Reklama
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Reklama

Anémie z nedostatku železa

Hematologie Pavlína 13.3.2017

Dobrý den, moc prosím o odpověď. Už delší dobu jsem se cítila moc unavená a na prevent.kontrole mi zjistili těžkou sideropenickou anémii /Fe 2,2/ a hodně slabý KO. Jaterní testy ALT 0,18, AST 0,27, GGT 0,38, ALP 0,64. Po 4 měsících a užívání Tardyferonu 1-01, Fe 5,7 a jaterní testy /po zátěží, jumping na trampolínách/ ALT 0,33, AST 0,46, ALP 0,6, GGT 0,20. 8 let denně užívám Trittico 150mg 0-0-1. Občas si dám i nějaký alkohol, ale dříve jsem s ním měla trošku problém. A co mě trápí? Hodnoty AST/ALT. Vím, že by ALT mělo být cca stejné nebo vyšší než AST a já mám stále vyšší AST.Múže to značit nekrozu jaterních buněch? Moc se bojím. Jinak se jedná o normocytární anémii a v poslední době mě hodně bolí bederní páteř a také mě pálí dlaně. Děkuji

Odpovídá lékař:

mjr. MUDr. Denisa Gottvaldová

Specializace: Praktické lékařství Pracoviště: Centrum zdravotních služeb Bechyně

Dobrý den,

únava je zřejmě v důsledku Vámi popsané anémie. Po užívání substituční terapie Vám jde železo pomalu nahoru, to je v pořádku, nadále pokračujte. Jaterní testy máte v normě, nejsou nijak zvýšené, proto není potřeba se zabývat poměrem AST/ALT, obé máte normální a tyto hodnoty rozhodně neznačí nekrózu jaterních buněk.
Pálení dlaní či bolest v bederech s nejvyšší pravděpodobností s anémií nesouvisí.

S pozdravem, MUDr. Gottvaldová

Související dotazy

Suspektní anémie z nedostatku železa
Mohu se prosím zeptat? Mám všechny priznaky nedostatku...
Anémie z nedostatku železa
Dobrý den, touto cestou prosím o radu od vás. Před...
Anemie z nedostatku železa
Dobrý deň Môj problém je ľahko opísateľný, trpím...
Anémie z nedostatku železa, lehce zvětšená slezina
Dobrý den, byla mi zjištěna Anemie z nedostatku železa...
Anémie z nedostatku železa
Dobrý den, od 14 let trpím sideropenickou anemií a...
Anemie z nedostatku železa
Můj příspěvek je tentokrát nejen dotazem, ale i do...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Anemie nebo leukémie

..je mi 33 let ,vážím 55kg, měřím 173 cm,a už delší dobu jsem totálně bez energie,nemám...

Anemie sideropenická

dobrý den, prosím,je třeba dalšího vyšetření na anemii,pokud jsou hodnoty erytrocyty...

Anémie u dítěte

Dobrý večer, chtěla bych se zeptat na závažnost anémie u mého 3,5 letého syna....

Anémie u kojence

Dobrý den, mému synovi 4 týden po porodu byla zjištěna anémie.Nasadili mu aktiferin...

Anemie u kojence

Dobrý den, mám ročního syna, a protože má od narození hmotnost stále těsně...

Anémie u ročního dítěte

Dobrý den, synovi (1,5 roku) byl z krve zjištěn nedostatek železa. Začal tedy...

Anémie v tehotenstvi, prirozeny porod

Dobry den, jsem vegetarianka a uz pri prvnim odberu krve jsem mela 116 hemoglobobinu,...

Anémie z nedostatku železa

Dobrý den, touto cestou prosím o radu od vás. Před rokem mi byla zjištěna...

Anemie z nedostatku železa

Dobrý deň Môj problém je ľahko opísateľný, trpím neustálim znižovaním hemoglobínu....

Anémie z nedostatku železa

Dobrý den, od 14 let trpím sideropenickou anemií a latentní tetanií. Asi od...

Anemie z nedostatku železa

Můj příspěvek je tentokrát nejen dotazem, ale i do jisté míry medicínským příspěvkem,...

Anémie z nedostatku železa

Dobrý den, prosím o zhodnocení, odběry mi byly dělány kvůli anémii. Dr pouze...

Anémie z nedostatku železa

Dobrý den, Je mi 21 let. Jsem neustale unavená, omdlevám a strasně rychle se...

Anemie z nedostatku železa

Dobrý den, chci se zeptat, k jakému lékaři jít. Přítel trpí závažným nedostatkem...

Anémie z nedostatku železa

Dobrý den, lékař mi při preventivní prohlídce zjistil nedostatek hemoglobinu...

Anémie z nedostatku železa a vit. B

Dobrý den, 2 roky léčím syndrom chronické únavy, zjistili genovou mutaci...

Anémie z nedostatku železa, lehce zvětšená slezina

Dobrý den, byla mi zjištěna Anemie z nedostatku železa ( hodnota Hemoglobinu...

Anemie, černo před očima

Dobrý den. Je mi 49let.Mam spoustu zdravotních problémů,ale teď mě nejvíce trápí...

Anémie, průjmy, nadýmání

Dobrý den, chtěla bych se Vás zeptat na radu, jak postupovat. Minimálně 12 let...

Anémie, vyšší TK, bílkovina v moči

dobry den jsem v 15tt+5 a dnes jsem byla v poradne.pan doktor mi predepsal zelezo...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Lichen

Dobry den biopsie mi potvrdila lichen a na popud dr jsem absolvoval procain...

Bolesti celého těla

Dobrý den, už několik let mě bolí tzv "celé tělo". Ráno po probuzení se musím...

Přenos HPV

Chtěl bych se ještě zeptat jestli se dá nějak přenést HPV virus přes sliny...

Tachykardie

Dobrý den,chtěla bych znát váš názor. Jsem po operaci srdce-defekt komorového...

Bederní páteř

Dobrý den.Mám problémy již delší dobu s páteří.Poslední dobou s bederní.Ujdu...

Erythema migrans

Dobrý den, je to jeden den, co jsem si našel na noze nad kotníkem tenhle zarudlý...

Dlouhodobý kašel

Dobrý den, Už přes 2 měsíce mě trápí suchý drazdivy kašel. Začalo to bolestí...

Tukové bulky

Dobrý den, v této oblasti páteře mě trápí takový malý problém (nevyskytuje se...

Zvětšené uzlinky

Dobrý den, na levé straně krku mám zduřelou podčelistní (ačkoli je spíše u...

Motání hlavy a zalehlé ucho

Už dva měs. v kuse se mi motá hlava (bolest levého spánku, stále mi do něj jakoby...

Červené tečky kůže

Dobry den,chtela bych se zeptat prosim co to je?zacali se mi na kuzi delat cervene...

Velké červené mapy na vnitřních stehnech

Dobrý den paní doktorko, dceři 21let se během noci udělaly tyto fleky. Na jedné...

Zvýšené ALP a bilirubin

Dobrý den, rád bych se zeptat, co znamenají zvýšené hodnoty bilirubinu a S_ALP.Byl...

Co je to těžší bulbitida ? a gastridita

dobrý den pane doktore, syn 44 let mě poslal vyšetření žaludku a má strach....

Cysty na vaječníku a hematom v děloze

Dobrý den, mam problém a uz nevim jak dal. Od února nemenstruuju doktorka zjistila,...

Buseni srdce v noci

Dobry den, je mi 26 let a uz rok bojuji s busenim srdce. Hlavne v noci, kdyz...

Puchýřky na kůži

Dobrý den, prosím chtěla bych se zeptat, dělají se mi na kůži taková vyrážka...

Časté chozeni na zachod

Dobrý den. Mám takový problém: chodím často na záchod. Nevím, asi mám něco s...

Mám problem s palenim chodidel

Dobry den,mam problem s palenim chodidel vždycky mě začnou palet večer pomaha...

Crohnova choroba

Dobrý den,léčím se s Chrohnovou chorobou,mám bioléčbu remicade,užívám Asacol...

Reklama
Zavřít