Inzerce
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup do lékařské poradny, možnost účastnit se soutěží a mnoho dalších výhod. Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte prosím e-mail, který jste používal(a) pro přihlášení na stránku

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Inzerce

Alergie na mléko a bílek u dítěte, dieta, antihistaminikum

Libuše . 27.2.2015 redakce uLékaře

Dobrý den, prosím o Váš názor. Syn 21 měs., doposud 1x denně kojený. Občas se mu objeví na předkolení ložisko (do 2cm) suché šupinkovité někdy začervenalé kuže, po pár dnech až týdnech zmizí. (Sama mám v dospělosti diagnostikovanou sennou rýmu a atop.ekzém- obojí v úplné remisi už víc než 10 let). Na imunoalergologii (na kontrole pro mírně sníženou imunitu) po pozorování ložiska MUDr. synovi odebrala krev i na zjištění alergenů s výsledkem - prosím vizte přílohu- vaj. bílek 1. tř, beta laktoglobulin 1. tř., zelená paprika 0,54 IU/ml. Mléko a ml. produkty syn dosud konzumoval denně v dost velkém množství, vejce poměrně často zejména v koláčích. Doporučení: 3 měsíce nedávat mléko a ml. výrobky, zel. papriku a bílek např. ve smaženici nebo celé vařené vejce (bílek v pečivu prý nevadí), 1x denně 2,5 ml Aerius (desloratadin), pokud kojit, musím i já dodržovat stejnou dietu. Po 3 měsících "zkoušet" uvedené alergeny zařadit, antihist. stále, za další měs. KO. MUDr. dává naději, že po tomto postupu by se mohla alergie ztratit. Moje otázky: Nakolik přísná má být v takovém případě dieta dítěte/a moje-při kojení (momentálně namísto lahve s krav.mlékem opět kojím- tedy častěji)- vadí např. i sušená syrovátka v pečivu, máslo, smetanové omáčky/polévky apod.? Naopak např. třené koláče, palačinky apod. z celých vajec opravdu nevadí? Je skutečně nutné období až na 3 měsíce této diety? A antihistaminikum: nemohu dítěti spíše uškodit nepřetržitým užíváním po dobu 4 měs.? Mockrát děkuji za Váš čas a odpověď.

Odpovídá:

MUDr. Jindřich Lahovský

Specializace: Alergologie a klinická imunologie Pracoviště: Ordinace pro alergologii a lékařskou imunologii, Praha

Dobrý den.Diagnostika potravinové alergie na cokoliv je vždy komplexní záležitost. Základem je nález specifických protilátek a především průkaz klinické významnosti, měl by se provést zaslepený exposiční test. Interpretace laboratorního přiloženého nálezu není jednoduchá, v ČR se používá vyjádření koncentrace v mezinárodních jednotkách. Jestliže bychom považovali zjištěnou positivitu skutečně za prokázanou ( viz výše), doporučuje se co nejpřísnější dieta, u dětí až v délce 3 let. Ohledně dalších potravin obsahující produkty z kravského mléka je důležité, jak mnoho byla alergizující bílkovina pozměněna, tj. např. homogenizací, tepelnou úpravou apod.Antihistaminika v těchto případech jsou někdy potřeba, snižují především svědivost,ale v zásadě neovlivní vlastní alergickou reakci.

Související dotazy

Dotaz na dietu při alergii na kravskou bílkovinu kasein a vaječný bílek
Dobrý den - potřebuji poradit s výživou dcerky u které...
Alergie na mléko
Dobrý den, zajímalo by mě zda se při nálezu Kasein...
Antihistaminika
Užívám AERIUS tablety na alergii(kopřivka, svědění)....
Vysazení antihistaminik
Dobrý den, je nutné před odběrem krve pro zjištění...
Alerge na mléko
Dobrý den, u 11.měsíčního dítěte byla stanovena alergie...
Alergie na mléko
Má dcera má velké bolesti břich.Byla jí prokázána alergie...

Poradna uLékaře.cz

Poraďte se s lékařem

Rychlá odpověď
již do 6 hodin

Zkušení lékaři odpovídají
na vaše dotazy

Cena již
od 39 Kč

Přejít do poradny

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Alergie na mléko

Dobrý den, nedávno mi po dlouhodobých problémech (časté žaludeční nevolnosti,...

Alergie na mléko

Dobrý den,mám 10ti týdenního chlapečka.Jsme na UM,brali jsme probioticke kapičky,...

Alergie na mléko

Dobrý den.Mám dvouletého syna,který hůře snáší mléčné výrobky-dostane rýmu a...

Alergie na mléko

Vážená paní doktorko, mám roční dcerku, je naprosto zdravá, na Nutrilonu,...

Alergie na mléko

Dobrý den, zajímalo by mě, co znamenají tyto výsledky odběrů krve: Kravské...

Alergie na mléko

Dobrý den, rád bych se dotázal zda bych mohl mít alergii na mléko, ikdyž netrpím...

Alergie na mléko

Dobrý den pane doktore,paní doktorko,prosím vás o radu:Měla jsem dlouhodobě...

Alergie na mléko

Dobrý den, u mého syna začaly po šestinedělí problémy se stolicí.Byla napěněná,zelená,měl...

Alergie na mléko

Dobrý den, zajímalo by mě zda se při nálezu Kasein IgG 2,1 + a Kasein IgA 4,3...

Alergie na mléko

Dobrý den, po požití mléka a mléčných výrobků mám alergickou reakci. Byla...

Alergie na mléko, tekutina v Douglasově prostoru

Dobrý den... je toho strašně moc, takže začnu popořadě :( V září loňského roku...

Alergie na mléko?

Dobrý den,ráda bych se zeptala,za jak dlouho by se měla srovnat stojice u kojence...

Alergie na mořské plody

Dobrý den, Před necelým půl rokem se mi udělalo špatně po salátu z krabích...

Alergie na mouku

DOBRÝ DEN.MÁM VYSOKÉ HODNOTY IAG,LEPEK.NEMOHLI MI ZJISTIT PROČ MNE ASI ROK BOLÍ...

Alergie na mouku?

Dobrý den, měla bych takový dotaz. Nikdy mi nebyla zjištěna žádná alergie ani...

Alergie na neznámý vzorek krému

Použil jsem španělský vzorek krému z jednoho časopisu.Do rána mám v obličeji...

Alergie na NSA

Dobrý den. Reaguji astmatickým záchvatem na léky skupiny NSA. Jaké jiné léky...

Alergie na obiloviny

Dobrý den, mám prokázanou alergii na žito a pšenici. Dosud jsem neměla žádný...

Alergie na obiloviny

Dobrý den, na alergologii mi dělali testy na kůži kde mi vyšlo ,že mi vadí obiloviny...

Alergie na očkování

Dobrý den, nechal jsem se očkovat proti klíšťové encefalitidě a po druhé injeknci...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Orální alergický syndrom


Stehy


Červené pupínky


Vyšetření osteoporózy


Virážka?


Antibiotika na zub


Fleky po celém těle


Fermalac vaginal


Na atopický ekzém vyzkoušejte tekuté stříbro!


Bolesti po operaci, biopsie plic


MUDr. Alena Doležálková

Praktický lékař pro děti a dorost

MUDr. Jaroslava Chaloupková

Ordinace pro děti a dorost

MUDr. Jan Sedmík

Rehabilitační ordinace

MUDr. Vlaďka Bžunková

Praktický dětský a dorostový lékař

MUDr. Jaromír Tručka

Praktický lékař pro děti a dorost

Suchá pokožka hlavy, strupy


MUDr. Olga Popelková

Ordinace stomatologa

MUDr. Vlastimil Klát

Ordinace praktického lékaře pro dospělé

Užívání extáze může spustit deprese!


Inzerce
Poslat e-mailem
{}
Inzerce
×