Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Endokrinologické vyšetření

Poradna uLékaře.cz

Online poradna a objednání k lékaři

Rychlá odpověď
již do 6 hodin

Zkušení lékaři odpovídají
na vaše dotazy

Cena již
od 99 Kč

Zjistit, jak funguje poradna

Nauzea, točení hlavy, deprese

Endokrinologie Anna 3.7.2017

Dobrý den, asi půl roku mám každý den pocit na zvracení, někdy je intenzivnější a silný, někdy jen slabý. Není ale dne, kdy by bylo vše v pořádku. Onen pocit doprovází točení hlavy, někdy vidiny. Bývám velmi depresivní, všechno mě rozbrečí, nic mě nebaví, chci jen sedět někde sama a poslouchat hudbu.... Zobrazit více

MUDr. Daniela Obrová
Odpovídá lékař:

MUDr. Daniela Obrová

Slečno Aničko, samovolně určitě dávky žádných léků nikdy nesnižujte. Jako velmi vhodné je jeví vyšetření... Celá odpověď

Reklama

Mám podezření na mikropenis

Dětské nemoci Pavla 2.7.2017

Dobrý den, mám dotaz ohledně mého osmiletého syna. Jedna se o to, ze má velmi malý penis, v podstatě má jenom predkozku a nic jiného. Na malou chodí tak, ze si jakoby zmackne okolí penisu, aby mohl curat ve stoje. No zkratka, mám podezření na mikropenis. S obvodní lékařkou jsem to probírala v jeho nepřítomnosti,... Zobrazit více

MUDr. Veronika Horáková
Odpovídá lékař:

MUDr. Veronika Horáková

Dobrý den, pediatrička by měla syna vyšetřit a až poté doporučovat další postup, z mého hlediska by jsem... Celá odpověď

Bušení srdce

Jiný problém Peter 24.6.2017

Dobry deň chcel som sa spýtať ohľadom môjho srdca už 7 rokov trpím preskakovani srdca teda exstrasystoli prišlo to z ničoho nič po ceste domov mi preskakovalo srdce a zatim hned silno rozbusilo srdce potil som sa a všetko sa točilo mi po čase mi to prešlo chodil som po vseliakych vysetreni echo srdca... Zobrazit více

MUDr. Dagmar Doležalová
Odpovídá lékař:

MUDr. Dagmar Doležalová

Dobrý den, srdeční činnost může ovlivňovat nejen nedostatek nebo nadbytek draslíku ale i nedostatek... Celá odpověď

Noční hlad

Dieta Diana 13.6.2017

Dobrý den, je mi 46 let, měřím 160 cm, vážím 52-53 kg. Mám sedavé zaměstnání. Po práci chodím 1,5 hodin se psem, občas vyjedu na kole, zahraji tenis nebo badminton. Jídelníček dle nutričního terapeuta mám dobře a rozumně poskládaný. Nekouřím, nepiji. Snažím se žít zdravě, dostatečně spát. Cca 2 roky... Zobrazit více

MUDr. Barbora Bačová
Odpovídá lékař:

MUDr. Barbora Bačová

Diano, zřejmě Vám nedokážu poradit. Nevím, kdy večeříte, ale mohlo by pomoci se naposled najíst cca 2... Celá odpověď

MUDr. Rudolf Němec
Odpovídá lékař:

MUDr. Rudolf Němec

Dobrý den.Noční hlad je typický úděl lidí s kolísavou hladinou krevního cukru /glykemie/.Jak tomu čelit... Celá odpověď

Poradna uLékaře.cz

Online poradna a objednání k lékaři

Rychlá odpověď
již do 6 hodin

Zkušení lékaři odpovídají
na vaše dotazy

Cena již
od 99 Kč

Zjistit, jak funguje poradna

Nadměrné ochlupení u ženy

Endokrinologie Erika 7.6.2017

Dobry den, Mam na Vas velice osobni dotaz. Zkusim se to vzit trosku hloubeji, aby mozne reseni pro Vas bylo lehci. Jiz od 15 let trpim nadmernym ochlupenim. Nevim presne, kdy se stal tento zlom, jen vim, ze jsem cca kolem 16 roku veku zacla uzivat antikoncepci Minerva. Za ty roky se ochlupeni neskutexne... Zobrazit více

MUDr. Veronika Horáková
Odpovídá lékař:

MUDr. Veronika Horáková

Dobrý den, nadměrné ochlupení u ženy může mít více příčin. Určitě se uplatňuje genetika, fenotyp kůže.... Celá odpověď

Knedlík v krku

Endokrinologie Tomas 31.5.2017

Dobrý den.Jiz několik měsíců mne trápí tlak v oblasti hrtanu.Jako by knedlík v krku.Nevim čím by to mohlo být.Ted se to vystupňovala na tlak když ležím na zádech a také silné pálení záhy.Dekuji. Zobrazit více

MUDr. Petra Kánská
Odpovídá lékař:

MUDr. Petra Kánská

Dobrý den, Tomáši, pocit knedlíku v krku a pálení žáhy spolu nemusí nutně souviset. Bylo by vhodné... Celá odpověď

MUDr. Hana Jandíková PhD.
Odpovídá lékař:

MUDr. Hana Jandíková PhD.

Dobrý den, Vaše potíže mohou pramenit z obojího. Pokud trpíte pálením žáhy, tedy gastroesofageálním refluxem... Celá odpověď

Ultrazvukovém vyšetření

Endokrinologie Alice 26.5.2017

Dobrý den, při ultrazvukovém vyšetření byl zjištěn izoechogenní útvar velikosti 7x4x16 m, který se lehce vyklenuje a několik hypoechodenních ložisek největší 8 mm. jinak má štítná žláza přiměřenou echogenitu a vaskularizaci. Vhodná kontrola, ale nevím za jak dlouho. Prosím o doporučení jak postupovat.... Zobrazit více

MUDr. Veronika Horáková
Odpovídá lékař:

MUDr. Veronika Horáková

Dobrý den, pokud lékař, který prováděl ultrazvuk, doporučil kontrolu pro sledování vývoje útvaru štítné... Celá odpověď

Už skoro rok a 4 měsíce nemám menstruaci.

Gynekologie Nikola 21.5.2017

Dobrý večer, už skoro rok a 4 měsíce nemám menstruaci. Chodila sem na injekce. Přestala sem chodit, protože sem chtěla aby to přišlo samo a zatím nic. :( poradíte prosím čím by to mohlo být? musím přiznat že sem dost přibrala. mám 160 cm a vážím 85 kg. Dítě nemám. První menstruaci sem měla ve 14 letech... Zobrazit více

MUDr. Veronika Horáková
Odpovídá lékař:

MUDr. Veronika Horáková

Dobrý den, dlouhodobé užívání HAC, váhový přírůstek, nepravidelná menstruace již před nasazením HAC,... Celá odpověď

Malý penis

Sex Jakub 20.5.2017

Dobry den mam maly penis je mi 15 let vyska 175 cm 68kg muj penis meri 3 cm nevim co mam delat a dtyfim se za to. Zobrazit více

MUDr. Veronika Horáková
Odpovídá lékař:

MUDr. Veronika Horáková

Dobrý den, neuvádíte, jestli 3 cm je délka penisu v klidu či ve stavu plné erekce, délka penisu je daná... Celá odpověď

Ultrazvuk krku

Jste unavení, potíte se, cítíte častěji své srdce? Možná za to může vaše štítná žláza!

Článek 17.5.2017 Martin Ježek

Nemocemi štítné žlázy u nás trpí více než pět procent populace, 8× častěji postihuje ženy. Polovina lidí ale o svém onemocnění...

2 měsíce trvající nevolnost

Vnitřní lékařství Dana 15.5.2017

Již 2 měsíce trpím na celodenní nevolnosti, byla jsem vyšetřena - sono břicha, gastroskopie, kde bylo vše v pořádku, bolesti nemám, pouze stálý pocit na zvracení. V lednu plicní embolie - zvažovány NÚ xarelto, které bylo vysazeno, ale ke zlepšení nedošlo (nasazen injekčně clexane, nyní cca týden Eliquis... Zobrazit více

MUDr. Danica Fričová
Odpovídá lékař:

MUDr. Danica Fričová

Dobrý den Dano, příčin nevolnosti může být celá řada. Nemoci trávicího traktu byly, dle Vašeho popisu,... Celá odpověď

Zvětšené lymfatické uzliny

Dětské nemoci Alžběta 7.5.2017

Dobrý den, Mám dotaz syn 6let má zvetsene uzliny a občas si stěžuje na bolest hlavy má nepatrně snížené železo v těle a je hubený váží 20 kilo co to může být.?Dekuji za odpověď Zobrazit více

MUDr. Daniela Obrová
Odpovídá lékař:

MUDr. Daniela Obrová

Dobrý den, paní Alžběto, velmi záleží také, kde má syn zvětšené uzliny, jestli neprodělal recentně infekční... Celá odpověď

Polymorfní stesky

Vnitřní lékařství markéta 28.4.2017

dobrý den léčím se s tlakem a beru každý den bisoprolol půlku tabletky a ještě kyselinu listovou a magnesium 375mg a občas když mě bolí na hrudi tak paralen 500 a chci se zeptat večer jsem naměřila tlak 118\92 a srdíčko 72 a ještě mi ukázal tlakoměr srdeční arytmii a tak jsem se změřila znova a už mi... Zobrazit více

MUDr. Veronika Horáková
Odpovídá lékař:

MUDr. Veronika Horáková

Dobrý den, zahrnula jste nás obrovským množstvím symptomů, asi by jsem se zaměřila nejdříve na kardiologickou... Celá odpověď

Metabolické vyšetření

Vnitřní lékařství Andrea 28.3.2017

Dobrý den, zdravím a obracím se na vás s prosbou o radu. Na jaké lékare se mám jeste obrátit, které laboratorní testy nechat provézt. Ve strucnosti: Je mi 50 let, posledních 10 let se moje zdravotní problémy stupnují. Je jasné, ze to je i vekem. Co me trápí nejvíc, je neustálá zízen, caste nucení... Zobrazit více

MUDr. Zdeňka Janoušková
Odpovídá lékař:

MUDr. Zdeňka Janoušková

Dobrý den. Vy jste vyšetřena natolik, že takto je vyšetřen málokterý pacient v republice. Mojí praxí... Celá odpověď

Bolest v hrdle pod ohryzkem

Vnitřní lékařství Richard 15.3.2017

Zdravim mohli by ste sa prosim pozriet na tieto vysledky a nejakym sposobom mi vysvetlito o co sa jedna ? Pripadne zavaznost. Doktorka mi to nejak extra nevysvetlila ziadne likey neuzivam. Uz dlhsie ma trapi pocit tlaku na hrdle pod ohryzkom. Ziadne problemi s prehltanim a pod... Tlak mam 130/60 130/70... Zobrazit více

MUDr. Veronika Horáková
Odpovídá lékař:

MUDr. Veronika Horáková

Dobrý den, v krevním obrazu je mírně zvýšený počet bílých krvinek, dle rozpočtu pak konkrétně lymfocytů,... Celá odpověď

Páteř a únavový syndrom

Praktické lékařství Lucia 5.2.2017

Dobrý deň, mám 29 rokov, výška 169 váha 56kg, až ma problémy s chrbticou som úplne zdravá. Pred 3 mesiacmi som začala chodiť na fyzioterapoiu kvôli skolioze a skráteným svalom. Odvtedy takmer stále pociťujem únavu, už rano sa budim unavená. Posledný mesiac som si všimla že sa u mna občas vyskytuje triaška,... Zobrazit více

MUDr. David Folprecht
Odpovídá lékař:

MUDr. David Folprecht

zdravím vás, bohužel těžko radit, stav samozřejmě vyžaduje vyšetření, odběry krve, případně endokrinologické... Celá odpověď

Tyreotoxikóza

Endokrinologie Martina 29.12.2016

Ráda bych Vás touto cestou poprosila o radu.Již 5 let se léčím na edokrinologii.Začalo to tím že mi hodně padaly vlasy a moje lékařka mne doporučila na endokrinologické vyšetření.Byla mi zjistěna porucha štítné žlazy diagnoza:Tyreotoxikoza NS. Vysledky 1 odběru-THS 0,19-FT4-12.3 FT3-4.32 TPO110,1. 3... Zobrazit více

MUDr. Barbora Barchánková
Odpovídá lékař:

MUDr. Barbora Barchánková

Dobrý den, chápu Vaše obavy z operace. Váš dotaz vzhledem k specifičnosti předám specialistovi z oboru... Celá odpověď

MUDr. Magdaléna Škovranová
Odpovídá lékař:

MUDr. Magdaléna Škovranová

Dobry den, mate hyperfunkčni štitnu žlazu, podle popisu i uzlovou. V tomhle terenu může lehko vzniknut... Celá odpověď

Tyreotoxikoza

Endokrinologie Martina 25.12.2016

Dobrý den,ráda bych Vás touto cestou poprosila o radu.Již 5 let se léčím na edokrinologii.Začalo to tím že mi hodně padaly vlasy a moje lékařka mne doporučila na endokrinologické vyšetření.Byla mi zjistěna porucha štítné žlazy diagnoza:Tyreotoxikoza NS. Vysledky 1 odběru-THS 0,19-FT4-12.3 FT3-4.32 TPO110,1.... Zobrazit více

MUDr. Jana Harnová
Odpovídá lékař:

MUDr. Jana Harnová

Dobrý den Martino, jelikož se jedná o dotaz na specialistu, přeposílám vaši otázku endokrinologovi. Prosím... Celá odpověď

MUDr. Martina Přichystalová
Odpovídá lékař:

MUDr. Martina Přichystalová

Dobrý den, pokud se hyperfunkce štítné žlázy po roce léčby neupraví, pak bývá skutečně indikováno její... Celá odpověď

Vyšší hladina S-aTPO

Endokrinologie Viera 15.12.2016

Dobry den pred dvoma rokmi som bola na vysetreni v endokrinologickej ambulancii kde mi zistili dve hodnoty mimo normy a to S-aTG- 527.60 a S-aTPO- 425.70 Lekarka mi nasadila Euthyrox 25 jeden krat 1 tabletku. pred tyzdnom som bola znova na krvi a lekarka mi povedala ze mam dobre vysledky. S-aTG-... Zobrazit více

MUDr. Veronika Horáková
Odpovídá lékař:

MUDr. Veronika Horáková

Dobrý den, ano, pokud jsou ostatní parametry v normě, zejména teda TSH a fT4, stačí, aby jste nadále... Celá odpověď

Onemocnění štítné žlázy, příznaky

Endokrinologie Mariana 4.12.2016

Dobrý deň, chcela by som sa Vás spýtať ohľadne svojho problému..:v lete som pociťovala extrémnu únavu, slabosť, vypadávanie vlasov, prírastok hmotnosti asi 6 kg za pol roka, pocit cudzieho telesa pri prehĺtaní. Krvný obraz som mala v poriadku. Na endokrinologické vyšetrenie som sa dostala až v novembri,... Zobrazit více

MUDr. Barbora Barchánková
Odpovídá lékař:

MUDr. Barbora Barchánková

Dobrý den, Vaše příznaky odpovídaly onemocnění štítné žlázy, její snížené funkci. TPO protilátky jsou... Celá odpověď

Tlak na krku

Praktické lékařství Dana 11.11.2016

Několik měsíců pocit překážky v krku . Vyšetření na ORL: nos volný, průchodný, hrdlo klidné, tonsily malé, v lůžkách, lehká chrn faryngitis, nosohltan volny larynoskopicky včetně LL vyš-vraná hypertrofie v oblasti ling. tonsily ve střední čáře, bez lcerací, defektů či podobně, bez čepů či povlaků, dále... Zobrazit více

MUDr. Jana Harnová
Odpovídá lékař:

MUDr. Jana Harnová

Dobrý den Dano, ORL nález nevysvětluje pocit tlaku na krku. Doporučila bych vám ještě endokrinologické... Celá odpověď

Větší prsa u muže

Praktické lékařství Jan 30.10.2016

Dobrý den, trápí mě moje prsa. Jsou jakoby "špičatá" a můžu v nich nahmatat něco jako kuličky. Strašně mě to trápí, připadám si jako holka :( Zkoušel jsem cvičit a i jsem zhubnul, ale prsa mi zůstala, tak se chci zeptat jestli se může jednat o gynekomastii, nebo jestli se jich dá zbavit intenzivním cvičením.... Zobrazit více

MUDr. Markéta Pražáková Ph.D.
Odpovídá lékař:

MUDr. Markéta Pražáková Ph.D.

Dobrý večer, Jane, podle přiložených fotek se s velkou pravděpodobností jedná o podkožní tuk, který způsobuje... Celá odpověď

Problém s redukcí váhy

Praktické lékařství Inka 21.10.2016

Dobrý den je mi 66 let, vždycky jsem si držela váhu ale letos jsem nabrala 5 kg ani nevím jak.Mám udělaný Jídelníček na míru a vždy když jsem ho držela tak jsem shodila 1/2 kg za týden, za měsíc 1 kg. Letos po létě kdyx člověk přibere jsem ho držela poctivě měsíc a NESHODILA jsem ani deko i když mám... Zobrazit více

MUDr. Jana Harnová
Odpovídá lékař:

MUDr. Jana Harnová

Dobrý den, proč nyní nemůžete zhubnout opravdu nemohu touto cestou posoudit, jelikož neznám váš jídelníček... Celá odpověď

Imunoanalýza v praxi

Audio 30.4.2015

Imunoanalýza je založena na vzájemném působení antigenu a protilátky. Pomocí toho lze zjistit přítomnost látek, které do organismu...

lékař, doktor, pacient, rozhovor

Závažná endokrinologická onemocnění se vůbec nemusí jasně projevit

Článek 27.4.2009

Většina endokrinních nemocí se v extrémních formách snadno pozná. Jejich časné projevy však mohou být velmi nenápadné a projevovat...

Měření výšky, vzrůst, chlapec

Odborníci na růst změří vaše dítě

Článek 6.9.2008

Sledování základních tělesných hodnot u dětí je nejjednodušším způsobem k posouzení jejich zdravotního stavu. Včasné rozpoznání...

Měření výšky, vzrůst, chlapec

Kontrola léčby růstovým hormonem – jak nepodlehnout panice

Článek 6.9.2008

Všechny maminky (a někteří z těch vzdělanějších a pozornějších tatínků) vědí, že od chvíle, kdy se dítě narodí, až do dospělosti...

krk, šíje, dekolt, žena

Nebojte se endokrinologického vyšetření

Článek 28.8.2008

Endokrinní systém (systém žláz s vnitřní sekrecí) je vedle imunitního a nervového systému jedním ze základních prvků řízení lidského...

transfuze, krev, dárce, zdravotníctvi,zkumavka

Metabolické vyšetření

Článek 3.5.2008

Metabolické vyšetření slouží k diagnostice dědičných poruch metabolismu, neboli látkové výměny probíhající v organismu. Využívá...

transfuze, krev, dárce, zdravotníctvi,zkumavka

Endokrinologické vyšetření

Článek 27.4.2008

Endokrinologické vyšetření je soubor lékařských úkonů prováděných při diagnostice poruch hormonální regulace organismu. Skládá...

transfuze, krev, dárce, zdravotníctvi, jehla

Vyšetření štítné žlázy

Článek 26.4.2008

Vyšetření štítné žlázy je soubor lékařských úkonů sloužících k ověření velikosti, struktury a funkce štítné žlázy. Štítná žláza...

spermie, vajíčko, oplodnění, embryo, sex, antikoncepce

Dárcovství vajíček

Článek 16.3.2008

Dárcovství vajíček je metoda asistované reprodukce, kdy žena je dárkyní vajíčka, které poslouží k oplození. V ČR je tento postup...

Zavřít reklamu