Alergie na pšenici, žito a sóju
Dobrý den, už delší dobu (cca 8 let) trpím různými střevními problémy a od malička mám velké ekzémy. Nedávno mi byla zjištěna alergie na pšenici, žito a sóju. Doktorka mi řekla, abych začala řádně dodržovat dietu, ale nedokázala mi zodpovědět nějaké další důležitosti. Mám problém s tím co můžu a nemůžu jíst. Paní v bezlepkovém obchodě mi řekla, že musím vynechat i deproteinovaný pšeničný škrob(protože je jen zbaven lepku). Pak jsem se dočetla, že glukózo-fruktózový sirup (nebo glukozovy sirup, fruktozovy sirup) se vyrábí většinou z pšenice, ale zřejmě se může vyrábět i jinými způsoby. Není mi tedy jasné, zda mám vyřadit i tyto sirupy z mého jídelníčku. Bylo by to i velmi náročné, glukozo-fuktozovy sirup je totiž obsažen ve velkem množství potravin, a právě i těch bezlepkovych potravin. Prosím tedy o radu co mám a co nemám jíst. Předem mockrát děkuji, Lucie
MUDr. Gertruda Čápová
Specializace: Alergologie, Pneumologie
Dobrý den Lucie
nevim jestli Vam vyšetření dělal obvodní lékař nebo specialista? Bylo by ur...