Zavřít
uLékaře
Stáhněte si mobilní aplikaci uLékaře.cz
Lékařská poradna a objednání
Nainstalovat
Reklama
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Prednison a jeho vedlejsi ucinky

Reklama
Reklama

Můžou se vedlejší účinky antikoncepce projevit až za delší časové období?

Antikoncepce Dagmar 27.6.2017

Dobrý den, můžou se vedlejší účinky antikoncepce projevit až za delší časové období? Děkuji předem za odpověď S pozdravem Žačkova Dagmar Zobrazit více

MUDr. Veronika Horáková
Odpovídá lékař:

MUDr. Veronika Horáková

Dobrý den, ano, nežádoucí účinky léčby se mohou projevit kdykoli během užívání konkrétního léku, zejména... Celá odpověď

Nespokojenost s lékařem

Vnitřní lékařství Lucie 24.5.2017

Dobrý den, co mám dělat, když lékař uvádí ve správách, že pacient je spokojeny a nebere ohled na jeho subjektivní pocity. Přes 30x napsal, že lék chvalím i když to není pravda. Během 8 let většinou přepisuje obsah zpráv, podává stejný lék a dávkování, nebere ohled na vedlejší účinky léků a navrhuje... Zobrazit více

MUDr. Zdeňka Janoušková
Odpovídá lékař:

MUDr. Zdeňka Janoušková

Dobrý den. Nevím, kterou odbornost lékaře máte na mysli. Rovněž je nepravděpodobné, že lékař by nebral... Celá odpověď

Mgr. Lada Skulilová
Odpovídá lékař:

Mgr. Lada Skulilová

Paní z Brna, nejste-li spokojena s péčí lékaře, můžete ho, jak víte, změnit. Najděte si lékaře na základě... Celá odpověď

Nitroděložní tělísko a jeho negativní účinky

Gynekologie Teteza 11.5.2017

Dobrý den,telisko mám zavedené měsíc a půl, bolesti mám pořad . Bolest je někdy až taková, že mi je špatně a je mi mdle. Stále mi teče krev a bolí mě to při styku . Také mě často bolí vaječníky je to normální ? Zobrazit více

MUDr. Daniela Obrová
Odpovídá lékař:

MUDr. Daniela Obrová

Dobrý den, slečno Terezo, nitroděložní tělísko Vám evidentně nesvědčí, jediným řešením je gynekologické... Celá odpověď

MUDr. Jan Sládeček
Odpovídá lékař:

MUDr. Jan Sládeček

Vážená paní, pokud máte stále bolesti a od zavedení krvácíte pak by bylo nejvhodnější tělísko vyjmout. Příjemný... Celá odpověď

Předávkování antidepresivy ??

Léky Ivana 8.5.2017

Dobrý den, moje maminka omylem cca 2 měsíce užívala dvoje antideresiva najednou. Lékař jí jedny vysadil a ona je nadále brala. Jedná se o léky a medikaci Escitalopram 1 tbl. ráno a Mirtazapin Sandoz 15 mg. na noc. Její váha je 48 kg. Její zdravotní stav se výrazně zhoršil, začala být zmatená, trpí... Zobrazit více

MUDr. David Folprecht
Odpovídá lékař:

MUDr. David Folprecht

dobrý den, těžko říci, stav by se měl vrátit do předchozího stavu po upravení léčby, já osobně bych raději... Celá odpověď

Ezetrol

Vnitřní lékařství jiřina 30.4.2017

také beru léky na cholesterol!ovšem je rozdíl v lécich.pan doktor vám napiše jenom léky které vyhovují jemu(cena) když jsem chtěla napsát lék Ezetrol (vyšší cena léku a nejsou takové špatné vedlejší účinky tak je nenapiše .Pouze svým známým! Zobrazit více

MUDr. Barbora Bačová
Odpovídá lékař:

MUDr. Barbora Bačová

Jiřino, zřejmě navazujete na nějaký Váš předchozí dotaz, který já ale neznám. Pro příště je nutné napsat... Celá odpověď

Panická porucha osobnosti

Psychiatrie Eva 25.4.2017

Dobry den,chtela jsem se zeptat,jestli trittico pusobi ucine i na panickou poruchu. Dostala jsem ho od dr. po vysvetleni mych problemu. Ale jsem se docetla,ze spise podava pri potizich se spanim,s cim opravdu problem nemam. Pro me jsou me stavy strachu a panickych navalu pres den k nevydrzeni. Nejdrive... Zobrazit více

MUDr. Daniela Obrová
Odpovídá lékař:

MUDr. Daniela Obrová

Dobrý den, paní Evo, Trittico působí velmi dobře na panickou poruchu, při jejíž léčbě se také užívá,... Celá odpověď

Bechtěrevova nemoc

Revmatologie vladimir 25.4.2017

Dobrý den, mam bechterevovu chorobu.Sulfasalazin nepomaha a dostal jsem trexan.V zaří bych mel jit na biologickou lecbu.Revmatolog mi rekl ze pred biolecbou se musi uzivat trexan..četl jsem letak a diskuze a ma spoustu vedlejsich ucinku a ryzik.Rád bych věděl jestli je podminka uzivani trexanu jen kvuli... Zobrazit více

MUDr. Daniela Obrová
Odpovídá lékař:

MUDr. Daniela Obrová

Dobrý den, pane Vladimíre, Trexan se využívá v léčbě pro své imunosupresivní účinky, tlumí imunitní odpověď... Celá odpověď

MUDr. Eva Dokoupilová
Odpovídá lékař:

MUDr. Eva Dokoupilová

Dobrý den pane Vladimíre. Vaše otázky by měly směřovat především k Vašemu revmatologovi. Ten určuje Vaši... Celá odpověď

Zulbex- vedlejší účinky

Trávení Věra 15.4.2017

Dobrý den, Mám dotaz ohledně refluxu žluči do žaludku. Beru cca 14dní zulbex 2x1 a od té doby mám pořád hlad a zhubla jsem cca 3kg. Může mít tento lék tyto vedlejší učinky? Děkuji. Zobrazit více

MUDr. Barbora Suchecká
Odpovídá lékař:

MUDr. Barbora Suchecká

Dobrý den, Zulbex by tyto vedlejší účinky neměl mít. Při užívání se naopak popisuje možný výskyt anorexie... Celá odpověď

MUDr. Milan Hrubý
Odpovídá lékař:

MUDr. Milan Hrubý

Vážená paní Věro, podle údajů výrobce patří mezi nežádoucí účinky rabeprazolu nechutenství, nevolnosti... Celá odpověď

Léčba astmatu

Plíce, dýchání Věra 8.4.2017

Dobrý den, Ráda bych se zeptala na léčení mého astmatu. Na astma trpím již deset let a vyzkoušela jsem různé léky. Momentálně již delší dobu užívám inhalační kortikoid Aircomb (asi zatím nejmenší zlo) a při obtížích Berodual (není to často, pokud užívám pravidelně, tedy 1x denně večer, Aircomb). Nicméně... Zobrazit více

mjr. MUDr. Denisa Gottvaldová
Odpovídá lékař:

mjr. MUDr. Denisa Gottvaldová

Dobrý den, astma a jeho terapie je zcela v gesci plicního lékaře či alergologa. Někdy je potřeba... Celá odpověď

Polypy dělohy

Gynekologie Romana 28.3.2017

Dobrý den, chtěla bych se zeptat na můj zdravotní problém, jestli ho lze řešit i jinak než hormony. V posledních letech jsem byla 3x na odstranění polypu v děloze. Z důvodu rakoviny prsu v rodině jsem neužívala hormonální antikoncepci. Z důvodu špinění před mensez mi poslední rok doktor předepisoval... Zobrazit více

MUDr. Veronika Horáková
Odpovídá lékař:

MUDr. Veronika Horáková

Dobrý den, Váš dotaz je poměrně specifický, zejména co se problematiky léčby polypů dělohy při anamnéze... Celá odpověď

MUDr. Jan Sládeček
Odpovídá lékař:

MUDr. Jan Sládeček

Vážená paní, jedná se o gestagen, který jako každý lék může mít vedlejší účinky ale jsou méně časté... Celá odpověď

Psychické potíže

Psychiatrie Michal 27.3.2017

Dobrý den, v roce 2008 jsem dostal úzkostné záchvaty (brnění po celém těle, pocit na omdlení...), léčil jsem se pomocí citalecu (1x 20mg denně - předepsal obvodní lékař) do minulého roku. V roce 2015 se mi narodila dcera a potíže se vrátili, byla mi doporučena návštěva psychiatra. Navštívil jsem psychiatra,... Zobrazit více

MUDr. Jana Harnová
Odpovídá lékař:

MUDr. Jana Harnová

Dobrý den Michale, dle mého názoru váš nynější stav není způsoben nežádoucími účinky nasazenými psychofarmaky.... Celá odpověď

MUDr. Luboš Janů Ph.D.
Odpovídá lékař:

MUDr. Luboš Janů Ph.D.

Dobrý den, krom psychoterapie z léků pomohou modernější preparáty skupiny SSRI/SNRI, kam patří i Citalec.... Celá odpověď

Vitamín C

Léky Aneta 3.3.2017

Dobry den. Moje známá si chce sama aplikovat pomoci injekční jehly tekutý vitamin C. Četla o infuzi,ale nechce za to prý dávat několik stovek az tisic korun. Chci se zeptat, zda je to vůbec dobrý nápad si vitamin C sama nitrožilně aplikovat. Děkuji. Zobrazit více

MUDr. Aleš Ducháček
Odpovídá lékař:

MUDr. Aleš Ducháček

Dobrý den, inu, co na to říci... Nevím, jaký vitamín C, když ne ten určený pro infusi, si známá chce... Celá odpověď

Brintelix a zvýšení serotoninu v těle

Psychiatrie Pavel 31.1.2017

Dobrý den, mám deprese a užívám lék Brintelix 10mg. 2tab/den. Stav se mi nezlepšuje a dočetl jsem se, že Serotonin hodně pomáhá. Vytváří Brintelix látku Serotonin v organizmu ? S tímto lékem užívám taky Oxazepam Léčiva, který sice krátkodobě utlumí deprese, ale jako vedlejší účinek je značná ospalost... Zobrazit více

MUDr. Jan Diviš
Odpovídá lékař:

MUDr. Jan Diviš

Dobrý den, Brintelix obsahuje účinnou látku vortioxetin, která patří mezi nejnovější multimodální antidepresiva(tzn.... Celá odpověď

MUDr. Šárka Kolacíová
Odpovídá lékař:

MUDr. Šárka Kolacíová

Dobrý den Pavle, děkuji za Váš dotaz. Lék Brintelix má opravdu účinek na neuromediátor serotonin, ovlivňuje... Celá odpověď

Antibiotika a přestup do mléka

Uši, nos, krk Kateřina 16.1.2017

Dobrý den.. můj 6 měsíční syn se léčí antibiotiky na Streptokoka C v krku, dnes večer má dobrat poslední dávku. Mně byl zjištěn stejný typ Streptokoka v krku, ale zjistili jsme to až dnes, tudíž začnu antibiotika brát až dnes. Jak velké je prosím riziko, že by mohlo dojít k přenosu bakterie zpět na syna?... Zobrazit více

MUDr. Petra Ondicová
Odpovídá lékař:

MUDr. Petra Ondicová

Dobrý den, pokud trpíte infekcí stejné bakterie, máte antibiotika zaměřené proti stejnému zdroji infekce,... Celá odpověď

Vyrážka na kůži

Praktické lékařství Kristýna 11.1.2017

Dobry den, jiz asi 3 tydny se priteli objevuji na brise cervene obcas svedici pupinky,ktere meni vzhled. Kdyz se vytvori vypadaji spise jako ohranicene fleky (foto1) a postupne se meni v hodne svedici pupinky(foto2) po nejake dobe cca pul den se zase sklidni a nejake zmizi a po urcite dobe(opet max pulden)... Zobrazit více

MUDr. Zdeňka Janoušková
Odpovídá lékař:

MUDr. Zdeňka Janoušková

Dobrý den. Začnu od konce vašeho dotazu. Elocom je o trochu silnější než Locoid, jsou na stejné bázi,... Celá odpověď

Náhrada za warfarin

Srdce a cévy Draha 5.1.2017

Dobry vecer, otec 71 let po cevni prihode, predtim tri infarkty (vse behem 6 let). Mam pocit, ze caste urazy, kdyz upadne, jsou diky "hadani se leku". Jeho kardiolog zanedbal jak 1.infarkt, tak kontroly krve, tedy ma otec rozhozenou stitnou zlazu. Lekar arogantni, necte zpravy z nemocnice, nekomentuje... Zobrazit více

mjr. MUDr. Denisa Gottvaldová
Odpovídá lékař:

mjr. MUDr. Denisa Gottvaldová

Dobrý den, náhrada warfarinu za nová léčiva, při kterých není nutná monitorace INR je pojišťovnami... Celá odpověď

Očkování proti HPV

Mozek a nervy Daniel 3.1.2017

Dobrý den, známého dcera (18) byla před rokem očkována proti rakovině děložního čípku. Na internetu kolují články o vedlejších účincích, které mohou znamenat i smrt - a to konkrétně v důsledku cerebrální vaskulitidy. Právě jeho dcera trpěla bolestmi hlavy a šla k lékaři, podstoupila mnoho vyšetření (neuroborelioza,... Zobrazit více

MUDr. Jana Fischerová
Odpovídá lékař:

MUDr. Jana Fischerová

Dobrý den Danieli. Dalo by se řící, že glioza je taková jizva v mozkové tkání, nic to ale neříká o původu... Celá odpověď

MUDr. Petr Jugas
Odpovídá lékař:

MUDr. Petr Jugas

Já se řídím pravidlem. Pacient má vždy pravdu,pokud mi sdělí nežádoucí účinky,které nastaly po jakémkoliv... Celá odpověď

Vertebropat

Mozek a nervy Anna 30.12.2016

Dobrý den, prosím Vás o radu pro mého otce. Dle přiložených zpráv od lékařů, má otec mnoho nemocí, užívá mnoho léků, bolí ho pravá noha nemůže chodit. Můžete nám poradit, jaké možnosti léčby ještě přichází v úvahu? Existuje speciální rehabilitace na jeho problémy s páteří a kde se provádí? A co potom... Zobrazit více

MUDr. Veronika Horáková
Odpovídá lékař:

MUDr. Veronika Horáková

Dobrý den, běžný život vertebropata je doprovázen bolestí a její léčba je mnohdy svízelná a bez efektu,... Celá odpověď

prim. MUDr. Jarmila Zipserová
Odpovídá lékař:

prim. MUDr. Jarmila Zipserová

Dobrý den, pokud Váš otec má bolesti páteře, určitě rehabilitace je by měla býti prospěšná, nicméně pokud... Celá odpověď

Léčba prednisonem

Endokrinologie Sisa 2.12.2016

Dobrý deň, mám 23r. a chcem sa opýtať na užívanie prednisonu a jeho vysadenie. Vo štvrtok (1.12) som navštivila ORL pohotovosť kvôli problemom s uchom, kde mi dali 60mg prednisonu. Dalši deň mi ORL doktor predpísal dávkovanie 4dni 60mg prednisonu, potom 4 dni 40mg a potom 4dni 20mg a potom som mala... Zobrazit více

MUDr. Lada Novotná
Odpovídá lékař:

MUDr. Lada Novotná

Dobrý den Siso, děkuji za Váš dotaz. Všeobecně se kortikoidy (Prednison) nasazují větš. ve vyšších dávkách,... Celá odpověď

Kotvičník zemní a jeho účinky

Praktické lékařství Jiří 22.11.2016

Dobrá den je mi 14let a před třemi dny jsme začal pít čaj z Kotvičníku Zemního. Citím se po něm dobře ale dočetl jsme se že ma na mě špatné ůčinky mohu ho pít dál ? Zobrazit více

MUDr. Veronika Horáková
Odpovídá lékař:

MUDr. Veronika Horáková

Dobrý den, ví se, že Kotvičník zemní podporuje růst svalové hmoty, napomáhá ke zvýšení fyzického výkonu,... Celá odpověď

Oddálení menstruace

Gynekologie Michaela 13.11.2016

Dobrý den,chtěla sen se zeptat jaky doporučujete prášky na oddálení menstruace a jaky sou jeho vedlejší účinky? Je mi 15 a v roce 2017 máme jet na kola na více dní a ja nechci používat tampony a s vložkou je mi nepříjemné jezdit na kole. Předem děkuji Zobrazit více

MUDr. Gabriela Rybářová
Odpovídá lékař:

MUDr. Gabriela Rybářová

Dobrý den, vzhledem k tomu, že Váš dotaz je určen specialistovi, přeposílám jej gynekologovi.Vyčkejte... Celá odpověď

Doplněk stravy - proteinový nápoj

Doplňky stravy Šimon 8.11.2016

Dobrý den. Jsem téměř osmnáctiletý chlapec, který má zálibu v posilování. Měřím 172 cm a vážím 58 kg. Mám spor se svými rodiči a zdejší dětskou lékařkou. Jde o proteinový nápoj. Pokud vím, protein pomáhá lépe regenerovat svaly. Rodiče se nejdřív chtěli zeptat lékaře, zda mi proteinový nápoj neublíží.... Zobrazit více

MUDr. Markéta Pražáková Ph.D.
Odpovídá lékař:

MUDr. Markéta Pražáková Ph.D.

Dobrý večer, Šimone, vzhledem k Vašemu požadavku konzultovat Váš problém se specialisty, předám Váš dotaz... Celá odpověď

MUDr. Milan Hrubý
Odpovídá lékař:

MUDr. Milan Hrubý

Vážený pane Šimone, doplňky potravy nepatří mezi léčivé přípravky, tudíž nepodléhají registraci Státním... Celá odpověď

titulka

Se stresem přichází nemoc!

Článek 27.10.2014

Všichni toužíme po klidu, pohodě a duševní rovnováze, abychom zvládali každodenní starosti,...

Lékařka s RTG snímkem

Rentgenové vyšetření

Článek 15.7.2013 MUDr. Ester Zápotocká

Rentgenové zobrazení nebo také rentgen, RTG, skiagrafie či prostě „snímek“ je nejstarší...

Uzeniny

Nasycené mastné kyseliny

Článek 18.7.2011

Nadměrná konzumace nasycených mastných kyselin (SAturated FAtty acids, SAFA) je jedním...

Rozhovor lékařky s pacientkou

Ambulantní léčba radiojódem

Článek 8.6.2011

Aplikace radioaktivního jódu u nemocí štítné žlázy se klinicky používá od 50. let minulého...

Akupunktura

Jehličkami proti rakovině

Článek 20.8.2010

Akupunktura patří mezi alternativní metody medicíny. Jako taková je mnohdy podceňována...

12
Reklama