Zavřít
uLékaře
Stáhněte si mobilní aplikaci uLékaře.cz
Lékařská poradna a objednání
Nainstalovat
Reklama
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Prestarium neo

Reklama
Reklama
cider7

Co o cideru možná nevíte?

Článek 11.6.2017

Také jste si oblíbili svěží ovocnou chuť tohoto lehce stravitelného nápoje? Nebo jste...

Prestarium neo combi a zvýšené močení

Srdce a cévy Miriam 9.6.2017

Moj otec po NCMP uziva prestarium combi.predtym mal ebrantyl. Presrarium berie iba dva dni no uz vcera poobede prvykrat bol uplne precurany (pouziva plienky) a odvtedy do dned.rana este dvakrat. Mozem dufat se mnozstvo mocu sa upravi? Neviem ako inak by som to riesils kedze uz teraz pouziva plienky s... Zobrazit více

MUDr. Klára Martoníková
Odpovídá lékař:

MUDr. Klára Martoníková

Dobrý den Miriam. Prestarium neo combi obsahuje dvě účinné látky, jednou z nich je i indapamid - diuretikum,... Celá odpověď

MUDr. Zbyněk Cejnar
Odpovídá lékař:

MUDr. Zbyněk Cejnar

Dobrý den, pokud přetrvává zvýšené močení, bude vhodné upravit dávku Prestaria Combi. Dále je důležité,... Celá odpověď

Silná menstruace

Gynekologie Iva 21.4.2017

Mám už několik let silnou a dlouhou ms, která mi velmi houpe obsahem železa v krvi- naposled 90 , nyní mi zjistili myomy a zároveň jsem začala brát lék prestarium neo a stacyl kvůli vyššímu tlaku(160/90) a tak mi gyn. doporučila zavedení Levosertu na cca1/2 roku, než budu moci vysadit stacyl a řešit... Zobrazit více

MUDr. Klára Martoníková
Odpovídá lékař:

MUDr. Klára Martoníková

Milá Ivo, nepíšete, proč Vám byl Stacyl nasazen - jen kvůli vysokému tlaku se Stacyl standartně nenasazuje,... Celá odpověď

Strach a neochota se léčit

Psychika Kateřina 19.4.2017

Předešlý dotaz pro spojitost: můj přítel má hrozne bolesti zubů,které trvají už několik měsíců. Bohužel k zubaři ho nikdo nedostane,má něco jako fobii ze zubaře. Má davici reflex,nemůže dýchat,potí se,je mu špatně na omdlení a chce se mu zvracet. Už si opravdu nevíme rady. Moc prosím o každou pomoc,která... Zobrazit více

MUDr. Dagmar Doležalová
Odpovídá lékař:

MUDr. Dagmar Doležalová

Dobrý den, každý člověk má své strachy, či strašáky, a záleží na každém, jestli je umí přijmout, zpracovat,... Celá odpověď

Suchý kašel po Prestariu

Vnitřní lékařství Helena 17.3.2017

Dobrý den, beru Prestarium neo, nechce se mi moc měnit léky, pry je to dobry lek, ale asi nebude jiná možnost ???? . Mám suchý kašel. Chci se zeptat, je možné, ze by kašel časem ustal? Nebo jaký léky na tlak D oporucite? Klidně budu doplácet. Jen aby mi pomohly víc než uskodily. Děkuji moc za odpověď. Zobrazit více

MUDr. Barbora Bačová
Odpovídá lékař:

MUDr. Barbora Bačová

Heleno, nevím, jak dlouho Prestarium Neo berete, ale ano, stává se, že suchý kašel časem ustoupí. Zkuste... Celá odpověď

Paní doktorka říkala, že se tubera neočkuje!?

Očkování Markéta 13.3.2017

Dobrý den, chtěla bych se zeptat na očkování tuberkulozy. Mám dva syny, byli očkovaní jako malá mimča a v očkovacích průkazech mají uvedeno, že další přeočkování je mezi 11 a 12 rokem. Paní doktorka říkala, že se tubera neočkuje!? Staršímu synovi bude letos v září 12. Zajímalo by mě jak to je a co si... Zobrazit více

MUDr. Veronika Horáková
Odpovídá lékař:

MUDr. Veronika Horáková

Dobrý den, v ČR se proti tuberkulóze už několik let neočkuje, a to ani novorozenci v rámci primovakcinace,... Celá odpověď

Existuje onemocnění nebo vada srdce kterou neodhalí echo a EKG ?

Srdce a cévy Jaroslav 8.2.2017

Dobrý den. Rád bych se zeptal jestli existuje onemocnění nebo vada srdce kterou neodhalí echo a EKG . Mám neustále bolesti a tlak v oblasti srdce a pokles nejen fyzické kondice ale i síly. všechny testy jsou v pořádku, jen nižší hladina draslíku. 3.3 mg a reflux spojeny se zanetem jicnu a zaludku a... Zobrazit více

MUDr. Barbora Suchecká
Odpovídá lékař:

MUDr. Barbora Suchecká

Dobrý den, EKG odhaluje poruchy srdečního rytmu, ECHO zas strukturální onemocnění srdce (např. vady chlopní... Celá odpověď

MUDr. Zbyněk Cejnar
Odpovídá lékař:

MUDr. Zbyněk Cejnar

Dobrý den, mohou se doplnit zátěžové testy na srdce nebo koronarografie, která vyloučí zúžení cév, co... Celá odpověď

Ischemická choroba dolních končetin

Vnitřní lékařství pavel 6.2.2017

Dobrý den, mám dotaz, mám ischemickou chorobu dolních tepen, neboli arteriosklerosu, také pět operací, poslední před pěti lety, deset let jsem užíval enelbin, vloni mi ošetřující lékař změnil léky právě na vasel due f, mám trombozu v levé noze, poslední operace byl repas, ucpala se mi zas, chodím jak... Zobrazit více

MUDr. Gabriela Rybářová
Odpovídá lékař:

MUDr. Gabriela Rybářová

Dobrý den, vzhledem k anamneze ICHDK a vertebrolagií a zároveň trombozy ( ta je snad zaléčená ), jde... Celá odpověď

MUDr. Olga Králová
Odpovídá lékař:

MUDr. Olga Králová

Dobrý den, Vessel due F a Enelbin ret jsou léky, jejichž účinek srovnávat nelze, jelikož patří do úplně... Celá odpověď

Nemožnost otěhotnět

Gynekologie Jana 4.2.2017

Dobrý den, měla bych dotaz týkající se otěhotnění. Je mi 39 let, mám 12 leté dítě. Před rokem a půl jsem podstoupila v 7tt miniinterupci (rodinné potíže, hodně vysoká váha, vysoký TK). Poté jsem zhubla 44 kg (dieta skončila cca před 4 měsíci), nyní se stravuji normálně, váhu držím na 82 kg, TK v normě.... Zobrazit více

MUDr. Nikola Klímová
Odpovídá lékař:

MUDr. Nikola Klímová

Dobrý den, z lékařského hlediska jsou 3 měsíce relativně krátká doba, i když chápu, že pro Vás to dlouhou... Celá odpověď

MUDr. Jan Sládeček
Odpovídá lékař:

MUDr. Jan Sládeček

Vážená paní 3 měsíce jsou krátká doba než aby bylo možné činit závěry můžete mít pravidelný cyklus... Celá odpověď

Bolesti břicha a kloubů

Revmatologie Mirka 3.1.2017

Dobrý den, měla bych dotaz na své zdravotní potíže. Již několik let trpím na bolesti břicha (tlak v levém a pravém podžebří, ostřejší bolest v pravém podbřišku, občas tahavá bolest celého břicha, jako při namožení svalů), plus občasné průjmy, časté nadýmání. Z endoskopie vyloučen helicobacter a celiakie,... Zobrazit více

MUDr. Jana Fischerová
Odpovídá lékař:

MUDr. Jana Fischerová

Dobrý den Mirko. Vaše potíže jsou opravdu rozmanité a je potřeba se na ně podívat v širším kontextu.... Celá odpověď

MUDr. Eva Dokoupilová
Odpovídá lékař:

MUDr. Eva Dokoupilová

Dobrý den, odpověď rozhodně není snadná. Píšete o řadě vyšetření, v podstatě negativních. Jak jste na... Celá odpověď

Závratě a léky

Vnitřní lékařství Felix 20.12.2016

Dobrý den, mám problém se závratěmi. Když vstanu ze židle zamotá se mi hlava a musím si znovu sednout a za chvilku zkusit znovu vstát. Někdy toto musím opakovat třikrát i čtyřikrát. Doslech jsem se že to může být způsobeno nevhodnou kombinací léků, proto se chci zeptat zda je to způsobeno léky které... Zobrazit více

MUDr. Gabriela Rybářová
Odpovídá lékař:

MUDr. Gabriela Rybářová

Dobrý den, užíváte celkem hodně léků, ale soudím, že jste pro všechny své onemocnění sledován specialisty.... Celá odpověď

Methionin

Doplňky stravy Marcela 22.10.2016

Na problémy s vlasy a nehty jsem užívala během prázdnin dva a půl měsíce Methionin (2x denně). Kůru jsem skončila před 6 týdny. Od té doby ale zjišťuji, že mám hořkou pleť a zvláště ráno i hořko v ústech. Může to souviset s Methioninem nebo je to projev něčeho jiného? Pro úplnost uvádím, že dlouhodobě... Zobrazit více

MUDr. Jana Harnová
Odpovídá lékař:

MUDr. Jana Harnová

Váš dotaz přeposílám specialistovi Celá odpověď

MUDr. Hana Ferdinandová
Odpovídá lékař:

MUDr. Hana Ferdinandová

Dobrý den. Hořká chuť v ústech může mít více příčin (vady chrupu , špatná strava) , je však třeba prvotně... Celá odpověď

Erekce

Sex Václav 17.10.2016

27.4.2016 operace mozku.nádoru, nezhoubne, kontrola v říjnu. 27.6.2016 bypass na břišní aorte, po ucpání stentu. Kontrola za půl roku. Léky : Kepra, Anopyrin, Maltofer, Prestarium neo, Atoris. Dotaz: prosím o váš názor o užívání léků na erekci. (Levitra, Viagra...Cialis..), popř. jaké je řešení tohoto... Zobrazit více

MUDr. Marie Vaňačová
Odpovídá lékař:

MUDr. Marie Vaňačová

Dobrý den, můžete kterýko-li z léků na zlepšení erektility bez obav použít,s Vámi užívanými léky nejsou... Celá odpověď

mladá kuřačka trávy u zdi

Pět mýtů o závislosti na drogách

Článek 2.3.2015 MUDr. Veronika Přibylová

<p>Psychiatrická onemocnění bývají opředena celou řadou mýtů, které mohou znesnadnit léčbu...

titulka

Nejlepší přípravek na klouby?

Článek 10.11.2014

Vánoce znovu klepají na dveře a lékárny jsou přeplněné dárkovými baleními kloubních přípravků....

Klíště

Přisáté klíště – co teď?

Článek 10.9.2012

Přisáté klíště je v průběhu letních měsíců běžná záležitost, zvlášť pokud se odvážíme...

křeč v lýtku

Svalové křeče

První pomoc 9.9.2011

Pokud se jedná o izolovanou křeč (nejčastěji lýtkového svalu) bez dalších příznaků, většinou...

kočka líže prst

Pokousání zvířaty

První pomoc 9.9.2011

Jen s malými rankami, které sotva porušily kůži a u kterých nehrozí riziko vztekliny (známé...

Holčička se zlomenou nohou

Zlomeniny

První pomoc 6.9.2011

Vyžadují vždy lékařské ošetření. ZZS (tel. 155) přivolejte, pokud byla zlomenina způsobena...

bodnutí hmyzem

Bodnutí hmyzem

První pomoc 30.8.2011

Hmyzí bodnutí většinou není nebezpečné, pokud se u postiženého nevyvine těžká alergická...

těhotenství, děti, matka, otec, důvěra

Nebraňte se usnadnění porodu

Článek 21.1.2010

Porod není nemoc, nicméně je vždy velmi riskantní. Mnoho žen se bojí nepřiměřeného medicínského...

zena_otazniky

Interrupce

Článek 21.1.2010

Mnoho žen se po prodělaném potratu potýká s velkými výčitkami svědomí, sužuje je pocit...

12
Reklama