Zavřít
uLékaře
Stáhněte si mobilní aplikaci uLékaře.cz
Lékařská poradna a objednání
Nainstalovat
Reklama
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Reklama

Bolest v hrdle pod ohryzkem

Vnitřní lékařství Richard 15.3.2017

Zdravim mohli by ste sa prosim pozriet na tieto vysledky a nejakym sposobom mi vysvetlito o co sa jedna ? Pripadne zavaznost. Doktorka mi to nejak extra nevysvetlila ziadne likey neuzivam. Uz dlhsie ma trapi pocit tlaku na hrdle pod ohryzkom. Ziadne problemi s prehltanim a pod... Tlak mam 130/60 130/70 max
Obcas sa mi mota hlava ako pri lahkej opitosti. Za vysveltenie a zhodnotenie zdravotneho stavu.
A na akeho doktora by som sa mal obratit.
Aktivne posilujem.
Dakujem

Odpovídá lékař:

MUDr. Veronika Horáková


Dobrý den, v krevním obrazu je mírně zvýšený počet bílých krvinek, dle rozpočtu pak konkrétně lymfocytů, co by svědčilo pro mírnou virovou infekcí, či stav po viróze v nedávné době, setkáváme se s tím i u kuřáku. Doporučila by jsem kontrolní odběr krve s odstupem času, ideálně několika týdnů. Pokud nejsou akutní příznaky probíhající virové infekce, není léčba potřeba.
Dále pak vyšší jaterní testy, opět jako následek třeba infekce, či požití alkoholu, kontrola s odstupem eventuálně ultrazvuk břicha.
Lipidové spektrum farmakologickou léčbu nevyžaduje, určitě ale dietní režim s omezením živočišních tuků.
Vyšší hladina TSH při normální hladině fT4 je tzv. subklinická hypothyreoza, vhledem k tlaku pod ohryzkem by jsem doporučila endokrinologické vyšetření a provedení ultrazvuku štítné žlázy.
Pokud bude endokrinologie v pořádku, zkusila by jsem terapeutický pokus inhibitorem protonové pumpy, například Helicid, Omeprazol 20mg 1xdenně, příčinou by mohl být gastroezofageální reflux a v důsledku toho zánět jícnu, s pozdravem, Dr. Horáková

Související dotazy

Bolest v hrdle
Dobry den, uz 10 den mam bolest pri polykani na prazdno...
Porada
Dobrý den, špatně se to takto na dálku vysvětluje....
Problémy s polykáním
Dobrý den, je mi 57 let, byl jsem kvůli pocitu knedlíku...
Bolest v hrdle
Dobry den posledni 3 dny me boli c krku kdyz se probudim,...
Bolest v hrdle
Dobrý den , už přes 4 dny mám problém v oblasti krku....
Na sonu mi našli 3cmx2cm vak s tekutinou
Dobrý den na sonu mi našli 3cmx2cm vak s tekutinou...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Bolest v hrdle

Dobry den, již 4 mesice mam problem s krkem stale jakobych tam mel hlen ktery...

Bolest v hrdle

Chtěla bych se zaptat včera se mi odpoledne udělalo špatně, bylo mi špatně na...

Bolest v hrdle

Dobry den uz delsi dobu se trapim s bolesti v krku. Vzdy dostanu antibiotika...

Bolest v hrdle

Dobry den, jen 4den me kazde rano silne boli v krku pri polykani. Jedna se o...

Bolest v hrdle

Dobry den posledni 3 dny me boli c krku kdyz se probudim, pripadam si jako kdybych...

Bolest v hrdle

Dobrý den. Již přes měsíc mne bolí v krku na zvláštním místě. Jakoby pod jazykem,...

Bolest v hrdle

Dobrý den , už přes 4 dny mám problém v oblasti krku. Spíše části dýchací trubice...

Bolest v hrdle a HIV infekce

Dobrý den, je to deset dní, co jsem měl nechráněný sex se slečnou, která je...

Bolest v hrdle a psychické obtíže

Dobrý den, již delší dobu mě trápí pálení ve spodní části krku, přesněji řečeno...

Bolest v hrdle po angíně

Dobrý den, na začátku roku jsem prodělala angínu. Musela jsem brát opakovaně...

Bolest v hrdle, knedlík v krku

Dobrý den, jsem dlouhodobě v cizině a před 14 dny se mi vyskytla nepřiemná...

Bolest v hrtanu při polknutí

Dobrý den, již delší dobu se mi objevuje pocit cizího tělesa na jedné straně...

Bolest v hrudi

Dobrý den. Mám dotaz ohledně tlaku v leve části hrudníku. Je to jakoby pod...

Bolest v hrudi

Dobrý den, už několik let mě trápí bolest v hrudi. Jedná se o bolest průměrnou,...

Bolest v hrudi

Dobry den .. je mi 14 let a mam problem Uprostred hrudi (Mezi prsy) me to...

Bolest v hrudi a lavej lopatke nikedy v ramenach

zdravym chcem sa spytat som sportovec robim thajsky box rok a pol a aj predtym...

Bolest v hrudní páteři

dobry vecer, chtel bych se poradit. Asi pred mesicem a pul Jsem lezel na gauci...

Bolest v hrudní páteři

Dobrý den, včera jsem se protahovala po cvičení a při otáčení trupu ze strany...

Bolest v hrudniku

Dobrý den, již Déle měl po Bolívie v hrudníku na levé straně. Byl jsem v nemocni...

Bolest v hrudníku

Dobrý den, před rokem mi byla provedena gastroskopie kvůli neustálému brkání,...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Mononukleóza


Bolest kolene v klidu


Ciplox

Dobrý den, dnes jsem dostala antibiotika Ciplox 500 na zánět močových cest....

Nevolnost, bolest páteře, píchání v olasti hrudníku

5 týdnů jsem držel dietu a v posledním týdnu se mi udělalo nevolno. Týden na...

Výtok

Dobrý den, před 4 dny se mi objevil nažloutlý zapáchající výtok, hned jsem...

Flíčky na genitáliích

Dobrý den, všimla jsem si, že mám na genitáliích (u stydkých pysků) černé flíčky....

Bolest pod pravým žebrem při nadechnutí

Dobrý den paní doktorko, mám na Vás dotaz ohledně potíží s téměř pichlavou...

Kalcifikace v rameni


Fleky před očima

Dobrý den, před necelíma 2 měsíci když jsem se učil na závěrečné zkoušky mě...

Prořízlý steh,dehiscence-roztržení rány

Dobrý den, chtěl bych se zeptat, byl jsem na odstranění menšího nádoru na zádech,...

Flek na koleni

Dobry den, pres noc se mi na pravem koleni udelal maly flicek viz foto. Vypada...

Hořká chuť v ústech při užívání antibiotik Fromilid 500


Tlak v krku a říhání

Dobrý den, ráda bych se poradila tady, než navštívím svou praktickou lékařku....

Před deseti dny mne začal bolet loket levé ruky

Přibližně před deseti dny mne začal bolet loket levé ruky. Špička lokte mírně...

Epilepsie a očkování proti covid-19


Potvrzení o způsobilosti řízení vozidla


Pseudocysta pankreatu a těhotenství

Dobrý den, v 1 roce mi byla zjištěna pseudocysta pankreatu, kterou mám doteď....

Žlutá stolice nevadí


Otok je veliký, hodně tvrdý, ale nebolí.

Dobrý den, Jsem po operaci, vyndani cysty pod čelistí. Vše proběhlo v pořádku,...

Těhotenství ?


Reklama