Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

HIV, kapavka

Infekce Jirka 29.1.2017

Dobrý den,
rád bych se informoval ohledně možného rizika přenosu viru HIV.
Před dvěma týdny jsem se vrátil z JV Asie, kde jsem provozoval sexuální aktivity po celou dobu mého pobytu. První rizikové chování jsem měl cca 5 týdnů zpátky a poslední cca 2 týdny zpátky.
Provozoval jsem jak heterosexuální, tak i homosexuální styk s tzv. ladyboys. Bez ochrany jsem měl vždy jen orální styk pasivně a jednou homosexuální aktivně, ale jen asi na dvě vteřiny a to bez přijetí ejakulátu. Ostatní aktivity jsem provozoval s ochranou.
V posledních dnech pobytu v cizině jsem trpěl zánětem spojivek, který jsem během jedné noci zaléčil mastí a kapkami. Tento zánět spojivek pravděpodobně byl prvním příznakem kapavky, která my byla diagnostikována lékařem po příjezdu domů. V současné době jsem ale již vyléčen od příznaků antibiotiky (kontrolní stěry mě ještě čekají).
Nyní čekám, až uplyne doba, po které budou výsledky testu na HIV průkazné a docela se strachuji, doufám, že zbytečně.
V době provádění toho krátkého orálního sexu jsem měl v ústech ránu po vytržení zubu. Nebyla krvácející, ale rozhodně ani ne úplně zhojená. Existuje při tomto aktu nějaké riziko přenosu viru HIV?
Docela mě děsí i příznaky mojí přítelkyně. Pravděpodobně měla také kapavku, kterou ale nevědomky přeléčila antibiotiky, které jí předepsal lékař na bolest v krku a kašel, protože výsledky stěrů měla negarivní. Měla velké výtoky žluté barvy, což se snad dá přisuzovat kapavce. Děsím se ale toho, že se jí drží zmíněný dávivý kašel, hleny v krku a čepy na mandlích až do teď a to i po dobrání antibiotik. I její doktorka se divila, protože její krk údajně vypadal, jako by žádné antibiotika nebrala. Nasadila jí tedy penicilin, který bere uz třetím dnem, ale žádnou výraznější úlevu jí nepřinesl. Mimo výše zmíněné problémy měla jeden den i zvýšenou teplotu 38,7° C. Můžou její problémy být příznakem HIV?
Já osobně jsem na sobě začal dnes pozorovat zduřelé krční mandle. Nemají bílý povlak, ale jsou jen zduřelé. Zvýšenou teplotu jsem měl jen v době neléčené kapavky a to 37,9° C.
Dále bych se Vás chtěl zeptat, jakým způsobem si můžu zkontrolovat zduřelé mízní uzilny, které jsou podle internetových zdrojů často příznakem infekce virem HIV. Zkoušel jsem se prohmatávat pod krkrm a v podpaží, ale vůbec si neumím představit, jak zduřelé uzliny vypadají.
Mockrát Vám děkuji za Vaši odpověď!

Odpovídá lékař:

MUDr. Aleš Ducháček

Specializace: Všeobecné lékařství Pracoviště: Praktický lékař, Praha

Vážený pane Jirko. S prominutím, orální sex s prostitutem v době po vytržení zubu je opravdu pěkná kravina. K přenosu HIV takto dojít samozřejmě může. Kapavka může způsobovat i angínu a zánět hltanu - takže potíže Vaší přítelkyně mohou být způsobeny tím, ne každá antibiotika kapavku vyléčí a "čistý" penicilin není dostatečný. Uzliny vypadají jako podkožní bouličky - obvykle nejvíce patrné na krku. Co tedy dělat? - měli byste oba s přítelkyní být v péči specializované dermatovenerologické ambulance, kde je standardní provést komplexní vyšetření na běžné pohlavně přenosné nemoci vždy, pokud tam s nějakou přijdete a kde se s Vámi domluví na příslušném načasování kontrolních testů HIV. A samozřejmě byste se oba měli zamyslet, jestli Vám to za to stojí...

Poradna uLékaře.cz

Online poradna a objednání k lékaři

Rychlá odpověď
již do 6 hodin

Zkušení lékaři odpovídají
na vaše dotazy

Cena již
od 99 Kč

Zjistit, jak funguje poradna

Související dotazy

Kapavka
Dobrý den Chtěl bych se zeptat ,byla my zjistena kapavka,mam...
Kapavka
Dobrý den, zajímalo by mě zda je teoreticky možné chytit...
Kapavka
Dobrý den,měla bych takoví menší dotaz bohuzel jsem...
Kapavka
Dobrý den. Vystřídal jsem několik sexuálních partnerů....
Kapavka ?
Dobry den, mel jsem nechraneny oralni sex (ja ji)....
HIV
Dobrý deň, dal som si spraviť vyšetrenie HIV a ostatných...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

HIV zameneno se zanetem ledvin

V rijnu a listopadu 2013 jsem mela s nekolika lidmi rizikovy sex. Na konci listopadu...

HIV zameneno se zanetem ledvin

V rijnu a listopadu 2013 jsem mela s nekolika lidmi rizikovy sex. Na konci listopadu...

HIV ze zaschlé krve

Dobrý den, chtěla bych se zeptat. S kolegyněmi třídíme poštu a stalo se nám,...

HIV- odběr krve

Dobrý den, chtěl jsem se zeptat, jestli jde zjistit HIV z odběru krve , které...

Hiv-imunita

dobry den vazeny pane doktore, mam na vas prosbu uz nekolik mesicu po nechranenem...

HIV-infekčnost

Dobrý den, mám dotaz ohledně infekčnosti HIV. Pokud by se mi na malou, ale čerstvou...

HIV, Lichen Scerosus et atrohicus


HIV, hepatitida, špinavý zubní kartáček

Dobrý den, na vysokoškolských kolejích v umývárnách jsem omylem upustil na...

Hiv, jit na test?

Dobrý den, mám dotaz. Už je to asi rok a půl co jsem měl nechráněný pohlavní...

HIV, kandidosa


HIV, kožní příznaky


HIV, přenos orálním sexem z ženy na muže


HIV, přenos orálním sexem z ženy na muže (pasivní felace)


HIV, sexuálně přenosné nemoci

Dobry den, Pred 18 dnami som stimuloval prstami zenu (ktora mohla byt HIV...

HIV, SYFILIS


Hiv, syfilis, ..?


HIV, Syfilis,chlamidie


HIV, test


HIV,infekce


HIV?


Naposledy přečtené dotazy z poradny

Revmatoidní artritida 2.stupně

Dobrý den,mám RA v obou zápěstích,od června 2009 užívám MTX,prednison,od září...

Puchýř na penisu

Dobrý den, chtěl bych se zeptat - objevil se mi na vnitřní straně předložky...

Bolesti břicha u 12.letého syna

Dobrý den, můj 12.letý syn(156 cm, 38 kg) má neustále problémy s bolestmi břicha....

Bolesti v zádech

Dobrý den, asi 7 let trpím bolestmi v zádech v oblasti beder. Jednou jsem absolvovala...

Folikulární neoplazie

DOBRY DEN,JSEM PO PUNKCI ŠŽ,V PRAVÉM LALOKU MÁM UZEL,BIOPSIE NEVYLUČUJE FOLIKULÁRNÍ...

Svědění stydkých pysků

Dobrý den, už několik dni mě neskutečné svědí stydké pysky. Je to k nevydržení....

Bulka za uchem

Dobry Den, vytvorila se mi bulka za uchem, viz foto. Co by to mohlo byt a co...

Bolest kolene a dysplazie čéšky

Dobrý den, již delší dobu (cca půl roku) mě po větší zátěži bolí koleno. Při...

Bolesti nohou

Dobrý den , už delší dobu mám tento problém při spánku , při ležení na boku...

Operace stehenní kosti

Po fraktuře stehenní kosti (únor 2008) jsem byl v Itálii operován a mám ve stehenní...

Zácpy, průjmy, nadýmání

Dobrý den, otáčím se na vás o radu, protože moje potíže jsou protivné a obtěžují...

Bolest zad po pádu

Dobrý den, potřebovala bych poradit. Bolí mě v zádech, na levé straně jako by...

Stroupek na penisu

Dobrý den udělal se mi na penisu stroupek doufal jsem že to zmizí ale bohužel...

Fractura radii dist I.sin

Zdravím Vás a přeji hezký den. Dcera ( 11 let ) na 24.12. uklouzla u padla...

Psychické potíže - deprese

Dobrý den, Posledního půl roku se mé dny a týdny dělí na dobré a špatné. Přičemž...

Polygynax a alkohol

Dobrý večer! Včera mi byli předepsány tobolky na zavádění do pochvy Polygynax,...

Zvýšené jaterní testy


Stav po infarktu myokardu, pracovní neschopnost

Dobry den chtel bych se zeptat mel jsem infarkt v listopadu jsem v neschopnosti...

Zlomenina hlezna

Dobry den pred 5.tyzdnami som mala zlomeninu hlezna l.dnes som bola na kontrole...

Pytiriasis rosea gibert a jiné vyrážky

Dobrý den.Když mám vyrážku konkrétně pytiriasis rosea gibert nebo bych měla...

Zavřít reklamu