Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Prestarium combi

Poradna uLékaře.cz

Online poradna a objednání k lékaři

Rychlá odpověď
již do 6 hodin

Zkušení lékaři odpovídají
na vaše dotazy

Cena již
od 99 Kč

Zjistit, jak funguje poradna

Systolická hypertenze

Vnitřní lékařství Vladimír 7.7.2017

Dobrý den. Mám dotaz na přílohu kterou přikládám.Jde o moji maminku. Datum narození 3.3. 1939 (78 let). Byla již třikrát hospitalizována kombina JIP (Nemocnice Kolín). Bohužel bez bez konkrétních výsledků. Pokud mi odpovíte, tak Vám pošlu výčet léků, které ji byly ordinovány. Zatím užívá PrestariumNeo... Zobrazit více

MUDr. Daniela Obrová
Odpovídá lékař:

MUDr. Daniela Obrová

Pane Vladimíre, příloha bohužel k dotazu nebyla přiložena, pošlete ho prosím znovu i s přílohou, abych... Celá odpověď

Reklama

Bolest u artrozy kyčle, amputace nohy

Ortopedie Ludmila 4.7.2017

Dobrý den pane doktore chci se zeptat co by pomohlo mamce která je po úrazu autonehoda , je po amputaci levé končetiny ale největší problém má s levou končetinou ,která je částečně ochablá , stehenní kost byla operována , poškozen sedací nerv a teď artróza 3 stupně otázka čím ji bolest zmírnit , ty bolesti... Zobrazit více

MUDr. Danica Fričová
Odpovídá lékař:

MUDr. Danica Fričová

Dobrý den, obávám se, že Ibalgin, či diklofenak jsou skutečně u artrozy III. stupně málo. Myslím si,... Celá odpověď

MUDr. Milan Navrátil
Odpovídá lékař:

MUDr. Milan Navrátil

Homeopatika jistě ne. Podle stavu pacientky je na místě pohybová a fyzikální léčba na rehabilitaci,... Celá odpověď

Je možné, že i přes negativní vyšetření mám mykózu?

Gynekologie Lucie 24.6.2017

Dobrý den, už asi rok mě trápí bílý výtok, partnerovi zůstavají po sexu na penisu bílé flíčky. Když jsem s tímto problémem šla za gynekologem, udělal mi stěry a na nic se nepřišlo. Zhruba dva měsíce zpátky jsem začala trpět bolestí při pohlavním styku - opět jsem šla k doktorovi a nic, pokud budou problémy... Zobrazit více

MUDr. Veronika Horáková
Odpovídá lékař:

MUDr. Veronika Horáková

Dobrý den, podle popisovaných příznaků by se o kvasinkovou infekci jednat mohlo, ze stěrů ji ale obvykle... Celá odpověď

Změna léčby inzulinem

Vnitřní lékařství Marie 24.6.2017

Dobrý den,mému manželovi je 78 let,je diabetik a píchá si inzulin.Před dvěma mésíci mu lékař změnil inzulin na jiný Xultophy a od té doby zhubl 10kg a nemá chut k jídlu a je hrozně unavený.Tlak má kolísavý a tep má stále okolo 100 a občas na tlakoměru se objevý aritmie. Před 20lety měl infart a pak prodělal... Zobrazit více

MUDr. Vendula Bártová
Odpovídá lékař:

MUDr. Vendula Bártová

Dobrý den, pokud obtíže vznikly po změně inzulinu, je tam souvislost velmi pravděpodobná. Důležité by... Celá odpověď

MUDr. Olga Králová
Odpovídá lékař:

MUDr. Olga Králová

Dobrý den, dle mého názoru by měl být Váš manžel komplexně vyšetřen internistou a to co v nejbližší době.... Celá odpověď

Poradna uLékaře.cz

Online poradna a objednání k lékaři

Rychlá odpověď
již do 6 hodin

Zkušení lékaři odpovídají
na vaše dotazy

Cena již
od 99 Kč

Zjistit, jak funguje poradna

Bílý tvarohový výtok

Gynekologie Romana 11.6.2017

Dobry den, Chtela bych se zeptat na par veci. Uz docela dlouho me trapi bily tvarohovity vytok. Kazde rano co vstanu to ze me vytece, behem dne to same. Neni nejak zbarveny do zluta nebo do zelena. Ciste bily vytok. Ani me nic nepali, nesvedi ani nezapacha. K doktorovy chodim 2x do roka a sam mi... Zobrazit více

MUDr. Kristýna Jiříčková
Odpovídá lékař:

MUDr. Kristýna Jiříčková

Hezký den Romano, tvarohový výtok bývá popisován u mykotické, tedy kvasinkové infekce. Při této infekci... Celá odpověď

MUDr. Jan Sládeček
Odpovídá lékař:

MUDr. Jan Sládeček

Vážená paní, léčba naslepo není nejlepší zvláště máte li problémy s děložním čípkem který může být zánětem... Celá odpověď

Kvasinková infekce genitálu

Gynekologie Kristyna 9.6.2017

Dobry den, Mam 25 let a asi 3 dni mam pocit svjedeni z vnutra vaginy.Je to neprijemny pocit a vytok je minimalny skoro zadny.A mam stale pocit l,ze musim jit na zachod. Dekuji za radu. Kristyna Zobrazit více

MUDr. Veronika Horáková
Odpovídá lékař:

MUDr. Veronika Horáková

Dobrý den, nejspíše se bude jednat primárně o zánět v oblasti vulvy a pochvy, vulvovaginitídu, která... Celá odpověď

Prestarium neo combi a zvýšené močení

Srdce a cévy Miriam 9.6.2017

Moj otec po NCMP uziva prestarium combi.predtym mal ebrantyl. Presrarium berie iba dva dni no uz vcera poobede prvykrat bol uplne precurany (pouziva plienky) a odvtedy do dned.rana este dvakrat. Mozem dufat se mnozstvo mocu sa upravi? Neviem ako inak by som to riesils kedze uz teraz pouziva plienky s... Zobrazit více

MUDr. Klára Martoníková
Odpovídá lékař:

MUDr. Klára Martoníková

Dobrý den Miriam. Prestarium neo combi obsahuje dvě účinné látky, jednou z nich je i indapamid - diuretikum,... Celá odpověď

MUDr. Zbyněk Cejnar
Odpovídá lékař:

MUDr. Zbyněk Cejnar

Dobrý den, pokud přetrvává zvýšené močení, bude vhodné upravit dávku Prestaria Combi. Dále je důležité,... Celá odpověď

Pokles tlaku, vzestup cholesterolu

Vnitřní lékařství Marie 3.6.2017

Dobrý den, od 50 let se léčím na vysoký krevní tlak (vysoký byl jen diastolický) Po užívání Lokrenu bez snížení, nasazen navíc Prestarium neo kombi a tlak kompenzován. Před dvěmi lety mi ale bez příčiny tlak klesl na hodnoty kolem 110/60 a kardioložka mi snížila dávkování léků na půl tablety obou,... Zobrazit více

MUDr. Veronika Horáková
Odpovídá lékař:

MUDr. Veronika Horáková

Dobrý den, Váš dotaz zodpoví specialista v naší konzultační ambulanci, z mého pohledu, pokud přetrvávají... Celá odpověď

MUDr. Zbyněk Cejnar
Odpovídá lékař:

MUDr. Zbyněk Cejnar

Dobrý den, dle Vašeho popisu léky na vysoký krevní tlak nejsou nyní potřeba. Dále bych měřil pravidelně... Celá odpověď

Užívání arginmaxu a léků na vysoký tlak

Urologie Dana 31.5.2017

Dobrý den ,chtěla bych se zeptat,zda může manžel užívat Arginmax ,pokud užívá léky na vysoký krevní tlak-Rawel a Prestarium neo.Děkuji Zobrazit více

MUDr. Jan Diviš
Odpovídá lékař:

MUDr. Jan Diviš

Dobrý den, arginmax určitě užívat může. Pro Vaši informaci arginmax je doplněk stravy složený z vitamínů,... Celá odpověď

Rezistentní hypertenze

Vnitřní lékařství Milan 23.5.2017

Dnes doma ruční měření a tlak 184/110,75 tepů....Užívám velké množství léků denně a to-EBRANTIL60mg 1-01,PRESTARIUM NEO FORTE 10mg 1-0-0,INDAPAMID 2,5mg 1-0-0.VALSACOR 160mg 1-0-1.A uvedené léky nepomáhají!!Jsem muž 61.let,DIA 2 A 90kg.Dříve jsem užíval AGEN 10 a CYNT 3.Prosím poradte mě účinnou kombinaci,mnohokrát... Zobrazit více

MUDr. Veronika Horáková
Odpovídá lékař:

MUDr. Veronika Horáková

Dobrý den, kombinace léků, které na tlak užíváte, je poměrně běžná a spíše než její změnu by jsem doporučila,... Celá odpověď

Vykašlávání krve po zápalu plic

Plíce, dýchání Daniela 21.5.2017

Dobrý den, prosím o radu. Mám dva po sobě jdoucí prodělané zápaly plic - jeden letos v únoru, zabrala první atb, pak na konci března opět zápal plic - oboustranný dle RTG. Dvoje antibiotika, Protazin a Combicar, který užívám stále 2x denně jeden vdech. Uschopněna jsem byla po měsíci, pracuji v mateřské... Zobrazit více

MUDr. Danica Fričová
Odpovídá lékař:

MUDr. Danica Fričová

Dobrý den Danielo, vykašlávání krve, dokonce jak píšete velkého množství, určitě normální není. Proto... Celá odpověď

Svědění pochvy a výtok po užívání antibiotik

Gynekologie Karolína 9.5.2017

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat. Před třemi dny jsem dobrala antibiotika na zánět močových cest. Po dobrání antibiotik probíhalo vše v pořádku. Před dvěma dny jsme měli s přítelem sex. Po sexu mě začala svědit pochva a natekl mi poševní vchod a malé stydké pysky. Samozřejmě svědění bylo natolik nepříjemné,... Zobrazit více

MUDr. Barbora Barchánková
Odpovídá lékař:

MUDr. Barbora Barchánková

Dobrý den, vzhledem k anamnéze užívání antibiotik a ke klinickým projevům s největší pravděpodobností... Celá odpověď

Mykoza

Infekce Lenka 9.5.2017

Dobrý den minuly týden jsem začla brát antibiotika a samozrejme hned mykóza ale do toho mi začal svedit i oblast konečníku. Poradíte co na to? Děkuji Zobrazit více

MUDr. Jana Harnová
Odpovídá lékař:

MUDr. Jana Harnová

Dobrý den Lenko, bohužel neuvádíte, kde se projevy mykozy objevily. Pokud se jedná o vaginální mykozu,... Celá odpověď

Neustále mě svědí v pochvě

Gynekologie Zuzana 7.5.2017

Dobrý den, před dvěma dny jsem měla sex a od te doby mě neustále svědí v pochvě. Mám celkem strach co to muže být, ale stydim se to říct mamce, je mi 17 let Zobrazit více

MUDr. Veronika Horáková
Odpovídá lékař:

MUDr. Veronika Horáková

Dobrý den, nejspíše se bude jednat o kvasinkovou infekci, zkuste si v lékárně koupit Canesten combi pack,... Celá odpověď

Zánět pochvy a menstruace

Gynekologie Jana 3.5.2017

Dobrý den koupila jsem si na zánět pochvy canesten gyn combi včera jsem zavedla a dnes přišla menstruace bude lék účinkovat nebo odejde s menstruací ? Děkuji za odpověď Zobrazit více

MUDr. Dagmar Doležalová
Odpovídá lékař:

MUDr. Dagmar Doležalová

Dobrý den, protože Váš dotaz přebírá konzultační poradna, bude na něj odpovídat specialista ...... S... Celá odpověď

MUDr. Jan Sládeček
Odpovídá lékař:

MUDr. Jan Sládeček

Vážená paní, je lépe vyčkat s léčbou po menses aby lék nebyl zbytečně s menstruační krví odplavován. Příjemný... Celá odpověď

NuvaRing a Gyno-Pevaryl

Antikoncepce Monika 2.5.2017

Vážená paní doktorko, vážený pane doktore, užívám HAK vaginální kroužek NuvaRing. Nyní mám potíže a začala jsem užívat nejprve Clogin, který moc nepomohl, a nyní Gyno-Pevaryl 150 Combipack. Potřebovala bych bezpečně vědět, zda Gyno-Pevaryl 150 Combipack a Clogin ovlivňují účinek hormonální antikoncepce... Zobrazit více

MUDr. Barbora Bačová
Odpovídá lékař:

MUDr. Barbora Bačová

Moniko, je to přesně tak, jak píše pan doktor Sládeček ve Vámi uvedeném dotazu. Gyno-Pevaryl by neměl... Celá odpověď

Spolehlivost vaginálního kroužku při užívání antimykotické terapie

Gynekologie Monika 2.5.2017

Vážená paní doktorko, vážený pane doktore, užívám HAK vaginální kroužek NuvaRing. Nyní mám potíže a začala jsem užívat nejprve Clogin, který moc nepomohl, a nyní Gyno-Pevaryl 150 Combipack. Potřebovala bych bezpečně vědět, zda Gyno-Pevaryl 150 Combipack a Clogin ovlivňují účinek hormonální antikoncepce... Zobrazit více

MUDr. Petra Šmelcová
Odpovídá lékař:

MUDr. Petra Šmelcová

Dobrý den, Moniko, na Váš dotaz bude odpovídat ambulantní specialista z oboru gynekologie, který Vám... Celá odpověď

MUDr. Jan Sládeček
Odpovídá lékař:

MUDr. Jan Sládeček

Vážená paní odpovídal jsem zcela jasně O účinku na Nuvaring se nezmiňuje,,ale pro jistotu bych byl... Celá odpověď

Silná menstruace

Gynekologie Iva 21.4.2017

Mám už několik let silnou a dlouhou ms, která mi velmi houpe obsahem železa v krvi- naposled 90 , nyní mi zjistili myomy a zároveň jsem začala brát lék prestarium neo a stacyl kvůli vyššímu tlaku(160/90) a tak mi gyn. doporučila zavedení Levosertu na cca1/2 roku, než budu moci vysadit stacyl a řešit... Zobrazit více

MUDr. Klára Martoníková
Odpovídá lékař:

MUDr. Klára Martoníková

Milá Ivo, nepíšete, proč Vám byl Stacyl nasazen - jen kvůli vysokému tlaku se Stacyl standartně nenasazuje,... Celá odpověď

Zvýšené jaterní testy

Vnitřní lékařství Katy 20.4.2017

Byla jsem na sono břicha kvůli opakovaně zvýšeným jaterním testům. Paní dr. na UZ řekla, že žlučovod je rozšířený, na hranici normy, zobrazovací metodou žádný konkrement v celé délce žlučovodu nenašla, písek ve žlučovodu nedokázala vyloučit. Na játrech žádné ložisko naštěstí nemám. Hladina cholesterolu... Zobrazit více

MUDr. Dominika Pitaková
Odpovídá lékař:

MUDr. Dominika Pitaková

Dobrý den, Katy, Váš dotaz je trochu oříšek.Elevace jaterních testů může mít mnohé příčiny - od stavu... Celá odpověď

Porucha erekce

Sex Eva 18.4.2017

Dobrý den. Mám přítele 45 let, se kterým jsem několik měsíců a tři měsíce se intimně stýkáme. Po celou tuto dobu má přítel problémy s erekcí. Dochází k tomu, že dojde ke stopoření, ale toto je jen chvilku. Jakmile dojde ke styku, penis mu ochabuje. Ochabuje i když se snažím přítele dráždit rukou, či... Zobrazit více

MUDr. Zdeňka Janoušková
Odpovídá lékař:

MUDr. Zdeňka Janoušková

Dobrý den. Vy uvádíte, že je vám 46 let, předpokládám, že váš přítel je vám přiměřen věku, tj. má 45... Celá odpověď

Stav po infarktu myokardu, pracovní neschopnost

Srdce a cévy Roman 13.4.2017

Dobry den chtel bych se zeptat mel jsem infarkt v listopadu jsem v neschopnosti dnes jsem byl na kardiologii napsal mi pro obvodniho lekare at mi udela recenti odbery lipid.profilu vhodna vcasna BE a pri dg.rozpacich reskg.jinak kontrolni TTE od PCI vhodne dle meho obvodniho lekare ze mam narik na duchod... Zobrazit více

MUDr. Barbora Barchánková
Odpovídá lékař:

MUDr. Barbora Barchánková

Dobrý den, aptus v souvislosti s pracovní neschopností znamená, že jste již schopen práce (aptus = práce... Celá odpověď

MUDr. Zbyněk Cejnar
Odpovídá lékař:

MUDr. Zbyněk Cejnar

Dobrý den, paní doktorka vše již odpověděla. Nemyslím si, že máte nárok na invalidní důchod. Ošetření... Celá odpověď

Klaudikace

Vnitřní lékařství Petr 12.4.2017

Dobrý den, při chůzi do kopce mě začnou bolet lýtka. Když se zastavím, tak bolest přejde. Při chůzi po rovině se mě to stane až po delší době, hlavně při rychlé chůzi. Léčím se s vysokým tlakem, beru jednou denně Prestarium neo. Asi měsíc beru doplněk stravy Dologran gold, ale nepociťuji zlepšení. Denně... Zobrazit více

MUDr. Veronika Horáková
Odpovídá lékař:

MUDr. Veronika Horáková

Dobrý den, nepopisujete o jaký typ bolesti se jedná, ale vzhledem k tomu, že popisujete rychlejší nástup... Celá odpověď

Kvasinková infekce genitálu

Gynekologie Denisa 31.3.2017

Krásný den. Druhým dnem mě trápí pálení a svědění stydkých pysku. Mám i bílý výtok. Je mi 16let a sexuálně nežiju. Na gyndě jsem ještě nikdy nebyla. Právě mám také angínu tak nevím jestli by to mohlo mít něco společného. Co by bylo nejlepší udělat? Zobrazit více

MUDr. Veronika Horáková
Odpovídá lékař:

MUDr. Veronika Horáková

Dobrý den, vzhledem k tomu, že máte angínu, užíváte nejspíše antibiotika, která narušila normální bakteriální... Celá odpověď

Kvasinkové onemocnění

Gynekologie Barbora 25.3.2017

Dobry den, obávám se že mám kvasinkovou infekci. Chtěla bych se zeptat, jestli je možné to léčit bez návštěvy lékaře. Děkuji za odpověď. Zobrazit více

MUDr. Jana Harnová
Odpovídá lékař:

MUDr. Jana Harnová

Dobrý den Barboro, vždy je lepší, když vás vyšetří a léčí lékař. Můžete zkusit aplikovat volně prodejný... Celá odpověď

Erektilní dysfunkce

Sex Pepa 23.3.2017

Dobrý den, mám 41 let, léčený vysoký krevní tlak (prestarium neo combi 10mg/2,5mg) teď v průměru 128/85. Posledního 3/4 roku pozoruji na sobě nedostatečnou erekci (i tak dojdu k ejakulaci, ale pohlavní styk je nemožný) a když k ní dojde, tak předčasnou ejakulaci což je pro mne dost nepříjemné (ejakulace... Zobrazit více

kpt. MUDr. Denisa Gottvaldová
Odpovídá lékař:

kpt. MUDr. Denisa Gottvaldová

Dobrý den, krom tlaku je potřeba abyste měl také vpořádku hodnoty cholesterolu. Na to jenom upozorňuji,... Celá odpověď

MUDr. Jan Vašinka
Odpovídá lékař:

MUDr. Jan Vašinka

Dobrý den, erektilní dysfunkce je úzce spjata i s předčasnou erekcí. Jako první by se mělo zaměřit na... Celá odpověď

Léky na vysoký kevní tlak

Léky Helena 19.3.2017

Dobrý večer, je mi 44 let,už čtyři roky beru léky na tlak. Ten se mi zhoršil po stresových událostech v mém životě. Brala jsem Dopegyt. Teď mi nasadili v nemocnici po operaci štítné žlázy Prestarium, jenže po něm strašně kašlu. Tak mi lékař napsal jiné a v lékárně mi paní řekla, že budu po nich kašlat... Zobrazit více

MUDr. Renata Šimjáková
Odpovídá lékař:

MUDr. Renata Šimjáková

Dobrý den Heleno, lék, který jste užívala na vysoký krevní tlak (Prestarium) je ze skupiny tzv. ACE-Inhibitorů... Celá odpověď

Rychlý srdeční pulz

Vnitřní lékařství Maria 14.3.2017

Dobrý den, prosím o nezávazné laické vysvětlení výsledku EKG holtra mojí 88 letý maminky. Dosud, 8 let byl podáván :Cordaron +talliton +Prestarium Pradaxa. Po problému s vysokým tepem 160-180 ji byla změněna léčba na: Isoptin 40 - 3x denně,Zofaril(tlak) 30 -15mg -ráno,Ebrantil 30 -1x večer,Pradaxa... Zobrazit více

MUDr. Zdeňka Janoušková
Odpovídá lékař:

MUDr. Zdeňka Janoušková

Dobrý den. Ano, léčba je správná, Isoptin způsobuje zpomalení srdečního tepu. Určitě by lékař, který... Celá odpověď

Změna stolice u kojence

Dětská výživa Pavlína 14.3.2017

Dobrý den, mám 3-měsíčního syna, který byl od narození plně kojen. porodní váha 2,490 nyní 4,900. stoličku měl vždy krásně žlutou. Před dvěma dny jsem musela přestat kojit, takže dáváme UM Hipp bio combiotik. Syn před zavedením UM 3 dny nekakal. ted po 5 dnech se vykakal a stolice byla kašovitá brčálově... Zobrazit více

MUDr. Gabriela Rybářová
Odpovídá lékař:

MUDr. Gabriela Rybářová

Dobrý den, při změně stravy u 3 měsíčního kojence je jasné, že se mění střevní osídlení a dochází ke... Celá odpověď

Emanera v kombinaci s jinými léky

Léky Hana 11.3.2017

dobrý den,mohu si vzít lék emaneru na žaludek když beru prestarium,warfarin,arketis a deri.Před rokem jsem brala lék na žaludek a tyto léky jsem nebrala.Tak vás prosím jestli mi poradíte.Děkuji Zobrazit více

MUDr. Magdalena Žáková
Odpovídá lékař:

MUDr. Magdalena Žáková

Dobrý den, Emaneru můžete užívat, jen ji neužívejte spolu (najednou) s vyjmenovanými léky. Z dotazu není... Celá odpověď

Vysoký tlak

Srdce a cévy Marie 10.3.2017

Přeji hezký den. Již rok užívám Prestarium Neo Combi 5/1,25 mg. Mám fobii z lékařů a při vyšetření mně byl naměřen vysoký tlak. Při užívání se cítím dost unavená, motá se mi hlava a v poslední době mám mžitky před očima. Pořídila jsem si tlakoměr a při domácím měření bych řekla, že mám tlak spíše nízký... Zobrazit více

MUDr. Jana Harnová
Odpovídá lékař:

MUDr. Jana Harnová

Dobrý den Marie, vámi uváděný arteriální krevní tak je nižší. Motání hlavy a stavy únavy s tím s velkou... Celá odpověď

Bušení srdce a vysoký krevní tlak

Vnitřní lékařství Jan 8.3.2017

Dobrý den. Je mi 35 let, denně (kromě víkendů) sportuji a dosud jsem se neléčil s žádnými podobnými problémy (vlastně vůbec s ničím). Před několika dny jsem začal pociťovat bušení a jakési přeskakování srdce a to poměrně intenzivně, vlastně neustále. Zkusil jsem si změřit tlak a vzhledem k tomu, že výsledek... Zobrazit více

MUDr. Renata Šimjáková
Odpovídá lékař:

MUDr. Renata Šimjáková

Dobrý den Jane, tlak je nyní v normě, protože máte nasazené léky. Konzumace alkoholu určitě mohla mít... Celá odpověď

Svědění pochvy

Gynekologie Michaela 3.3.2017

Zdravím, asi druhý den me svědí v pochvě na začátku směrem dovnitr a okolo. Pod poštěváčkem a dole směrem ke konečníku.Když na to nešaham, přestane to zachvilku ale jakmile se dotknu omylem pri otačení začne to svrbět, nedá mi to a poškrábu se.. Namazala jsem si to indulonou aby se to sklidnilo a dobrý.... Zobrazit více

MUDr. Jana Harnová
Odpovídá lékař:

MUDr. Jana Harnová

Dobrý den Michaelo, dle popisu by se mohlo jednat o mykozu. Doporučila bych vám lokálně aplikovat antimykotika... Celá odpověď

Obtíže při léčbě hypertenze

Praktické lékařství Petr 19.2.2017

Dobrý den Mám dotaz ohledně vysokého tlaku. Beru každé ráno Prestárium forte +Nebilet. Jsem v zahraničí a mám sebou rtuťový měřič a od kolegy jsi půjčuji elektrický. Už týden mám hodnoty tlaku okolo 120/90 někdy 116/90. Při těchto hodnotách mívám točení hlavy ,dušnost ,nesoustředěnost ,arytmie a... Zobrazit více

kpt. MUDr. Denisa Gottvaldová
Odpovídá lékař:

kpt. MUDr. Denisa Gottvaldová

Dobrý den, Váš horní tlak (systolický) je nyní zcela v normě, dolní tlak (diastolický) je na horní... Celá odpověď

Vaginu mám zarudlou, svědí mě i páli

Gynekologie Karolína 19.2.2017

Dobrý den, s přítelem jsme měli nedávno pohlavní styk, měla jsem zrovna třetí den menstruaci. Po styku mě pochva celkem bolela, i zavádění tamponu a par dnů bolest neustupovala. Vaginu mám zarudlou, svědí mě i páli. Na pravém pysky u poševního vchodu mám výrazné zarudlé místo, které taky hodně svědí... Zobrazit více

MUDr. Veronika Horáková
Odpovídá lékař:

MUDr. Veronika Horáková

Dobrý den, nejspíše se bude jednat o zánět poševní sliznice, původce může být bakterie, parazit jako... Celá odpověď

Svědění vagíny po sexu

Gynekologie Robin 15.2.2017

Dobrý den, přítelkyně si stěžuje že po sexu ji svědí kompletně vagína, trvá to i pár dni. Nedavno se léčila z infekce. Můžete nějak poradit? Děkuji. Zobrazit více

MUDr. Barbora Barchánková
Odpovídá lékař:

MUDr. Barbora Barchánková

Dobrý den, léčila se přítelkyně s kvasinkovou infekcí? Přeléčil jste se i Vy? Pokud ne, mohl byste být... Celá odpověď

Výtok

Gynekologie Adriana 8.2.2017

Dobrý den,obracím se na vás s mým problémem..Jsem dívka,je mi čerstvě 14 let a mám potíže v oblasti intimních partií,ktere již nějakou dobu trvají.Jedna se o každodenní silný výtok,který zapáchá a pokud mám někdy silnejsi vložku,protože ve škole se pořád vyměňovat ty tenké nedají,tak se stane,že to začne... Zobrazit více

MUDr. Veronika Horáková
Odpovídá lékař:

MUDr. Veronika Horáková

Dobrý den, nejspíše se vzhledem k potížím bude jednat o infekci, kvasinkovou, parazitární či bakteriální,... Celá odpověď

Ischemická choroba dolních končetin

Vnitřní lékařství pavel 6.2.2017

Dobrý den, mám dotaz, mám ischemickou chorobu dolních tepen, neboli arteriosklerosu, také pět operací, poslední před pěti lety, deset let jsem užíval enelbin, vloni mi ošetřující lékař změnil léky právě na vasel due f, mám trombozu v levé noze, poslední operace byl repas, ucpala se mi zas, chodím jak... Zobrazit více

MUDr. Gabriela Rybářová
Odpovídá lékař:

MUDr. Gabriela Rybářová

Dobrý den, vzhledem k anamneze ICHDK a vertebrolagií a zároveň trombozy ( ta je snad zaléčená ), jde... Celá odpověď

MUDr. Olga Králová
Odpovídá lékař:

MUDr. Olga Králová

Dobrý den, Vessel due F a Enelbin ret jsou léky, jejichž účinek srovnávat nelze, jelikož patří do úplně... Celá odpověď

Nemožnost otěhotnět

Gynekologie Jana 4.2.2017

Dobrý den, měla bych dotaz týkající se otěhotnění. Je mi 39 let, mám 12 leté dítě. Před rokem a půl jsem podstoupila v 7tt miniinterupci (rodinné potíže, hodně vysoká váha, vysoký TK). Poté jsem zhubla 44 kg (dieta skončila cca před 4 měsíci), nyní se stravuji normálně, váhu držím na 82 kg, TK v normě.... Zobrazit více

MUDr. Nikola Klímová
Odpovídá lékař:

MUDr. Nikola Klímová

Dobrý den, z lékařského hlediska jsou 3 měsíce relativně krátká doba, i když chápu, že pro Vás to dlouhou... Celá odpověď

MUDr. Jan Sládeček
Odpovídá lékař:

MUDr. Jan Sládeček

Vážená paní 3 měsíce jsou krátká doba než aby bylo možné činit závěry můžete mít pravidelný cyklus... Celá odpověď

Závratě při kašli

Praktické lékařství Pavel 2.2.2017

Dobrý den Již přes měsíc bojuji s virozou.Mám nepravidelný kašel a rýmu (kašel není častý ,ale když kašlu,je silný) .V tu chvíli se mi zamotá hlava,mám mžitky před očima,hučení v uších a jsem celkově mimo.Vše to trvá asi 10 - 15 vteřin.Je jedno,jestli ležím,stojím,nebo sedim.Dojde ke ztrátě stability.Léky... Zobrazit více

MUDr. Nikola Klímová
Odpovídá lékař:

MUDr. Nikola Klímová

Dobrý den, co se týče závratí při intenzivním kašli: může se při kašli vyvolat reflex, který může vést... Celá odpověď

Opakované výtoky

Gynekologie Markéta 27.1.2017

Dobry den, chtela jsem se zeptat, asi rok mam vytoky neni to zas nic tak strasneho, jen me to uz teda stve, zatim jsem nemela a nemam v planu navstivit gynekologa. Pri pohlavnim styku kdyz pritel zabere nebo celkove po delsi dobe kdyz jsme v tom, mam pocit ze se mi chce strasne na malou ale neni to tak..... Zobrazit více

MUDr. Barbora Barchánková
Odpovídá lékař:

MUDr. Barbora Barchánková

Dobrý den, mohlo by se jednat o kvasinkovou infekci. Dá se léčit volně prodejnými léky, jako např. Gyno-pevaryl... Celá odpověď

Léčba HN a arytmie

Srdce a cévy Zdeněk 13.1.2017

Dobrý den. Je mi 27 let a poslední dobou mám problémy s prudkým "bouchnutim"srdce. Léčím se již druhým rokem s tlakem beru bisoprolol mylan. Ranní klidový tlak kolem 130/87 tep 78. Dále pak na snížení pH žaludku contorog kvůli nedomykavosti jícnu. Poslední dobou mám stavy kdy mám pocit jako by mi srdce... Zobrazit více

MUDr. David Folprecht
Odpovídá lékař:

MUDr. David Folprecht

zdravím vás, ano vaše potíže odpovídají nejspíše tvorbě extrasystol, což samo o sobě nemusí být nebezpečné,... Celá odpověď

Kvasinky

Gynekologie Šárka 12.1.2017

Dobrý den, chtěla bych se zeptat. Je mi 12 a v pondělí večer jsem si povšimla bílého výtoku, jakoby malé kuličky na pochvě a svědělo to, svědění tvralo celé úterý a i dnes, středu. Řekla jsem si dost. Koukala jsem na internet, a dozvěděla jsem se o kvasinkové infekci. Menstruaci nemám, ke gynekologovi... Zobrazit více

MUDr. Veronika Horáková
Odpovídá lékař:

MUDr. Veronika Horáková

Dobrý den, jedná se o zcela přirozenou věc a nemusíte se skutečně obávat říct o potížích mamince, věřte... Celá odpověď

Nepříjemné svědění v okolí pochvy

Praktické lékařství Pavła 11.1.2017

Dobrý den, dobrala jsem právě antibiotika a mám nepříjemné svědění v okolí pochvy, mám dlouhodobý vztah s partnerem a toto je poprvé co mě toto svědění postihlo, mohou mít vliv antibiotika? Duomox 750 Zobrazit více

MUDr. Veronika Horáková
Odpovídá lékař:

MUDr. Veronika Horáková

Dobrý den, důsledkem ATB terapie je typicky dysmikrobie poševní flóry, která vede k přemnožení kvasinek... Celá odpověď

Bolesti břicha a kloubů

Revmatologie Mirka 3.1.2017

Dobrý den, měla bych dotaz na své zdravotní potíže. Již několik let trpím na bolesti břicha (tlak v levém a pravém podžebří, ostřejší bolest v pravém podbřišku, občas tahavá bolest celého břicha, jako při namožení svalů), plus občasné průjmy, časté nadýmání. Z endoskopie vyloučen helicobacter a celiakie,... Zobrazit více

MUDr. Jana Fischerová
Odpovídá lékař:

MUDr. Jana Fischerová

Dobrý den Mirko. Vaše potíže jsou opravdu rozmanité a je potřeba se na ně podívat v širším kontextu.... Celá odpověď

MUDr. Eva Dokoupilová
Odpovídá lékař:

MUDr. Eva Dokoupilová

Dobrý den, odpověď rozhodně není snadná. Píšete o řadě vyšetření, v podstatě negativních. Jak jste na... Celá odpověď

Dětská výživa

Dětská výživa Hana 28.12.2016

Dobrý den pane doktore prosím o radu ohledně mého šestnáct dnů starého synka. Bohužel syna nekojím a jsme již od porodnice na umělém mléku od Hippu Combiotik počáteční mléko, synek po něm dobře prospívá ,až při včerejším přebalování jsem si všimla že se mu ve stolici objevila nitka červené krve a stolice... Zobrazit více

MUDr. Marie Vaňačová
Odpovídá lékař:

MUDr. Marie Vaňačová

Dobrý den, vzhledem k tomu,že klouček dobře prospívá ,nezvrací, nemělo by se jednat o závažnější onemocnění.... Celá odpověď

Euthyrox a antihypertenziva

Vnitřní lékařství Maršálková 27.12.2016

Dobrý den,prosím o radu,přes 10 let se užívám Euthyrox /autoimunitní onemocnění/ a zároveň se léčím s hypertenzí,užívám x denně lék na hypertenzi..ráno Prestarium Combi a potřebuji odbornou radu,zad mohu užívat Euthyrox i Prestarium současně ráno na lačno,.jedne lékař mi řekl,že musím mít mezi oběma... Zobrazit více

MUDr. Lucie Hasalíková
Odpovídá lékař:

MUDr. Lucie Hasalíková

Dobrý den, Euthyrox je hormon, je důležité užít ho nalačno kvůli vstřebávaní, pokud byste užila s jídlem... Celá odpověď

Závratě a léky

Vnitřní lékařství Felix 20.12.2016

Dobrý den, mám problém se závratěmi. Když vstanu ze židle zamotá se mi hlava a musím si znovu sednout a za chvilku zkusit znovu vstát. Někdy toto musím opakovat třikrát i čtyřikrát. Doslech jsem se že to může být způsobeno nevhodnou kombinací léků, proto se chci zeptat zda je to způsobeno léky které... Zobrazit více

MUDr. Gabriela Rybářová
Odpovídá lékař:

MUDr. Gabriela Rybářová

Dobrý den, užíváte celkem hodně léků, ale soudím, že jste pro všechny své onemocnění sledován specialisty.... Celá odpověď

Kašel

Plíce, dýchání Jana 21.11.2016

Dobrý den, mám 74 letou maminku. Trpí kašlem, který je jak jsem si nyní všimla závislý hlavně na pohybu. Když si lehne k televizi nebo si naopak stoupne. Byla na vyšetření na plicním odd. - nic nenalezeno. Je to až dávivý kašel, připomínající mírně kašel astmatický...(astma vyloučeno). Jako by jí pohybem... Zobrazit více

MUDr. Jiří Martinů
Odpovídá lékař:

MUDr. Jiří Martinů

Jano, je nutné také zmínit, jak dlouho kašel trvá, od toho se pak odvíjí celá diagnostika, pokud je... Celá odpověď

Svědění penisu po styku

Gynekologie Michaela 29.10.2016

Dobrý den, chtěla bych se zeptat jak je možné když jsme se svým přítelem měli pohlavní styk a po druhém dni má červený penis a svědí mu to, jestli to je kvůli mému výtoku. Děkuji za odpověď Zobrazit více

kpt. MUDr. Denisa Gottvaldová
Odpovídá lékař:

kpt. MUDr. Denisa Gottvaldová

Dobrý den, ano je možné, že pokud Vy máte výtok a zřejmě tedy i probíhající vaginální mykózu, tak že... Celá odpověď

Svědění vulvy

Praktické lékařství Barbora 28.10.2016

Dobrý den, měla bych takový dotaz. Už pár dní mě trápí svěděni pochvy a také občas krvácím mimo menstruační cyklus. Výtok mám také častěji než je obvyklé. Můžete mi prosím poradit? Zobrazit více

MUDr. Jana Harnová
Odpovídá lékař:

MUDr. Jana Harnová

Dobrý den Barboro, dle popisu vašich obtíží by se mohlo jednat o kvasinkovou infekci vulvy a vagíny.... Celá odpověď

Methionin

Doplňky stravy Marcela 22.10.2016

Na problémy s vlasy a nehty jsem užívala během prázdnin dva a půl měsíce Methionin (2x denně). Kůru jsem skončila před 6 týdny. Od té doby ale zjišťuji, že mám hořkou pleť a zvláště ráno i hořko v ústech. Může to souviset s Methioninem nebo je to projev něčeho jiného? Pro úplnost uvádím, že dlouhodobě... Zobrazit více

MUDr. Jana Harnová
Odpovídá lékař:

MUDr. Jana Harnová

Váš dotaz přeposílám specialistovi Celá odpověď

MUDr. Hana Ferdinandová
Odpovídá lékař:

MUDr. Hana Ferdinandová

Dobrý den. Hořká chuť v ústech může mít více příčin (vady chrupu , špatná strava) , je však třeba prvotně... Celá odpověď

Erekce

Sex Václav 17.10.2016

27.4.2016 operace mozku.nádoru, nezhoubne, kontrola v říjnu. 27.6.2016 bypass na břišní aorte, po ucpání stentu. Kontrola za půl roku. Léky : Kepra, Anopyrin, Maltofer, Prestarium neo, Atoris. Dotaz: prosím o váš názor o užívání léků na erekci. (Levitra, Viagra...Cialis..), popř. jaké je řešení tohoto... Zobrazit více

MUDr. Marie Vaňačová
Odpovídá lékař:

MUDr. Marie Vaňačová

Dobrý den, můžete kterýko-li z léků na zlepšení erektility bez obav použít,s Vámi užívanými léky nejsou... Celá odpověď

měření glykémie glukometrem

Když už na cukrovku cvičení ani dieta nestačí

Článek 9.5.2015 MUDr. Ivana Hufová

Při cukrovce 2. typu je kontrola hladiny glukózy v krvi naprosto zásadní. Čím více se totiž bude odchylovat od normy, tím více...

Bolest při menstruaci

Rektální formy při léčbě střev: méně oblíbené, zato účinné!

Článek 28.11.2011

Příznaky spojené s nespecifickým střevním zánětem, ulcerózní kolitidou, dokážou svou nepříjemností velmi potrápit. Moderní medicína...

Antikoncepce, hormony, těhotenství

Vliv dlouhodobě užívané hormonální antikoncepce na schopnost otěhotnět

Článek 16.3.2008

Dlouhodobé užívání kombinované hormonální antikoncepce (Combined Oral Conception – COC) nejen ovlivňuje kontrolu fertility, ale...

Zavřít reklamu