Inzerce
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup do lékařské poradny, možnost účastnit se soutěží a mnoho dalších výhod. Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte prosím e-mail, který jste používal(a) pro přihlášení na stránku

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Inzerce

Angina/něco a paralen

Tomáš . 25.10.2015 redakce uLékaře

Zdravím, chci se zeptat když mám angínu nebo chřipku, jestli má nebo PROČ bych měl brát vůbec paralen? Kdyz vůbec neléči příčinu ale jen příznaky, navíc když má tělo teplotu tak to není špatně protože se tím brání ne? A paralen jí akorát snižuje. Brát si ho jen proto abych se cítil líp na chvíli, je kravina podle mě.

Odpovídá:

MUDr. Petra Kánská

Specializace: Praktické lékařství Pracoviště: OPL, spol. s r.o.

Ano, zvýšená teplota do 38 °C je obrannou reakcí těla a pomáhá organismu v boji proti infekci. Pokud přesahuje 38,5 °C začíná převažovat její negativní efekt, tělo vyčerpává a doba boje s nemocí se tak prodlužuje (pocení, zimnice, dehydratace). Nejvíce ohroženi jsou děti (riziko febrilních křečí) a staří lidé (dehydratace, tachykardie atd.) Pokud tělesná teplota přesáhne hranici 40 °C je pro lidský organismus natolik vyčerpávající, že je nezbytné ji okamžitě snížit. Kritickým bodem je 42 °C, s touto teplotou se lidský organismus již nedokáže sám vyrovnat.

Související dotazy

Paralen grip a Paralen extra
Dobrý den, můžu si vzít ráno paralen grip a po 6ti...
Paralen tableta či čípek
Dobrý den, co je lepsi paralen 500 SUP nebo Panadol...
Paralen po splenektomii
partnerka mA odebranou slezinu. Muže uživat paralen....
Paralen a alkohol
Moji hloupí přátelé mi jeden večer při večírku nastrouhali...
Paralen Grip v těhotenství
Dobry den,jsem v 18tt mela jsem teploty 38,5 a omylem...
Paralen a Euthyrox, předávkování
Stane se mi něco po snědení čtyř paralenů a přibližně...

Poradna uLékaře.cz

Poraďte se s lékařem

Rychlá odpověď
již do 6 hodin

Zkušení lékaři odpovídají
na vaše dotazy

Cena již
od 39 Kč

Přejít do poradny

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Angína, zánět nosohltanu

Dobrý den, mám 8letého syna, který měl v dubnu angínu, Ospen, nyní od víkendu...

Angína, zarudlé dásně a krvácení

Dobrý den, mám anginu, přitom se mi objevily zarudlé dásně, odhalily se mi krčky...

Angina,bile cepy zapach z ust.

Dobry den ,syn 5 let pred 2 mesicema prosel spalovou anginou 10 dni penicilin...

Angina?

Dobry den ,chtěla bych vas požadat o radu.V unoru 2009 jsem onemocněla, obvodni...

Angína?

Dobrý den. Před dvěma týdny jsem měl horečky (kolem 39°C) a bolesti v bedrech....

Angína?

Dobrý den, před týdnem jsem mohla být nakažena virozou, po 2 dnech škrábání...

Angina?

Dobrý den, před 2 měsíci jsem prodělal angínu...týden antibiotika a poté...

Angina?

Dobrý den prosím jde o Anginu? Jde o přítele. Je mu celkově dobře, jen citi...

Angina?

Dobrý den, začalo mě bolet v krku na pravé straně a bolestivě se mi polyká....

Angina/chripka

Dobry den, v patek 13.2 jsem z niceho nic onemocnela, prvni den teploty nad...

Angínový streptokok

Dobrý den,máme 5 letého syna,který od května,kdy měl spálu,trpí s malou přestávkou...

Angíny

můj 10letý syn trpí na angínu ale horší se to 12.2 onemocněl po vybrání penicilinu...

Angíny

Dobrý den. Chtěla bych Vás požádat o názor. Je mi 29 let, poslední tři roky...

Angíny

Dobrý den, před měsícem a půl jsem prodělala první aginu, byla jsem léčena antibiotikem...

Angíny

Dobrý den, měla bych dotaz ohledně angín. Mívám ji pravidelně až 5x do roka....

Angíny

Dobrý den, moje 5letá dcera trpí stále se oplakujícíma streptokokovýma angínama....

Angíny

Dobrý den chtěla bych se zeptat.Dceři je 17 let a již od malička je velmi často...

Anginy

Každý měsíc jsem nemocná. Začalo to mononukleozou,se kterou jsem byla v nemocnici,a...

Angíny u dětí

Dobrý den, Ráda bych se zeptala na mou 6-iletou dceru. Před 2měsíci měla streptokokovou...

Angíny, alergie

Vážená paní doktorko, trpím často na angíny. Můj první dotaz zní - jak poznám,...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Orální alergický syndrom


Stehy


Červené pupínky


Vyšetření osteoporózy


Virážka?


Antibiotika na zub


Fleky po celém těle


Fermalac vaginal


Na atopický ekzém vyzkoušejte tekuté stříbro!


Bolesti po operaci, biopsie plic


MUDr. Alena Doležálková

Praktický lékař pro děti a dorost

MUDr. Jaroslava Chaloupková

Ordinace pro děti a dorost

MUDr. Jan Sedmík

Rehabilitační ordinace

MUDr. Vlaďka Bžunková

Praktický dětský a dorostový lékař

MUDr. Jaromír Tručka

Praktický lékař pro děti a dorost

Suchá pokožka hlavy, strupy


MUDr. Olga Popelková

Ordinace stomatologa

MUDr. Vlastimil Klát

Ordinace praktického lékaře pro dospělé

Užívání extáze může spustit deprese!


Inzerce
Poslat e-mailem
{}
Inzerce
×