Inzerce
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Penicilin

Inzerce

Poradna uLékaře.cz

Poraďte se s lékařem

Rychlá odpověď
již do 6 hodin

Zkušení lékaři odpovídají
na vaše dotazy

Cena již
od 39 Kč

Zjistit, jak funguje poradna

Sport a penicilinová antibiotika

Uši, nos, krk Antonín 19.5.2017

Dobrý den, dostal jsem dnes antibiotika Penbene 1500 000 2 balení (na 2 týdny), kvůli streptokoku, nebo stafilokoku, který se mi usídlil v uchu. Mohu s tím cvičit v tělocvičně vcelku dost náročné sporty, nebo jezdit na bruslích když bude svítit slunce? Zobrazit více

MUDr. Danica Fričová
Odpovídá lékař:

MUDr. Danica Fričová

Dobrý den Antoníne, nikdo Vám fyzickou aktivitu zakázat nemůže, nicméně se doporučuje alespoň po dobu... Celá odpověď

Inzerce

Průjem po alergii na penicilin

Trávení Kamil 18.5.2017

Dobrý den, chtěl bych se zeptat na dotaz ohledně trávících obtíží. 14 dní zpět jsem prodělal alergickou reakci na V-penicilin, zaléčeno Dithiadenem a Zodacem. Od té doby mě trápí ranní průjem, léčím se na gastroenterologii s alergii na kasein a dráždivým tračníkem, takže ranni průjmy mívávám.Chtěl bych... Zobrazit více

MUDr. Kristina Horová
Odpovídá lékař:

MUDr. Kristina Horová

Dobrý den Kamile, trávicí obtíže mohou přechodně zhoršit různé příčiny - ať už probíhající infekce,... Celá odpověď

Penicilin a mléčné výrobky

Infekce Lenka 17.4.2017

Mam predepsany antibiotika Penebene...na anginu...mohu konzumovat mlecne vyrobky..- lipanek, bobik..dekuji lenka Zobrazit více

MUDr. Daniela Obrová
Odpovídá lékař:

MUDr. Daniela Obrová

Dobrý den, paní Lenko, mléčné výrobky můžete konzumovat. Dále bych Vám doporučila zakoupit lactobacily... Celá odpověď

Užívám penicilín, snižuje se tím účinnost antikoncepce?

Infekce Tereza 6.4.2017

Dobrý den, mám podezření na mononukleozu, chtěla bych se zeptat zda je sexem přenosná nebo jen líbáním. Dále mi píchají penicilín, snižuje se tím účinnost antikoncepce (Lunafen) ? Předem děkuju za odpovědi. Zobrazit více

MUDr. Veronika Horáková
Odpovídá lékař:

MUDr. Veronika Horáková

Dobrý den, infekce se přenáší jako kapénková infekce, nejčastěji líbáním, proto studentská nemoc, pohlavním... Celá odpověď

Poradna uLékaře.cz

Poraďte se s lékařem

Rychlá odpověď
již do 6 hodin

Zkušení lékaři odpovídají
na vaše dotazy

Cena již
od 39 Kč

Zjistit, jak funguje poradna

Opakované anginy

Vnitřní lékařství Alzbeta 27.3.2017

Dobry den..mam takovy dotaz..30let..Od Ledna jsem začala trpět na hnisavé anginy..Za 3 měsíce ji mam již po čtvrté,a při poslední přijela sanitka nebot mi neklesala teplota 40 stupňů,hrozná klepavka,zvyseny tlak.V nemocnici si me nechaly na antibiotikach zilne,po 2 dnech domu,penicilin 666 na tyden času...Mam... Zobrazit více

MUDr. David Folprecht
Odpovídá lékař:

MUDr. David Folprecht

zdravím vás, každá opakovaná infekce znamená že trpíte nějakou poruchou imunity, která ale může být způsobena... Celá odpověď

Teploty, CRP...

Vnitřní lékařství Irena 23.3.2017

Dobrý den, syn 7 měsíců má už 5 den vysoké teploty přes 38,5, nemá žádné projevy nachlazení, lékař nezjistil nic v krku, uších ani na průduškách. Hodnota crp 80. V krvi po rozboru vše v pořádku. Předepsáno antibiotikum Klacid, dle lékaře pravděpodobně jedná o onemocnění virového původu. Chtěla bych... Zobrazit více

MUDr. David Folprecht
Odpovídá lékař:

MUDr. David Folprecht

zdravím vás, hodnota CRP 80 je již poměrně hodně vysoká, takže svědčí pro bakteriální onemocnění, u virových... Celá odpověď

Helicobacter pylori

Trávení Jana 22.3.2017

Dobrý den, obracím se na Vás dotazem, zda si myslíte, Byla mi zjištěna Helicobacterie v žadludku + po histologii nalezena kompletní intestialní metaplazie. Zde mi paní doktorka řekla, že si myslí, že s vyhubením HP, se stav zlepší nebo se vrátí k normálu a bude mě hlídat na další gastroskopii jsem... Zobrazit více

MUDr. Jana Harnová
Odpovídá lékař:

MUDr. Jana Harnová

Dobrý den Jano, podstatou eradikační terapie je kombinace inhibitoru protonové pumpy (např. Omeprazol)... Celá odpověď

Těhotenství?

Gynekologie Kateřina 20.3.2017

Dobrý den, mám 17 dní zpoždění menstruace ale těhotenské testy vycházejí negativně. Je mi 18 let, od 15 let beru antikoncepční pilulky, před rokem jsem přešla na antikoncepční kroužky a před 3 měsíci jsem antikoncepci přestala brát uplne kvůli velkým migrenám. Menstuaci jsem měla většinou pravidelně... Zobrazit více

MUDr. Veronika Horáková
Odpovídá lékař:

MUDr. Veronika Horáková

Dobrý den, pokud jsou těhotenské testy opakovaně negativní, zkusila jste třeba změnit i značku těhotenského... Celá odpověď

Vyrážka

Dětské nemoci Jana 17.3.2017

Dobrý den. Kamarádka má 7-letou dceru, které se včera objevila vyrážka (vypadá to jako potničky) na bříšku, v jamce předloktí, na zádech a na tříslech. Vůbec to nesvědí. A má bolesti v krku. U doktora byla. Řekl jen brát Paracetamol. Bydlíme v Anglii. Prosím, co si myslíte, že to může být? Děkujeme. Zobrazit více

MUDr. Renata Šimjáková
Odpovídá lékař:

MUDr. Renata Šimjáková

Dobrý den Jano, škoda, že jste neposlala nějakou fotku vyrážky. Bez fotky a vyšetření je těžko odhadovat,... Celá odpověď

MUDr. Jana Moravcová
Odpovídá lékař:

MUDr. Jana Moravcová

Vzhledem k uvedeným příznakům se může jednat o streptokokové onemocnění - spálu (scarlatina), které se... Celá odpověď

Problém po ATB léčbě

Uši, nos, krk hana 15.3.2017

Dobrý den, už pátý týden jsem na neschopence . Měla jsem chřipku. Brala jsem duomox 1000 a cefzil 500.Před 14 dněma mě pan doktor udělal sedimentaci. Byla asi 36. Za týden kontrolní a byla 39. Plicní, orl i výtěr v krku v pořádku, ale já se stále cítím unavená, stýká mě zadní rýma, odkašlávám, v krku... Zobrazit více

MUDr. David Folprecht
Odpovídá lékař:

MUDr. David Folprecht

zdravím vás, no bohužel atb. léčba nebyla právě ideální, obojí atb. mají prakticky stejný či podobný... Celá odpověď

Revmatismus po infekci

Vnitřní lékařství Drahomíra 12.3.2017

Dobrý den, přítel prodělal streptokokovou pharyngitidu, je mu 29 let. Dostal penicili na 7 dní- nezabral, po týdnu se opět dostal k lékaři a znovu penicilin na 7 dní. Po dobrání antibiotik mu začaly natékat klouby a různě se střídají- máme podezření na revmatickou horečku- i když jeho infekční agens... Zobrazit více

MUDr. David Folprecht
Odpovídá lékař:

MUDr. David Folprecht

zdravím vás, no bohužel nepíšete nic o teplotě, pravá revmatická horečka by měla mít vysoké teploty...no... Celá odpověď

MUDr. Milan Hrubý
Odpovídá lékař:

MUDr. Milan Hrubý

Vážená paní /slečno Drahomíro, pokud byla spolehlivě vyloučena infekce streptokoky skupiny A, s největší... Celá odpověď

HAC a ATB

Antikoncepce Nicolle 10.3.2017

Dobrý podvečer, chtěla bych se zeptat, 3 dny mi pichali penicilin na anginu a nyní beru jen normálně tabletky (Ospen 1500). Užívám antikoncepci Leanova a toho se týká má otázka. Ovlivňují nějak tyhle antibiotika účinnost antikoncepce? Je riziko otěhotnění? Moc děkuju. Zobrazit více

MUDr. Veronika Horáková
Odpovídá lékař:

MUDr. Veronika Horáková

Dobrý den, antibiotika obecně můžou ovlivnit účinnost antikoncepce, jednak samotný prášek a jeho metabolizace... Celá odpověď

Potíže po angíně

Dětské nemoci Peter 9.3.2017

Dobry den,je mi 14let asi před 2tydnama sem měl anginu a dostal sem antibiotika.Od te doby co chodím do skoly tak sem furt unavenej občas boli i hlava chce se mi furt spat občas nemam vůbec chuť na jídlo,dela se mi blbě hlavně když mam jit spat.Mam jit k doktorovi ? Zobrazit více

MUDr. Veronika Horáková
Odpovídá lékař:

MUDr. Veronika Horáková

Dobrý den, pokud je to 14 dní, co jste měl angínu, ATB pokud to by Penicilin jste užíval minimálně 7,... Celá odpověď

Knedlík v krku

Uši, nos, krk Andrea 1.3.2017

Paní doktorka mi v krku našla takový jakoby granulky proto mi dala ty prášky. A sprej co mi napsala je na zvlhčení sliznice Zobrazit více

MUDr. Veronika Horáková
Odpovídá lékař:

MUDr. Veronika Horáková

Váš dotaz jsem již zodpověděla, posílám kopii: Dobrý den, příčinou knedlíku v krku ve Vašem věk bude... Celá odpověď

Antikoncepce

Vnitřní lékařství Alzbeta 27.2.2017

Dobry den, uz asi 5 let uzivam antikoncepci Jeanine a dnes jsem dostala antibiotika penbene 1500 000. V pribalovem letaku jsem to nikde nenasla, tak jsem se chtela zeptat jestli maji nejaky vliv na ucinost antikoncepce. A jestli ano tak jak dlouho po dobrani trva nez antikoncepce zacne zase plne fungovat?... Zobrazit více

MUDr. Zdeňka Janoušková
Odpovídá lékař:

MUDr. Zdeňka Janoušková

Dobrý den. Penbene je normální penicilin, běžné antibiotikum. Užívání antibiotik tohoto typu nemá na... Celá odpověď

Dyskomfort v zevních genitáliích

Gynekologie Martina 9.2.2017

Dobrý den, Chtěla bych Vás poprosit o radu. Vždy po skončení menzes, mě bolelo první milování (občasná zabodnuti- toto mi můj gynekolog vysvětlil, že je to zcela běžné vzhledem k tomu, že mám obrácenou dělohu). Nyní je však dle posledního ultrazvuku (dělán v srpnu 2016) vše v pořádku. Bohužel od té... Zobrazit více

MUDr. Gabriela Rybářová
Odpovídá lékař:

MUDr. Gabriela Rybářová

Dobrý den, po užívání antibiotik celkově může dojít ke změně slizniční flory pochvy až k zánětu pochvy... Celá odpověď

MUDr. Jan Sládeček
Odpovídá lékař:

MUDr. Jan Sládeček

Vážená paní Obtíže které popisujete by mohly být zanetliveho původu byl by vhodný mikrobni obraz poševní... Celá odpověď

Častá nemocnost

Imunita Simon 30.1.2017

Dobry den, behem 11 mesicu mam uz 6 atb. Zaclo to zanetem varlat (atb zinat), nasledne jsem mel 3denni azithromycin na bolest v krku (bez bilych cepu, jen zarudle), nasledne o mesic pozdeji zanet nosohltanu, ale na ten atb zabirali pomalu. Pak jsem podstoupil operaci varlat (torzo) a nyni jsem mel 3x... Zobrazit více

MUDr. Petra Kánská
Odpovídá lékař:

MUDr. Petra Kánská

Dobrý den Simone, pokud Vaše potíže přetrvávají, doporučovala bych doplnit komplexní imunologické... Celá odpověď

HIV, kapavka

Infekce Jirka 29.1.2017

Dobrý den, rád bych se informoval ohledně možného rizika přenosu viru HIV. Před dvěma týdny jsem se vrátil z JV Asie, kde jsem provozoval sexuální aktivity po celou dobu mého pobytu. První rizikové chování jsem měl cca 5 týdnů zpátky a poslední cca 2 týdny zpátky. Provozoval jsem jak heterosexuální,... Zobrazit více

MUDr. Aleš Ducháček
Odpovídá lékař:

MUDr. Aleš Ducháček

Vážený pane Jirko. S prominutím, orální sex s prostitutem v době po vytržení zubu je opravdu pěkná kravina.... Celá odpověď

Váček na mandli

Uši, nos, krk Eliška 19.1.2017

Dobrý večer, před cca dvěma týdny jsem byla na pohotovosti s podezřením na angínu, jelikož mne bolelo silně v krku, na mandli jsem měla jakoby zapouzdřený docela velký čep a měla jsem horečky. Doktor mne poslal domů s antibiotiky OSPEN 1500. Po cca dvou nebo třech dnech horečky a bolest zmizela, ale... Zobrazit více

MUDr. Barbora Barchánková
Odpovídá lékař:

MUDr. Barbora Barchánková

Dobrý den, postupovala jste správně. Mohlo by se jednat o absces po angíně (jako komplikace tohoto onemocnění-... Celá odpověď

MUDr. Helena Rosická
Odpovídá lékař:

MUDr. Helena Rosická

Vážená Eliško,léčba anginy byla v pořádku, protože v 99% anginu způsobuje pyogenní streptokok, který... Celá odpověď

Antibiotika a alkohol

Léky Adam 30.12.2016

Dobrý den. Mám dotaz beru V-PENICILIN 1,2 MEGA BIOTIKA 30 tablet 784 mg. Poslední prášek beru v 10 večer 31.12 můžu pít alkohol ? nebo za jakou dobu nebo můžu prášek vynechat a vzít si ho na druhý den? Zobrazit více

MUDr. Barbora Barchánková
Odpovídá lékař:

MUDr. Barbora Barchánková

Dobrý den, obecně se nemá pít alkohol při užívání antibiotik (zatěžujete játra). Antibiotika nelze vynechávat,... Celá odpověď

Předčasné vysazení penicilinu

Praktické lékařství Michal 29.12.2016

Dobrý den mám dotaz beru ´V-penicilin 1,2 mega biotika´ začal jsem je brát s tím že mě bolí v krku podle doktora to je začínající angína ale v krku mě bolet prestalo už ani nekašlu jen si občas zasmrkám. Beru je už 3 dny vadilo by kdybych je vysadil a šel bych se zítra napít ? pokud ano tak za jak... Zobrazit více

MUDr. Barbora Bačová
Odpovídá lékař:

MUDr. Barbora Bačová

Michale, pokud Vám jednou byl penicilin nasazen, měl byste ho dobrat. Takže ano, vysazení vadí. Předčasným... Celá odpověď

Angina

Praktické lékařství Kateřina 23.12.2016

Dobrý den mám dotaz - dcera (8 let), která prodělala dvě streptokokové tonzilitidy hned po sobě byla přeléčena retarpenem. Do 3 týdnů se měla dostavit na další aplikaci retarpenu, která měla být celkem 4x v rozmezí 3 týdnů. Na konci třetího týdne, těsně před aplikací 2. retarpenu dcera onemocněla -... Zobrazit více

MUDr. Zdeňka Janoušková
Odpovídá lékař:

MUDr. Zdeňka Janoušková

Dobrý den. Důvod k léčbě Dalacinem je nález z výtěru Stafylococus aureus, kde mikrobiologie jistě udělala... Celá odpověď

Kašel

Praktické lékařství Eva 8.12.2016

Dobrý den, chtěla bych Vás poprosit o radu. Čtyři týdny jsem trpěla kašlem. Když už se kašel před dvěmi týdny podařilo částečně rozehnat baňkováňím praktického lékaře (nález v pravo dole), onemocněla jsem angínou. Dostala jsem penicilin. Díky rýmě, se mi kašel opět zhoršil. Navštívila jsem proto plicní,... Zobrazit více

MUDr. Jana Harnová
Odpovídá lékař:

MUDr. Jana Harnová

Dobrý den Evo, dle mého mínění se nejedná o nic závažného, ale pokud máte nějaké pochybnosti, doporučila... Celá odpověď

Hymen

Praktické lékařství Vendy 6.12.2016

.Ahoj, nikdy jsem příliš neřešila, jak vypadá nebo kde je panenská blána. Druhé pohlaví jsem také neřešila, protože od svých sedmi let se stále vzdělávám a zvyšuji svoji kvalifikaci … Abych to zkrátila, někdy jsem skutečně ráda, že se dostanu domů a zalehnu. Kdyby nebylo vašich stránek, tento stereotyp... Zobrazit více

MUDr. Zdeňka Janoušková
Odpovídá lékař:

MUDr. Zdeňka Janoušková

Dobrý den. Z vašeho dotazu jsem pochopila, že máte zájem o zachování panenské blány a strach, aby nedošlo... Celá odpověď

Spálová angína

Praktické lékařství Lenka 2.12.2016

Dobrý den, onemocněla jsem angínou, přeléčeno Duomoxem (10 dní). Po zhruba čtyřech dnech po dobrání mě opět bolí v krku, lékařka koukla do krku s tím, že je to spálová angína, dostala jsem injekci penicilinu do svalu a předepsána další antibiotika - Azitromycin, která mám hned dnes začít brát a mám... Zobrazit více

MUDr. Petra Kánská
Odpovídá lékař:

MUDr. Petra Kánská

Dobrý den Lenko, těžko hodnotit, zda paní doktorka postupovala správně nebo ne - neviděla jsem lokální... Celá odpověď

Streptokokové onemocnění

Praktické lékařství Jana 27.11.2016

Zvýšené aslo streptokok v krvi Dobrý den, syn 16 let bývá hodně unavený,trpí na nízký tlak a bolesti hlavy. Nechala jsem syna vyšetřit u dětské lékařky.V krvi mu našla streptokoka a ASLO 1000. Doporučila nám brát dvouměsíční kůru wobenzymu a pak přijít opět na krev. Nechala jsem syna vyšetřit na... Zobrazit více

kpt. MUDr. Denisa Gottvaldová
Odpovídá lékař:

kpt. MUDr. Denisa Gottvaldová

Dobrý den, zvýšené ASLO v krvi je vždy známkou aktuálního či ne řádně doléčeného streptokokového... Celá odpověď

Mononukleosa ??

Uši, nos, krk Nicol 15.11.2016

Dobrý den. V sobotu mě začalo škrábat v krku, ale nebylo to nějak hrozné, pak v neděli už mě hodně bolelo v krku a měla jsem zvětšené mandle a zvýšenou teplotu a v krku jsem měla na mandlích takový bílý flek a tak jsem chtěla v pondělí zajít k lékaři. V pondělí mi ale bylo lépe, mohla jsem už lépe polykat... Zobrazit více

MUDr. David Folprecht
Odpovídá lékař:

MUDr. David Folprecht

zdravím vás... podle průběhu by se mohlo jednat o mononukleosu, u které se antibiotika nedávají a ani... Celá odpověď

Mykoza po antibiotikách

Praktické lékařství Lucie 28.10.2016

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat jestli je možné mít s braní antibiotik mykozu. Třetí den beru antibiotika Triprin na zánět močových cest. Uvnitř pochvy mám nepřijemné svědění, trochu zarudlé a bílý hustší výtok. Doporučil by jste mi přípravek z lékárny? Děkuji za odpověď Zobrazit více

MUDr. Zdeňka Janoušková
Odpovídá lékař:

MUDr. Zdeňka Janoušková

Dobrý den. Ano, antibiotica penicilinové typu běžně mykózy způsobují. Kupte si probiotica + Canesten... Celá odpověď

Streptokoková infekce

Uši, nos, krk Jana 27.10.2016

Dobrý den. Bydlíme spolu s přítelem a nějakou dobu už si prehazujeme nemoc. Teď jsem dostala penicilinove atb na streptokoka a beru je třetí den. Přítel teď má první příznaky, dnes si dojde k lékaři. Za předpokladu ze ma také streptokoka a dostane atb, je šance ze se spolu doma vylecime a nevrátí se... Zobrazit více

MUDr. Barbora Barchánková
Odpovídá lékař:

MUDr. Barbora Barchánková

Dobrý den, můžete spolu bydlet (pokud byste odešla jinam, mezi jiné lidi, mohla byste nakazit i je).... Celá odpověď

Léčba cefalosporiny při alergii na penicilin

Léky Marta 20.10.2016

Dobrý den, objevila se u mě docela silná alergie na penicilin ( augmentin) - začala jsem se dusit a skončila jsem na JIP. byla jsem odeslána na alergologii - tam se moje alergie potvrdila. Nyní mi pan doktor napsal na zánět močových cest Zinnat. V příbaláku je napsáno, že bych mohla mít zkříženou... Zobrazit více

kpt. MUDr. Denisa Gottvaldová
Odpovídá lékař:

kpt. MUDr. Denisa Gottvaldová

Dobrý den, ano opravdu zkřížená alergie existuje. U lidí s potvrzenou alergií na penicilin se nyní... Celá odpověď

imunitatitul

5 potravin, díky kterým se z vaší imunity stane nedobytný hrad

Článek 24.2.2014

Imunitní systém je základním předpokladem dobrého zdraví. Jeho síla dokáže zničit zárodky rýmy i těch nejzáludnějších nemocí....

dvě holky na pláži

Mořská sůl a slunce: léčivá kombinace pro astmatiky

Článek 23.9.2013

Sůl sice zvyšuje krevní tlak, riziko vzniku mrtvice a srdečních onemocnění, ovšem na druhé straně dokáže v mnoha případech i pomoci....

dítě s larvou motýla

Když larvy léčí

Článek 28.6.2013 MUDr. Martin Čábal

Tento způsob terapie byl znám již za dob Napoleona, kdy byly larvy používány při čištění válečných zranění vojáků. Ve 20. letech...

hmyzí kousnutí

Anafylaktický šok

První pomoc 9.9.2011

Pokud se u někoho začíná rozvíjet těžká alergická reakce s rizikem vzniku anafylaktického šoku, okamžitě přivolejte ZZS (tel....

Oříšky,čokoláda,cukr,sladkosti,

I čokoláda pro diabetiky může ukrývat alergeny

Článek 16.3.2011

Oteklý jazyk a zhoršené dýchání – reakce, která je noční můrou všech alergiků citlivých na určité potraviny. Případ 93leté ženy...

Dům s plísní

Plísně číhají v koupelně i na zahradě

Článek 29.9.2010

Alergeny plísní jsou v nejvyšších koncentracích obsaženy v jejich sporách. Ty jsou přibližně stejně velké jako pylová zrna a v...

noha

Chemický koktejl pomůže zahojit rány

Článek 5.5.2010

Nemůžete se ani podívat na červy, protože se vám z nich zvedá žaludek? Zkuste se na ně podívat jinýma očima. Červi, pijavice a...

těhotenství, harmonie, matka, dýně, relaxace

Léčba sexuálně přenosných nemocí u těhotných žen

Článek 18.1.2010

Možnosti léčby sexuálně přenosných nemocí jsou u těhotných žen omezené kvůli potenciálnímu riziku pro plod. Léčba se liší i proto,...

Léky

Alergie na léky

Článek 6.10.2009

Nežádoucí reakce na léky je podle Světové zdravotnické organizace (WHO) definována jako neplánovaná a škodlivá reakce, která nastane...

Inzerce
×