Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Tyreotoxikoza

Endokrinologie Martina 25.12.2016

Dobrý den,ráda bych Vás touto cestou poprosila o radu.Již 5 let se léčím na edokrinologii.Začalo to tím že mi hodně padaly vlasy a moje lékařka mne doporučila na endokrinologické vyšetření.Byla mi zjistěna porucha štítné žlazy diagnoza:Tyreotoxikoza NS. Vysledky 1 odběru-THS 0,19-FT4-12.3 FT3-4.32 TPO110,1. 3 roky jsem chodila na kontroly jednou ročně,žádné léky jsen neužívala.V roce2014 mě pan doktor poslal na scintigrafii štítnice.závěr vyšetření:Nezvětšená štítná řláza:celkově funkční levý lalok s naznačenými 2 jen drobnými uzlíky o obraz autoonomního adenomu se nejedná.Nasledné krevní hodnoty TRAK-3.97 THS 0.01 FT4 14.5 Lékař mi předepsal THYROZOL 1 tabletu denně.Po roce mi snížil užívání na pul tablety10mg Thyrozolu 4x týdně .Vysledky FT4 FT3 THS se upravily na normu ale hodnoty TRAK jsou pořád. na hodnotě 3.28.Nyní mě lékař doporučil odstranění štítné žlázy.Musím podotknou že jsem již 18 let diabetik 2typu a užívám léky na cukrovku a cholesterol.Glykemii mám kolem 7mol a cholesterol 3.9.Cítím se dobře nějaké výrazné potíže spojené se štínou žlázou nemám,Moje otázka je:Opravdu jsou mé hodnoty štítné žlázy natolik špatné aby se to muselo řešit operací??Mám strach z narkozy,z toho že se mi změní hlas nebo s nasledných komplikací.Poradtě prosím mám se nechat operovat??Děkuji Vám za odpověď Martina

Odpovídá lékař:

MUDr. Jana Harnová


Dobrý den Martino, jelikož se jedná o dotaz na specialistu, přeposílám vaši otázku endokrinologovi. Prosím o strpení s odpovědí. Děkuji, s pozdravem Jana Harnová

Odpovídá lékař:

MUDr. Martina Přichystalová


Dobrý den, pokud se hyperfunkce štítné žlázy po roce léčby neupraví, pak bývá skutečně indikováno její odstranění. Vy máte ale hodnoty hormonů v normě. Proto by možná byl vhodný i názor druhého odborníka, než podstoupíte operační léčbu.

Poradna uLékaře.cz

Online poradna a objednání k lékaři

Rychlá odpověď
již do 6 hodin

Zkušení lékaři odpovídají
na vaše dotazy

Cena již
od 99 Kč

Zjistit, jak funguje poradna

Související dotazy

Tyreotoxikóza
Ráda bych Vás touto cestou poprosila o radu.Již 5 let...
Tyreotoxikoza
Dobrý den, chci se zeptat zda je léčba Thyreotoxikozy...
Tyreotoxikóza
Dobrý den. Má matka (71 let) se léčí se štítnou žlázou...
Treotoxikóza
Dobrý den, poprosím Vás o Váš názor a radu na mé zdravotní...
Tyreotoxikoza
Dobrý den, chci se zeptat, zda je možné, abych měla...
Tyreotoxikoza, psychika,spavost
dobrý den, me potíže začali již před 2 měsíci - kolapsový...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Týrání dětí, následky

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat, jestli mohou u týraného miminka zůstat nějaké...

Tyreoditida

Dobrý den. Již 13 let se léčím se štítnou žlázou-chron.lymf.tyreoditida bez...

Tyreoditida a chlorella

Dobrý den, již jsem vám psala ohledně zvýšení protilátek TPO a TG. Někde jsem...

Tyreoiditida a kojeni

Dobry den, mam 7 mesicniho chlapecka a plne ho kojim. Teprve tento tyden mi...

Tyreoitida


Tyreopatie


Tyreotoxická krize, účinek léků


Tyreotoxikóza


Tyreotoxikoza


Tyreotoxikóza


Tyreotoxikoza


Tyreotoxikoza a IDDM I. s IP


Tyreotoxikóza NS


Tyreotoxikóza s toxickou mnohauzlovou strumou


Tyreotoxikoza, psychika,spavost


Tyrosin a opalování


Tysabrin nebo Gilenya


Tyteotoxikoza


Tzv. "dívčí kolena"


Tzv. kapičky rozkoše

Dobry den. Chci se zeptat jestli je nejake riziko otehotneni z tzv. kapicky...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Bolest v pravém podbřišku

Dobrý den, cca od Srpna (2016) mám bolest v pravém podbříšku. Týden bolí neustále...

Bolest v levém podžebří

Dobrý den mám dotaz. Uz cca od prosince minulého roku, možná i déle me jednou...

Zvlaštní zvuky

dobrý den rok mám problém ze zdravotním stavem mám takové zvláštni záchvaty...

Nachlazení, vykašlávání krve

Dobrý den chci se zeptat je mi 24 let už čtvrtý den ležím se silným kašlem,...

Alkoholismus

Dobrý večer,mám otce který má cirhozu jater a nadměrně požívá alkohol. Jeho...

Injekce na růst a obnovu varlat

Dobrý den. Chtěl bych se zeptat něco ohledně varlat. Na internetu jsem četl,...

Zvláštní znaménko

Dobrý den, mám problém se dvěmi znaménky. To jedno mam na břiše a několikrát...

Zvláštní změny

Dobrý den, před třemi dny jsem navštívila svého gynekologa kvůli každoroční...

Biseptol a kyselé potraviny


Vnitřní neklid, nervozita, stažený žaludek, pocit odtažitosti


Zvláštní závislost

Dobrý den, už delší dobu bojuju s jistou závislostí a nevím, jak se toho zbavit.Hlavně...

Nespecifická hyperintenzity v bíle hmotě mozku

Pěkný den, před 2 roky mi byla zjištěna ahydrosyringomyeliemíchy v C6-7 a hyperintenzity...

Tatínek má již 8 let zvýšené leukocyty

Dobrý den, tatínek má již 8 let zvýšené leukocyty počet bílých krvinek maximum...

Lindynette 20 a Biseptol 480

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, před 2ma týdny jsem brala Biseptol 480 na...

Skvrny na varlatech a penisu

Asi dva tyzdne mam na varlatach skvrny a na zaludi bile flaky.Môže sa jednat...

Ibalgin v moči

Dobrý den , chtěla bych se prosím zeptat dlouhodobě vyuzivam ilbalgin už asi...

Bolest v levém podžebří

Dobrý den paní doktorko.Moc mně trápí bolest asi dva až tři centimetry pod levým...

Natržený vaz v koleni

Dobrý den, chci se zeptat jak můžu urychlit zahojení natrženého vazu v koleni...

Prasklá žlka v oku - skvrna + následná bolest hlavy

Dobrý den, prosím o radu problému mé matky. Věk 52 let. Jednou, dvakrát...

Svědění řitního otvoru a páení při močení


Zavřít reklamu