Inzerce
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte prosím e-mail, který jste používal(a) pro přihlášení na stránku

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Inzerce

8tt prázdný gestační váček?

Michaela . 9.1.2014 redakce uLékaře

Dobrý den paní doktorko. Poprosím Vás o radu. Včera jsem byla na vyšetření utz a dle velikosti gest. vačku jsem 8tt dle mens. bych mela být 10tt,ale mívám nepravidelnou menstruaci. Chtěla jsem se zeptat jestli váček může růst i bez plodu. celou dobu bylo vidět téměř vše tak jak mělo,ale ted gest. váček je velky 2cm/1,5 cm,ale nejní vidět nic jiného... ( v 6tt byl gest. váček cca 1cm) vypadá jak prázdný... může to být zamlklý potrat? nebo můžu být těhotná i kratší dobu? Mohlo by být mimi vidět na nějakém ''lepším'' ultrazvuku? Pan doktor mě chtěl poslat na vyčištění ještě ten den. Já jsem ho uprosila ať tomu dáme ještě šanci do pátku 17.1. Myslíte,že by se mimi mohlo ještě ukázat??? Nebo se smířit s tím,že nebude. :( Omlouvám se jestli jsem Vám popsala vše tak nějak kostrbatě... Nějak se nedokážu na nic soustředit.. :( Předem Vám děkuji za Váš čas i odpověď. Přeji hezký den Míša

Odpovídá:

MUDr. Zuzana Vejběrová


dobrý den, mám pro Vás bohužel asi špatnou zprávu, pokud gestační váček odpovídá 8.tý a menstruačně 10., s největší pravděpodobností se jedná o afetální vejce, tj. vyvíjí se plodové obaly, ale nevyvíjí se plod. Časem byste začala krvácet. V 8.týdnu by měl být jasně vidět plod a hlavně srdeční akce. Pokud 17.1.nebude nic vidět, bude chtít zrevidovat dělohu a vyčistit. Pak lze vyčkat cca 2 menstruace a snažit se otěhotnět. Užívejte již nyní kyselionu listovou a pokračujte do 12.týdne nejméně. Příčina v tomto případě bývá často vada neslučitelná s exitencí plodu, obvykle se neopakuje.

Související dotazy

Gestační váček
Dobry den, mam dotaz ohledne me situace a potrebuji...
Gestační váček
Dobry den, chtela bych se zeptat jsem tehotna podle...
Gestační váček
Dobrý den, 2.5. pozitivní test,slabší čárka. Test prováděn...
Gestační diabetes
Dobrý den, Mám gestacni diabetes. Jsem v 18.týdnu...
Prázdný gestační váček v 6tt.
Dobrý den, dnes jsem byla u lékaře na ultrazvuku -...
Prázdný gestační váček
Dobrý den pane doktore..potřebuji trochu podpořit Plánujeme...

Poradna uLékaře.cz

Poraďte se s lékařem

Rychlá odpověď
již do 6 hodin

Zkušení lékaři odpovídají
na vaše dotazy

Cena již
od 39 Kč

Přejít do poradny

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

7denní pauza

Bylo by možné vysadit po 14ti dnech, nechat proběhnout sedmidenní pauzu a potom...

7denni pauza a antikoncepce

Dobry den, ve stredu jsem uzila posledni pilulku z 21 a ve ctvrtek mela nechraneny...

7denní pauza a nepravidelné krvácení při braní HA

Dobrý den, beru HA Vreya pravidelně. Je to má první krabička HA. Poslední prášek...

7mi denní pauza

Dobrý den, potřebovala bych jen ujištění. V pátek jsem dobrala platíčko Mercilonu,...

7mi denní vysazení

Dobrý den, již první měsíc beru antikoncepci Yadine. Chtěla jsem se zeptat,...

7tt, spálení na slunci +sauna

Dobrý den, jsem momentálně v 7tt, a ve 4tt a 5tt (nevěděla jsem o těhotenství)...

8 denní pauza - antikoncepce

Dobrý den pane doktore, užívám HA Minerva. Dnes zjistila jsem, že jsem si první...

8 týdnů po ASK

Dobrý den, pane doktore.Mám 8 týdnů po ASK: úprava povoleného předního zkříženého...

8 tyzdnov po fracture bazy 5. MTT pravej nohy

Dobrý den, som 8 tyzdnov po fracture bazy 5. MTT pravej nohy, zlomenina je...

8+1, dle ultrazvuku 6tt, není vidět srdce - je možné mladší těhotenství?

Dobrý den, včera jsem navštívila gynekologa a dle výpočtu bych měla být 8+1...

8tt, otoky prstů na rukách

Dobrý den. Jsem v 8 týdnu těhotenství a už jsem přibrala neskutečných 5kg....

9 dní po operací slepého střeva - stále trpím průjmy

Dobrý den,jsem 9 dní po operací slepého střeva.Stale trpím prujmy a občas se...

9 mesicni dite

Dobry den pani doktorko. Omlouvam se za mozna hloupy dotaz, ale mam prvni dite...

9 rokov sa liecim na tetaniu a panicku poruchu

Dobry den.Mam 34 rokov.Momentalne som v 28tt...uz 2 rok sa trapim s navalmy...

9 ti lete dite

dobry den,mam dotaz ohledne dcery asi pred mesicem z niceho nic kazdy vecer...

9. měs dcera málo jí a téměř nepřibírá

Dobrý den, mám dotaz k hmotnostimé dcery je jí 9měs a 1 týden, váží 6,40kg,...

9. zub

Hezky den, rad bych se zeptal na pocet zubu. Vychazi mi totiz, ze v mem dolnim...

98 hodin škytavka

Manžel 9 hodin škytá. Toto nikdy neměl. Škytání ho vzbudilo ve 3 hodiny v noci....

9tt těhotenství

Dobrý den, mám nepřijemný tlak na čípek, cítím jej docela silně, jsem v...

9x Lymfatické uzliny- hrčky veľkosťi 7-8mm na krku

 Sestra ma už pár rokov cca.5 problémy so štítnou žľazou, kde jej boli nájdené...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Možnost HIV


Dysfuknce kyčlí od dětství


Bolest bradavek

je mi 53 let a poslední dobou mě bolí bradavky,jako bych kojila,co je...

„Zlatá horečka“ v léčbě revmatoidní artritidy je už minulostí


HAK v graviditě


Nadýchání se plynu ze sporáku


Brnění obličeje a uší


Bolest ramene a lokte

Dobry den Asi tri mesice me boli prave rameno a trosku i loket, zejmena po...

MUDr. Jarmila Zapletálková

ordinace lékaře specialisty - psychiatrie

Podzimní trendy v oblékání punčoch


Cytologie a její stupnice


MUDr. Soňa Šípková

Ambulance pro choroby kožní a pohlavní

MUDr. Jiří Sombota

Ordinace PL pro dospělé

Rozvoj astmatu souvisí s výskytem atopického ekzému


Těhotenství


Barva moči prozradí dietní chybu i závažné onemocnění


Sladká chuť v ústech


TBC nákaza


Proč se homosexuálové rozvádějí?


Cysty na vaječníku; vysoká děložní sliznice


Inzerce
Poslat e-mailem
Inzerce
×