Zavřít
uLékaře
Stáhněte si mobilní aplikaci uLékaře.cz
Lékařská poradna a objednání
Nainstalovat
Reklama
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Reklama

Akutní ztráta sluchu

Uši, nos, krk Ondřej 18.12.2019

Dobrý den,

Přítelkyni zhruba před měsícem a půl zalehlo ucho. Stává se jí to každý rok z rýmy tak jsme tomu nekladli příliš velký důraz. Tentokrát však bylo zalehlé víc než obvykle tak jsme hned druhý den jeli na polikliniku, kde přítelkyni poslali do nemocnice. Zjistili ji akutní hluchotu. Ztráta sluchu postiženého ucha přes 90%. Zhruba týden zůstala na kapačkach, poté dojížděla do barokomory na 15 sezení. Sluch se jí zlepšil pouze o 20%. Dostala ještě prašky na podporu prokrvení ucha, které stále užívá, ale za poslední týden už žádné zlepšení nepozoruje. V postiženém uchu ji neustále hučí. Chceme s tím něco udělat ale lékaři k tomu mají postoj že to už nelze spravit a že budeme muset v lednu pořešit naslouchátko. Navíc nás vyděsilo, že ji občas trošku zalehne i to zdravé ucho, tak máme strach aby neohluchla i na to zdravé ucho.

Hledal jsem na internetu a narazil jsem na akupunkturu, která může na tinnitus pomoct. Je to v podstatě jediná léčba kterou jsem si dohledal. V lednu se tam přítelkyně bude objednávat. Dá se dělat ještě něco? Lékaři ani neznaji příčinu. Mohlo by to být od zad? Skřiply nerv kvůli nedostatku pohybu a sedavému zaměstnání? Jako laici bohužel nevíme kam jít. Můžete nám poradit nějaké léčby nebo odborníky, které navštívit? Děkujeme za radu

Odpovídá lékař:

MUDr. Lenka Smejkalová

Specializace: Praktické lékařství pro dospělé

Dobrý den pane Ondřeji .
Dle přiložených zpráv byla přítelkyně vyšetřena a dostalo se jí dle mého názoru maximální terapie. Percepční nedoslýchavost je způsobena často virovými infekcemi, kdy dochází k zničení buněk ve vnitřním uchu. Nebo se může jednat o poškození nervu. Doporučila bych ještě pokračovat v užívání kortikoidů, i když efekt už nemusí být žádný a provést magnetickou rezonanci mozku, ta zřejmě provedena nebyla. Nemyslím si a je více než nepravděpodobné, že potíže souvisí s krční páteří. Tinitus je jedna věc a ztráta sluchu druhá. Nicméně nejsem specialista, proto dotaz přeposílám odborníkovi. Vyčkejte prosím na jeho odpověď. Přeji hodně štěstí.

Odpovídá lékař:

MUDr. Soňa Boušková Chief Medical Officer

Specializace: Vnitřní lékařství Pracoviště: uLékaře.cz

Dobrý den, pane Ondřeji, podle zpráv se zdá, že přítelkyně byla léčená dobře a potíže jste řešili včas. Bohužel se to někdy stane, že v důsledku infekce dojde ke ztrátě sluchu a není možné dopředu odhadnout, komu se sluch vrátí a komu ne a do jaké míry se stav může zlepšit. Je nadále třeba užívat léky na lepší prokrvení, k tomu jistě pokračovat s Mommoxem, doporučuji také rezonanci, ale nemyslím, že výsledek ukáže něco podstatného. Doporučuji Vaší přítelkyni, aby se objednala na rehabilitaci (nejlépe když ji předtím vyšetří neurolog a sám dá doporučenku), je potřeba zkusit vše. Vzhledem k tomu, jak potíže začaly a jak probíhala léčba, se domnívám, že potíž je primárně v uchu a pokud je zde nějaký vliv přetížení páteře, pak bude nejpíše malý, ale někdy se v léčbě tinnitu (hučení) použije rehabilitace s úspěchem. Akupunkturu sama dělám a s léčbou tinnitu a nedoslýchavosti mám velmi dobrou zkušenost. Úspěch není ani jako u jiných metod zaručen, ale pomoci by mohla. Doporučuji i homeopatii. Akupunkturistu prosím hledejte s lékařským titulem, protože některé z bodů, které se v léčbě používají, by měl napichovat někdo zkušený a a se znalostí anatomických poměrů. Bylo by vhodné neodkládat to na leden a najít někoho, kdo začně již nyní a případně dá nějakou trvalou jehličku, magnet nebo přítelkyni doporučí akupresurní body, které si může přes svátky ošetřovat sama. Naslouchátku ať se přítelkyně nebrání, pomůže jí to cítit se pak lépe, když uslyší. Také by bylo vhodné řešit opakované infekce a posílit imunitu, aby se přítelkyně vyvarovala podobným potížím i do budoucna. Pomoci mohou léky na posílení imunity jako Imunoglukany, Wobenzym, lékaři Vám mohou předepsat Bronchovaxom atd. Poraďte se na ušním nebo na alergologii imunologii. Naše sestřičky Vám mohou pomoci s vyhledáním neurologa, pokud byste měli zájem. S pozdravem MUDr. Sońa Boušková

Související dotazy

Ztráta sluchu
Dobrý den.Je mi 41 let a posledni 3 roky velmi rychle...
Sluch
Chtěl by jsem se zeptat, jestli bych měl nárok na invalidní...
Náhlá ztráta erekce
Dobrý den,před šesti dny jsem se rozešel s přitelkyní...
Ztráta pigmentu
Dobrý den, v průběhu roku se mi začala projevovat ztráta...
Lázně a ID u akutní pankreatitidy
Chtěla bych se zeptat.pritel je po operaci 2 kyly,praskleho...
Ztráta sluchu
Dobrý den, již více jak měsíc mám problémy se sluchem....

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Akutní zánět slinivky

Manžel je tři týdny po akutním zánětu slinivky.Z plného zdraví bez jakéhokoliv...

Akutní zánět slinivky

Dobrý večer, byla mi laboratorně naměřena výše amyláz 35!!Jsem po akutním záchvatu,...

Akutní zánět slinivky

Dobrý den.ma dcera (10let)je momentálně tři týdny hospitalizována v Motole s...

Akutní zánět slinivky a hormonální antikoncepce

Dobrý den, před rokem a půl jsem prodělala akutní zánět slinivky z důvodu žlučových...

Akutní zánět slinivky a hormonální antikoncepce

Dobrý den, před rokem a půl jsem prodělala akutní zánět slinivky z důvodu žlučových...

Akutní zánět slinivky břišní

Dobrý den, je zánět slinivky zcela vylečitelný a je v budoucnu šance na návrat...

Akutní zánět vedlejších nosních dutin

Dobrý den, měl bych dotaz ohledně nachlazení, je mi 20 let a již třetím rokem...

Akutní zánět žaludku, jícnu a špatnou funkci žlučníku

Dobrý den, doktor mi diagnostikoval akutní zánět žaludku, jícnu a špatnou funkci...

Akutní zánět žlučníku a ERCP

Dobrý den, manželka zřejmě prodělala žlučníkový záchvat, který během dvou hodin...

Akutní zhoršení neuropatie

Dobrý den, ráda bych se zeptala na náhle zhoršenou necitlivost prstů na HK...

Akutní-Prosím o odpověď

DObrý den je mi 14 let.Nedávno se mi na konci močové trubice objevilo ,,zarudnutí...

Akutní, velmi bolestivé potíže, podezření na hepatitis c

dobrý den, jsem uživatelem drog. beru 10let, dříve heroin (kouření), ted 4roky...

Akutní: lyžovat s antibiotiky??? + výsledek z plicního

Dobrý den, před několika dny jsem psala svůj dotaz a dostala odpověď. Jednalo...

Akutny zapal prinosnych dutin

dobry den . Chcela by som sa Vas spytat ohladom bolesti hlavy - opakovenej hlavne...

Akůže na varlatech

Dobrý den, na kůži na varlatech se mi dělají vřídky nebo něco takového a jsou...

Alarm monitoru dechu, susp. apnoe

Dobrý den, u náší čerstě sedmi měsíční dcery řešíme problém s možnou apnoickou...

Alavis triple blend

Dobrý den,mám dotaz.Maminka by si chtěla zakoupit ALAVIS TRIPLE BLEND,ale chtěla...

Albendazol

Dobrý den byl jsem na vyšetření v Praze v klinice forbio. Dostal jsem předepsaný...

Alcasta

Dobry den, pred tromi rokmi mi po hysterektomii diagnostikovali osteoporozu,...

Alcockův syndrom

Dobrý den, již rok se potýkám s problémem necitlivosti penisu. Prošel jsem...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Bolest v pravém podžebří

Dobrý den delší dobu mně bolí v pravém podžebří a když se ohnu ta mi vystoupí...

Uvolneni z TV

Dobrý den. Momentálně řeším takový problém. Chodím do druhého ročníku SŠ a...

Bílá bulka na mandli

Dobrý den, již několik let mám na pravé mandli bílou bulku, která se dříve objevila...

Žluté chodidlá

Dobrý den, všimla jsem si už před pár dny, že mám žluté plosky chodidel - viz...

Pocity závratě, necitlivost končetin, brnění, dušení, únava atd.

Zdravím, měl bych dotaz ohledně mých potíží, jedná se o: pocity závratě, necitlivost...

Dlouhodobá bolest v krku

Dobrý den, již přes měsíc se trápím s problémy bolesti v krku. Začalo to...

Žádanka na spermiogram

Dobrý den, ráda bych se zeptala, zda musí být partner přítomen u mého gynekologa,...

Tlak v uších a pískání

V poslední době mě trápí stále tlak v uších jako bych je měla pod vodou..ted...

Úder do prsu

Ještě třetí dotaz ohledně úderu do prsu. Nejvíce mě zajímá problematika jizevnaté...

Bolest krční páteře, hlavy a očí

Dobrý den, asi již 3 měsíce mám bolesti krční páteře, zezadu mě bolí hlava...

Ibalgin před operací

Dobrý den, mám 14 dní před plánovanou operací - TEP kyčle, mám problém také...

Křupání v zápěstí


Biele bodky pod žaludom

Dobrý deň, ja by som sa vás chcel opýtať. Neviem presne od kedy ale okolo žaluda...

Bolesti břicha, bolesti zad


Doporučení na imunologii

Dobrý den, obracím se na Vás s dotazem, zda můžete napsat doporučení na imunologické...

Pri pohlavnim styku pocit potreby na velkou

Dobrý den, mam partnera se kterym jsem 2 roky. Me je 21 let. Posledního půl...

Hnědý flek na kůži penisu

Dobrý den, už třetí den pozoruji hnědý flek na kůži penisu. Je ale možné že...

Opakující se zelená rýma

Dobrý den,mám 4 letá dvojčata a od září 2011 nastoupili do školky. Chlapeček...

Zábleskyv oku

Dobrý den, dnes mi od ráno probíhají v levém oku záblesky. Je to jasné světýlko,...

Čo sú tie biele bodky okolo korunky žaluďa?


Reklama