách. Byla jsem u obvodního lékaře a ten, protože ještě kojím (malému budou 2 roky) mi na to nic nepředepsal (tvrdil,že... Zobrazit více

MUDr. Barbora Barchánková
Odpovídá lékař:

MUDr. Barbora Barchánková

Dobrý den, předpis antibiotik závisí na klinickém stavu- obvykle se předepisují, pokud teploty vystoupají... Celá odpověď

Léčba bolestí břicha

Trávení Sara 7.12.2016

Dobry den, mela bych dotaz na prostredky, ktere jsem dostala u nemeckeho lekare na predpis. Na kontrolu jsem prisla s bolesti bricha, plynatosti, zacpou, pocit plnosti a kolika. Ultrazvukem po brichu vyloucil tehotenstvi i mozne kameny v organech. Predepsal mi ale 3 leky : MCP AL 10mg 20 tbl. N1, Pantoprazol... Zobrazit více

MUDr. Veronika Horáková
Odpovídá lékař:

MUDr. Veronika Horáková

Dobrý den, Pantoprazol obsahuje přirozené pankreatické enzymy, které usnadní proces trávení ve střevě,... Celá odpověď

Opakované respirační infekce

Plíce, dýchání Petra 6.12.2016

Dobrý den, mám dotaz ohledně mého syna (8let). Narodil se s hrtanovým stridorem a posléze zjištěna nehybnost levé hlasivky (ochrnutá polovina hrtanu). Příčiny nezjištěny, absolvoval spoustu vyšetření.Nicméně je bez obtíží, žádné léky nebere, jen na jaře Xyzal, má alergii na pyl trav. Syn hodně sportuje,... Zobrazit více

MUDr. David Folprecht
Odpovídá lékař:

MUDr. David Folprecht

zdravím vás, bohužel ale promiňte, já vás strašně musím nepochválit za ta antibiotika, prosím nikdy je... Celá odpověď

Spálová angína

Praktické lékařství Lenka 2.12.2016

Dobrý den, onemocněla jsem angínou, přeléčeno Duomoxem (10 dní). Po zhruba čtyřech dnech po dobrání mě opět bolí v krku, lékařka koukla do krku s tím, že je to spálová angína, dostala jsem injekci penicilinu do svalu a předepsána další antibiotika - Azitromycin, která mám hned dnes začít brát a mám... Zobrazit více

MUDr. Petra Kánská
Odpovídá lékař:

MUDr. Petra Kánská

Dobrý den Lenko, těžko hodnotit, zda paní doktorka postupovala správně nebo ne - neviděla jsem lokální... Celá odpověď

Pálení na noze

Mozek a nervy Šárka 17.11.2016

Dobrý večer Mám dotaz a problem. Pul roku se lecim na vysoky tlak. Beru leky Telmisartan Sandoz. Poslednich par dnu se mi stava ze na leve strane tela na vnitrni strane stehna pocituju paleni a nasledne se mi rozleje horko po noze. Kdyz se mi to stalo poprve byl to.pocit jako bych se pocurala. Dnes... Zobrazit více

MUDr. Barbora Bačová
Odpovídá lékař:

MUDr. Barbora Bačová

Šárko, nemyslím si, že by se mělo jednat o něco závažného, přesto bych doporučila pro jistotu neurologické... Celá odpověď

Poranění na noze a koupání v moři

Chirurgie Dalida 13.11.2016

Dobry den, Prosim Vas o radu. Vcera vecer se mi stal uraz na dovolene v Thajsku. Nohou jsem sklouzla do diry v zemi a sedrela si kuzi na chodidle. Ihned pote mi to vycistili na klinice a obvazali. Nabizeli mi antibiotika, ale mam svoje sirokopasmova konkretne Azitromicyn Sandoz, ktery jsem si hned... Zobrazit více

MUDr. Veronika Horáková
Odpovídá lékař:

MUDr. Veronika Horáková

Dobrý den, máte otevřenou ránu na chodidle, rána vypadá dobře, hojí se per primam, nevidím známky zánětu.... Celá odpověď

Zánět močových cest

Praktické lékařství Marcela 10.11.2016

Dobry den...citila jsem se v utery cely den dobre....zadny problemi s moci a jine. Odpoledne jsem dostala tak silne bolesti do zad ktere se nedali vydrzet.ustoupili po 3 hodinach a vecer vylitla teplota pres 38. Doktorka mi udelala test moci....kde jsem mela snad vse vcetne krve. Nasadila mi antibiotika... Zobrazit více

MUDr. Veronika Horáková
Odpovídá lékař:

MUDr. Veronika Horáková

Dobrý den, při běžném zánětu močových cest nejsou bolesti v bederní oblasti, také horečky zcela typické.... Celá odpověď

Chlamýdiová infekce a masturbace

Infekce Josef 27.10.2016

Dobry den, lecim se s chlamidiemi pripravkem Azitromycin 500. Mam narizenou sexualni abstinenci. Tyka se to i masturbace? Diky za odpoved. Josef Zobrazit více

MUDr. Veronika Horáková
Odpovídá lékař:

MUDr. Veronika Horáková

Dobrý den, sexuální abstinenci máte nařízenou z toho důvodu, aby pokud jste infekční a můžete být zdrojem... Celá odpověď

Zavřít reklamu