Reklama
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Reklama

Akutní angína, vysoké teploty

Imunita Martin 22.5.2017

Opakované akutní angíny bez zaléčení a nálezu

Dobrý den paní/pane doktore/doktorko. Obracím se na vás s poněkud rozsáhlejším dotazem s vírou kritického pohledu na věc.

Je mi 23 let a na konci prosince 2016 jsem dostal horečky (až 40), těžko sražitelné i s léky, a natekly mi právé krční uzliny. Prostě boule. Sel jsem k praktickému lékaři, udělal mi CRP - 42 a nasadil tuším Amoxyklav. po 4 dnech se stav nelepšil, ba naopak. Navštívil jsem znova lekáře, CRP - 240 a rovnou mě poslal na infekční.

Následovala hospitalizace, náběry, výtěry, rentgen krku, ekg, echo. Stav se několik dní ještě nelepšil, nasazeny širokospektrální atb + hydrokortizon. Po týdnu propuštěn a ještě na 10 dní jsem dostal atb na doma.

Za 2 měsíce stejný scénář. V pátek nateklá pravá strana mandle, šel jsem k lékaři, nasadil mi Penebene tuším. Přes víkend obrovské zhoršení na 40tky a v pondělí hospitalizace. Po zkušenosti mi hned nasadil i kortikoidy a za 2 dny jsem šel domů.

Měsíc potom bez bolestí v krku jsem měl silný kašel a zvýšenou teplotu, CRP naměřeno asi 50 a nasazen Klacid na zanět prudušek, ten ustoupil po týdnu doma.

No a necelé tří týdny (tento pátek) poté opět bolest v krku, mandle, zvýšená teplota, návštěva lékaře, opět změřené zvýšené CRP a naordinován klacid po 24hod. Stav podobný jako 2 hospitalizacím předtím, s nižšími teplotami a daří se je srážet. Boule na obou stranách krku, do toho poprvé pálení močení, pulsování v zátylku, silná bolest hlavy, četné extrasystoly (mám i normálně, avšak v teplotách častěji)

Lhal bych, kdybych řekl, že nejsem trochu vyděšený a frustrovaný. Jednak z opakované nevysvětlitelné nemocnosti a za druhé kvůli neustále konzumaci antibotik očividně bez výsledku, z které mám pravděpodobně imunitu na hadry. Dokončuji vysokou školu a už si ani nepamatuji měsíc, kdy jsem fungoval bez antibiotik. Mezi nemocemi taky neustálá únava.

Závěr byl vždy akutní tonzilitida bez nálezu z výtěru tudíž nekonkrétní diagnoza a proto nasazeny širokospektrály. Teorie lékařů je, že se jim nikdy nepodařilo zjistit konkrétní bakterii, protože vždy je už schován nebo potlačen nasazenými antibiotikami. Penicilin zpravidla nezabíral. Ani Xorimax a Amoxyklav.

Cítím se zoufale. Nechtěl bych být zamotán v kruhu neustáleho braní antibiotik a vypěstoval si ještě větší rezistenci, než doposud. Což je dle mého cesta do pekel. a ještě více si snižoval imunitu. Infekční mono byla neg.
Ještě mi byla někdy v září 2016 zjištěna borelioza (nikdy jsem ji nezaznamenal, žádné kliště nic) tak sem dostal atb na 3 tydny, teď doktor říkal, že protilátky stoupají, takže ok.

Prosím o názor, případnou radu, řešení. Není cesta ven práce na imunitě, doplňky stravy, živ. styl apod? Nerad bych si, pokud už tomu tak není, vypěstoval něco chronického. Jak je možné, že se nikdy nic nenašlo a atb často nezabírají a reaguji cituji dr "septickým šokem".

Přikládám zprávu z března, kdy byla hospitalizace podruhé, nicméně s mírnějším průběhem. Lednovou, tu původní jsem bohužel nenašel, závěr byl nicméně stejný. Ještě doktoři z infekčního chtěli zahájít lečbu Retarpenem, ačkoliv pokud nikdy nenašli konkrétní bakterii a penicilin nezabíral, neprotiřečí si to trochu?

Moc děkuji za váš čas a energii

Odpovídá lékař:

MUDr. Barbora Suchecká


Dobrý den, chápu, že nechcete stále užívat antibiotika. Vzhledem k opakování infekcí by bylo vhodné vyšetření na imunologii (zda netrpíte nějakou formou poruchy imunity).
Doplňky stravy můžete užívat- na podporu imunity lze užít např. přípravek Imunoglukan. Také zvyšte konzumaci ovoce a zeleniny.
Váš dotaz předám ještě specialistovi. S pozdravem BB.

Odpovídá lékař:

MUDr. Jaroslav Čupera

Specializace: Intenzivní medicína Pracoviště: ARO Nemocnice Ivančice

Dobrý den.
Díval jsem se jedna na Vás dotaz, dále na zprávu z hospitalizace, kterou jste přiložil. V prvé řadě si nemyslím, že reagujete "septickým šokem", protože to byste skončil na ARO a ne na standartním oddělení. Otázka původu Vašich potíží není jednoznačně vysvětlená - bakterie se najít nemusí, zvlášť když už nějaká ATB užíváte. Sérologie není kompletní - v propouštěcí zprávě máte uvedeno že výsledky na EBV / mononukleózu / jsou ještě nekompletní. Krom základních virů by měly být vyšetřeny komplet původci uzlinového syndromu, což je celá baterie vyšetření na různé původce. Taky by mělo být provedeno pro jistotu i hematologické vyšetření. Nicméně, pro dlouhodobé řešení Vašich potíží by bylo nejlépe, kdybyste navštívil lékaře - homeopata, ideálně takového, který se věnuje i elektroakupunktuře dle dr.Volla, což je dg. metoda, která pomůže odhalit případné i skryté zdroje Vašich potíží.

Související dotazy

Angina
Dobrý den,jsem v 6tt a včera mi byla diagnostkovana...
Angína
Dobrý den, chci se zeptat zda mi byla správně diagnostikována...
Angina
Dobrý den, před 14dny jsem dostala rýmu, po týdnu se...
Angina
dobry den, chcela by som sa poradit pred tyzdnom som...
Nelepšící se angína
Dobry den, uz 5 dni se dost potim, boli me hlava...
Recidivující angína
Dobry den,syn 6 let mel 3 krat za sebou anginu dvakrat...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Aktuálně oteklý a extrémně protáhlý čípek měkkého patra

aktuálně oteklý a extrémně protáhlý čípek měkkého patra - souvislost dlouhodobá...

Aktuální výskyt klíšťat

Dceři jsem vyčesala klíště, které bylo poměrně velké, ale nebylo přisáté a nehýbalo...

Akupunktura na bolesti bederní páteře

Dobrý den, mám dlouholeté bolesti bederní páteře. S požadovanou dokumentací...

Akurtní dotaz!

Dobrý den, co mám dělat, když se třepu, mám křeče po celém těle a otéká mi...

Akustické trauma

Dobrý den, v sobotu 4. 3. jsem byl na koncertě a byl jsem tam vystaven asi dvě...

Akustické trauma vnitřního ucha

Dobrý deň pracujem ako vojacka a na strelnici po vystrele z rpg som mala tlaky...

Akustický šok

Dobrý den, asi před měsícem jsem prodělal akustický šok na pravé ucho - levé...

Akutně potřebuji odpověď

Prosím da se v lékárně, nebo kdekoliv udělat rozbor léků,zdali je tam skutečně...

Akutní

Dobrý den už třetí den mám problémy s břichem a neustále prdím... Teď když jdu...

Akutní angína

Dobrý den, v pátek ráno se na mne uvalila velká únava v práci a lehce začalo...

Akutní apendicitida a lázně

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat, před 14dny jsem byla na operaci s akutní apendicitidou,...

Akutní apendicitida, jak rychle se musí operovat

Dobrý den, chci se zeptat jak rychle se má odoperovat slepé střevo při tomto...

Akutní blokáda Th-L páteře

Dobrý den, před dvěma lety jsem byla v nemocnici s tím, že jsem měla přetrvávající...

Akutni Bolest kolem pupku a.pod levym zebrem

Dobry den, chtela bych se zeptat, co to muze byt, kdyz me asi dva dny boli pod...

Akutní bolest uzlin po alkoholu

Dobrý den. Je mi 24 let a den či dva po každém větším večírku či oslavě, kde...

Akutní bolest v kyčli

Před 4 týdny jsem si zlomila pravý kotník, mám chodící sádru, včera 8.1. mě...

Akutní bolest zad, parestezie, diskopatie, útlak neurologických struktur


Akutni bolest zad, stehna - MRI

Dobry den, je mi 35 let, muz, nekurak, sportovne zalozeny, 183 cm, 76kg. Neberu...

Akutní bolesti v pravém boku a zvýšená teplota


Akutni bronchitida

Dobry den, Před 3 tydny pro bolesti v krku a spatne dychani naordinovan PL...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Bolest žaludku


Vyrážka na penisu


Bulka v zadní části temene, pocit bolesti hlavy

Dobrý den, nedávno mi bylo 18 let, pře pár dny jsem zpozoroval v zadní části...

Bolesti hrudníku

DOBRÝ DEN. Před 1,5 rokem jsem měl autonehodu. Měl jsem oboustrannou kontuzi...

Černá tečka v ústech

Dobry den, nedavno se mi objevila cerna tecka v ustech. Foto prikladam. Muze...

Vyrážka pod znamienkom

Dobry den, dnes sa mi stala hrozna vec, som prestraseny a bojim sa. Na brade...

Tmavá skvrna v ústech

Dobrý den , dnes jsem si zjistila v ústech tmavou skvrnu nevíte , co to muže...

Syndrom SI skloubení

Dobry vecer. Je mi 20 let a uz 6 mesicu me boli bedra a 4 mesice jsem na nemocenske....

Zvětšení prostaty

Dobrý den, je mi 65 let a chodil jsem na preventivní prohlídky pravidelně...

Lechtání dolních zubů

Dobrý den, už pár dní mě "lechtají" zuby ve spodní části. Nevíte co by to mohlo...

Echo srdce

Dobrý den mám dotaz ohledně ECHA srdce, na Echu: Vyšetřitelnost 2. Dutina LKS...

Citlivý močový měchýř

Dobrý den, můj dotaz se týká problémů s močovým měchýřem, trvajícím již 6 let....

Menstruace a případné těhotenství


Ceny CT vyšetření pro samoplátce

Dobrý den, zajímalo by mě kolik stojí CT a magnetická rezonance kdybych si to...

Uhodila jsem se do hlavy, mám strach z otřesu mozku či hematomu mozku


"Kapičky lásky"


Plynatost, úzká stolice

Dobrý den, nedávno jsem podstoupil kolon. vyšetření z negat. výsledkem. Asi...

Popis Rtg hrudníku

Dobrý den, co prosím znamená popis RTG snímku plic. Obě plicní křídla rozepjatá,...

Bulka konečníku


Pozoruji výrazné zmenšení varlat

Dobrý den, už cca 3-4 měsíce mám bolesti varlat, někdy přímo varlat někdy je...

Reklama
Zavřít