Reklama
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Vysoké aslo

Reklama

Angina

Uši, nos, krk Mariana 23.6.2017

Dobrý den, měla bych dotaz ohledně mých častých angín, naposledy jsem mněla angínu před měsícem,mívam anginy poslední rok dost často někdy i každý druhý měsíc,vytvořili se mi i díry v krčních mandlí, obnáší to časté bolestivé afty i čepy,mám pocit cizího tělesa v krku bez přestávky,zvýšene teploty... Zobrazit více

MUDr. Zdeňka Janoušková
Odpovídá lékař:

MUDr. Zdeňka Janoušková

Dobrý den. Obecně zhruba platí, že pokud se vyskytují anginy více jak dva roky po sobě, častěji než 6... Celá odpověď

MUDr. Pavel Strnad
Odpovídá lékař:

MUDr. Pavel Strnad

Dobrý den, podle toho co píšete se domnívám, že u Vás by odstranění mandlí bylo vhodné. Mandle se již... Celá odpověď

Zvýšené ASLO

Vnitřní lékařství Katarína 14.6.2017

Dobrý deň, Prosím Vás o radu ohľadne zvýšeného ASLO. Syn ( 15 rokov) mal kožný problém - vyrážky na tváry, brada a chrbáte. V kožnej ambulancii mu odobrali krv a zistilo sa ASLO 659. Na vyšetrení v ORL ambulancii nám predpísali Penicilín. Po dvoch týždňoch je hodnota ASLO 1138. Prosím Vás viete... Zobrazit více

MUDr. David Folprecht
Odpovídá lékař:

MUDr. David Folprecht

dobrý den, pokud neměl angínu, zvýšená hodnota ASLO vznikla zřejmě tou vyrážkou, resp. kožní infekcí,... Celá odpověď

Vysoké horečky, bolest celého těla

Infekce pavla 24.5.2017

Dobrý den, od dnešní půlnoci mám vysoké horečky (38,5) bolí mě celé tělo jako při chřipce, hlava, je mi na omdlení a na zvracení. Bez rýmy, kašle, bolesti v krku. Navštívila jsem dr. Moč v pořádku, CRP 120. Dostala jsem Klacid 500mg 2-0-0. Před cca 10 dny jsem měla několik klíšťat. Nemůže s jednat o... Zobrazit více

MUDr. Renata Šimjáková
Odpovídá lékař:

MUDr. Renata Šimjáková

Dobrý den Pavlo, pokud máte takto vysoké CRP a při běžném vyšetření se nezjistila příčina (nemáte rýmu,... Celá odpověď

Reklama

Akutní angína, vysoké teploty

Imunita Martin 22.5.2017

Opakované akutní angíny bez zaléčení a nálezu Dobrý den paní/pane doktore/doktorko. Obracím se na vás s poněkud rozsáhlejším dotazem s vírou kritického pohledu na věc. Je mi 23 let a na konci prosince 2016 jsem dostal horečky (až 40), těžko sražitelné i s léky, a natekly mi právé krční uzliny.... Zobrazit více

MUDr. Barbora Suchecká
Odpovídá lékař:

MUDr. Barbora Suchecká

Dobrý den, chápu, že nechcete stále užívat antibiotika. Vzhledem k opakování infekcí by bylo vhodné vyšetření... Celá odpověď

MUDr. Jaroslav Čupera
Odpovídá lékař:

MUDr. Jaroslav Čupera

Dobrý den. Díval jsem se jedna na Vás dotaz, dále na zprávu z hospitalizace, kterou jste přiložil. V... Celá odpověď

Vysoké patro

Dětské nemoci Alena 16.5.2017

Dobrý den prosím o odpověď na dotaz vysokého patra u kojence. Je to nějaký vážný problém a bude nutná operace nebo se nejedná o nic vážného. Vnukovi je 7 týdnů. Snacha je na zhroucení, a tak se obracím s dotazem. Moc děkuji za odpověď a přikládám foto. S pozdravem Tomková Zobrazit více

MUDr. Veronika Horáková
Odpovídá lékař:

MUDr. Veronika Horáková

Dobrý den, na fotografiích nevidím vůbec nic patologického, postupně s věkem a tím, jak budou růst lebeční... Celá odpověď

Vysoké ASLO

Imunita Šárka 26.4.2017

Dcera 11.let vysoké ASLO. Dobrý den, už si nevím rady s léčbou vysokého ASLA. Dcera v létě 2016 prodělala Angínu.zjištěn stafylokok i streptokok v krku. přeléčeno OSPENEM a následné měla následovat autovakcína, ovšem k užívání autovakcíny nedošlo protože bylo zjištěno ASL0 1390,nasazena další antibiotika.,... Zobrazit více

MUDr. Dominika Pitaková
Odpovídá lékař:

MUDr. Dominika Pitaková

Dobrý den, ASLO jako takové u mnohých pacientů přetrvává měsíce. Nemusí nutně znamenat akutní onemocnění.... Celá odpověď

Vysoké TAG

Vnitřní lékařství Radim 24.4.2017

Dobrý den, obracím se na Vás s dotazem - hodnota testu z krve S, P Triacylglyceroly S, P byla zjištěna hodnota 3,28. Norma je 0,45 - 1,70. Je to velký problém? Jak se dá toto léčit a prosím, o jaký problém se jedná? Děkuji za odpověď. Doplnění informací: na základě Vašeho vyžádání k plnohodnotné odpovědi... Zobrazit více

MUDr. Veronika Horáková
Odpovídá lékař:

MUDr. Veronika Horáková

Dobrý den, TAG jsou jedním z ukazatelů lipidového metabolizmu, ideální pro posouzení rizika a také léčby... Celá odpověď

MUDr. Milan Hrubý
Odpovídá lékař:

MUDr. Milan Hrubý

Vážený pane Radime, spolehlivé vysvětlení zvýšené koncentrace dvou izolovaných laboratorních parametrů... Celá odpověď

Studium vysoké školy, obavy z "rozhození" menstruačního cyklu

Gynekologie Iva 21.4.2017

Zdravím Vás, v současné době jsem před osobním rozhodnutím … při zaměstnání jsem vystudovala střední školu, vyšší odbornou školu a nyní druhým rokem studuji vysokou školu v bakalářském programu. Studijní oddělení nám zaslalo na školní e-mail nabídku následného magisterského programu, kdy získali akreditaci.... Zobrazit více

MUDr. Barbora Suchecká
Odpovídá lékař:

MUDr. Barbora Suchecká

Dobrý den, nejdůležitější u Vás bude zbavit se stresu. Stresu a obav z nepravidelné menstruace a ideálně... Celá odpověď

Vysoké teploty a CRP u dítěte vzniklé během 24h

Infekce Vít 10.4.2017

Dobrý den, náš čtyřletý syn z plného zdraví bèhem 24 hodin s teplotami do 38,8 bez dalších příznaků onemocnění měl hodnotu crp 251,byl hospytalizován po vyšetření orl s angínou. Dostává atb nitrožilně a léky na srážení teploty. Jedenkrát denně nurofen. Objektivně vypadá dobře, nic jej nebolí,moč v pořádku,... Zobrazit více

MUDr. Barbora Suchecká
Odpovídá lékař:

MUDr. Barbora Suchecká

Dobrý den. Pokud Váš syn onemocněl angínou, pak průběh může být i takto rychlý (i u dospělých se může... Celá odpověď

Vliv stresu na léčbu vysokého tlaku

Srdce a cévy Vaclav 27.3.2017

Dobrý den, léčím se s vysokým krevním tlakem. Většinou je stabilizovaný na 140/90 což můj praktický lékař shledává jako dostačující. Užívám Ramipril 5mg 1x denně. Je mi 34 let, 78kg,186 cm, sportovec, nekuřák, bez alkoholu. V rodině vysoký tlak máme. Často mi i lékař nebo i já doma sám či v práci naměřím... Zobrazit více

MUDr. Barbora Suchecká
Odpovídá lékař:

MUDr. Barbora Suchecká

Dobrý den, na uklidnění můžete zkusit preparáty z meduňky (ve formě tablet), přípravky obsahující chmel,... Celá odpověď

MUDr. Branislav Holman
Odpovídá lékař:

MUDr. Branislav Holman

Dobrý den, ve Vašem případě bych rozhodně realizoval 24hodinové monitorování tlaku. Dostanete přístroj,... Celá odpověď

Léčba vysokého tlaku

Srdce a cévy Radim 19.3.2017

Dobrý den, srdečně Vás zdravím a v návaznosti na mé předešlé dotazy ohledně otoků kotníků a nártů se chci ještě na Vás obrátit s následujícím dotazem. Již 20 let (od svých 30 let) se léčím na hypertenzi. Najdřív mi byl nasazen lék INHIBACE a protože cca po 10 letech mi nepomáhl a vysoký tlak nesnižoval,... Zobrazit více

MUDr. Barbora Suchecká
Odpovídá lékař:

MUDr. Barbora Suchecká

Dobrý den, bohužel u léků ze skupiny kalciových blokátorů (do které náleží i Kapidin) bývají často jako... Celá odpověď

MUDr. Zbyněk Cejnar
Odpovídá lékař:

MUDr. Zbyněk Cejnar

Dobrý den, pokud jste měl kašel po Prenese, vyzkoušel bych ještě jednu lékovou skupinu. Jedná se o sartany,... Celá odpověď

CMP ve vysokém věku

Mozek a nervy Michaela 16.2.2017

dobrý den, má babička(94let)prodělala těžkou CMP. než jí CMP postihla léčila se s antibiotiky kvůli kašli a teplotám.Užívá Warfarin.má už 15let v těle voperovaný tzv.budík na podporu srdce.Doktoři nám řekli že stav je vážný,že byla hodně zahleněná,je ochrnutá na pravou stranu těla.Když jí navštívíme,tak... Zobrazit více

MUDr. Jan Diviš
Odpovídá lékař:

MUDr. Jan Diviš

Dobrý den Michaelo, podle toho co píšete to opravdu na vážný stav vypadá. Lidé po prodělání CMP v mladším... Celá odpověď

Vysoké pracovní vytížení a žaludeční obtíže

Praktické lékařství Vendy 6.2.2017

Dobrý den, vážená poradno, jak vysoké riziko mi hrozí … mám zaměstnání na hlavní pracovní poměr, mimo svůj hlavní poměr chodím na brigády, píši články jako copywriter, a spravuji své webové stránky, studuji vysokou školu, a navštěvuji jazykovou školu. Prosím, mimo samovolný orgasmus a nepravidelné měsíčky,... Zobrazit více

MUDr. Jan Diviš
Odpovídá lékař:

MUDr. Jan Diviš

Dobrý den, ano myslím, že Váš životní styl jak ho popisujete je velmi stresový. Zvýšený stres je jedním... Celá odpověď

Zvýšené AFP, FV a ASLO

Vnitřní lékařství Markéta 6.1.2017

Dobrý den, mam pořád afp markry 24, sedimentace kolem 40 , aslo 400. Nevim jestli to něco znamena. Držím jaterní dietu a 7 měsíců jsem zhubla 27 kg a pořád váha jde dolů. Děkuji za odpověď. Zobrazit více

MUDr. Magdalena Žáková
Odpovídá lékař:

MUDr. Magdalena Žáková

Dobrý den, pouze z uvedených vyšetření se bohužel nelze blíže vyjádřit k tomu, co značí. Jak sedimentaci,... Celá odpověď

Stres ze studia na vysoké škole

Praktické lékařství Iva 29.12.2016

Dobrý den, vážená poradno, odpovídám na výzvu paní Dr. Doležalové, abych se s Vámi podělila o svou zkušenost se stresem ze studia na vysoké škole. Sice je stále krátké období, ale zatím se zdá, že klid v podobě prázninového hraní karet - žulíků s blízkými a přáteli, sledování filmových pohádek, a brouzdání... Zobrazit více

MUDr. Barbora Bačová
Odpovídá lékař:

MUDr. Barbora Bačová

Ivo, četla jsem Váš předchozí dotaz a jsem ráda, že je Vám lépe. Studium na VŠ je často velmi stresující... Celá odpověď

Sinusová tachykardie

Vnitřní lékařství marek 27.12.2016

moj zdravotny problem je ze 5 rokov mi ako keby nepravidelne sdrce bije mam za sebou vysetrenia 9 krat EKG 2 krat sono a raz holter ,v roku 2013 mi na sone srdca zisteli fibroticky zmeneny lavy konoarny cip aroty ,tak isto mi na holtri zisili sinusovu tachyrdiadu pocas spanku 44min pocas zataze 158min... Zobrazit více

MUDr. Gabriela Rybářová
Odpovídá lékař:

MUDr. Gabriela Rybářová

Dobrý den, mladý muži, sinusová tachykardie ( - rychlé bušení srdce ve správném rytmu ) a SVES ( -... Celá odpověď

Únava po prodělaných angínách a mononukleóze

Praktické lékařství Gabriela 12.12.2016

Dobrý den píši ohledně své dcery je ji 19 let měla 3 angíny v jednom roce, gynekologické infekce asi 5 různých antibiotik během roku zjištěná přechozená mononukleoza vysoké ASLO 3200 CRP v pořádku i ostatní vyšetření v pořádku,jenom je unavená nic ji nebolí,každý měsíc kontrola ASLO,CRO,EKG ,chtěla jsem... Zobrazit více

MUDr. Barbora Bačová
Odpovídá lékař:

MUDr. Barbora Bačová

Dobrý den, Gabrielo. Únava může přetrvávat i dlouhou dobu po prodělání infekční mononukleózy, dcera by... Celá odpověď

Přetrvávající vysoké CRP

Vnitřní lékařství Miroslav 23.11.2016

Dobrý deň, už viac ako 8 týždňov má trápi zvýšená teplota cca do 37,5 hlavne večer a zvýšené CRP absolvoval som niekoľko odberov CRP sa hýbe v rozsahu 50-85. Bral som 4 rozne atb, bol som cca týždeň hospitalizovaný na infekčnom oddelení v Nitre, prešiel som všetkými možnými vyšetreniami, vrátane CT hrudníka,... Zobrazit více

MUDr. Lucie Hasalíková
Odpovídá lékař:

MUDr. Lucie Hasalíková

Dobrý den Miroslave, pokud jste měl již 4 ATB další bych naslepo nedávala, stran vyšetření mám pocit,... Celá odpověď

Bolest ruky a ramene

Praktické lékařství Ivana 20.11.2016

Dobrý den,ráda bych konzultovala své zdravotní potíže.Již sedm měsíců jsem na nesvhopence a upřímně mám pocit,že lékaři už si moc nevědí rady.Začala jsem marodit se zánětem šlach v pravém zápěstí,kdy jsem měla na 14 dní dlahu.Poté následovala rehabilitace(proudy,magnety)s nošením ortézy.Stav se nezlepšil,naopak... Zobrazit více

MUDr. Zdeňka Janoušková
Odpovídá lékař:

MUDr. Zdeňka Janoušková

Dobrý den. S vašimi potížemi jste již vyšetřována a určitě lékaři po příčině pátrají. Základem je ortopedické... Celá odpověď

Vysoké hodnoty bilirubinu

Trávení Hana 14.11.2016

Dobrý den, jsem dívka, je mi 14 let. Mám časté bolesti břicha, jak kdy silné. Byla jsem s tím u lékařky a ta mě poslala na odběry a ultrazvuk. Na ultrazvuku bylo vše v pořádku (jedinou výjimkou bylo, že mi nenašli slepé střevo). A na odběrech mi zjistili vysoký bilirubin. Byla jsem poté na odběrech ještě... Zobrazit více

MUDr. Gabriela Rybářová
Odpovídá lékař:

MUDr. Gabriela Rybářová

Dobrý den slečno, zvýšení bilirubinu - tedy žlučového barviva v krvi může mít velké množství příčin.... Celá odpověď

Růstový hormon, hubený kluk,dítě, chlapec

Vysoké dítě za každou cenu

Článek 21.1.2010

Mnozí rodiče se kladou otázku, jak vysoké bude jejich dítě v dospělosti. Úzkostlivě sledují...

Boty,lodičky,malý,velký,nohy,žena

Zapomeňte na vysoké podpatky

Článek 11.1.2010

Správně klenutá lidská noha dokáže výborně odpružit nárazy při chůzi či běhu. Vyvíjela...

Reklama
Zavřít