Inzerce
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup do lékařské poradny, možnost účastnit se soutěží a mnoho dalších výhod. Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte prosím e-mail, který jste používal(a) pro přihlášení na stránku

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Inzerce

Antibiotická léčba zánětu v oku

Lenka Z. 28.7.2016 redakce uLékaře

Dobrý den, byla mi na stěrech po prodělání erythema nodosum a infekce dých. cest(zaléčeno Klacidem)na stěrech zjištěno chlamidia trachomatis, ve sputu hemofilus(prý neaktivní - nicméně stále vykašlávám žlutozelený hlen). Krev v pořádku včetně CRP, sedimentace již 4. týden 70, bez snižování. Dostala jsem antibiotika Azitromicin, bohužel po první dávce jsem měla strašnou reakci - mdloby, motání hlavy, hučení v uších, pocení, zimnice, úporné zvracení a silný průjem.Zítra si tedy volám pro jiná antibiotika. Přítel také dostal Azitromicin (bez stěrů, nicméně v oku již několik měsíců má hnisavý výtok, který neřešil). Azitromicin 500 po 12 hod na 3 dny. mne však obvodní lékařka řekla, že taková dávka není dostačující a dostala jsem Azithomicin 500 na 9 dní po 24 hod. Já budu muset léky kvůli této reakci nejspíš změnit(zítra volám lékařce), ale chci se zeptat na přítele, zda tedy i pro něj je taková dávka dostačující a neměl by tedy brát Azitromicin déle (dle mé lékařky by to bylo zapotřebý - režim 3 dny, 3 dny volno, 3 dny léky, 3 dny volno, 3 dny léky). Mohu se zeptat na Váš názor, každý lékař v té samé situace předepsal jinou dávku (obvoďák doporuče delší léčbu, kožní napsal jen na 3 dny). Příteli je 32 let, sportovec, nekouří, často navštěvuje sauny a bazény.

Odpovídá:

MUDr. Kristýna Jiříčková

Specializace: Praktické lékařství Pracoviště: Monse spol, s.r.o.

Dobrý den Lenko, nejprve k Vašim obtížím, myslím, že léčba u Vás je jistě lépe delší než 3 dny a souhlasím tedy s postupem Vaší praktické lékařky, u Vašeho přítele se domnívám, že by možná stačily pouze antibiotické kapičky do oka, léčba bude takto cílená na místo zánětu a vyhneme se nežádoucímu vyhubení střevních bakterií a účinku antibiotik na celý organismus, proto doporučím Vašemu příteli ještě jednou návštěvu praktika pro předpis těchto kapiček. Díky a s pozdravem, K. Jiříčková.

Související dotazy

Vyšetření oka
Dobrý den, chci se prosím zeptat, na dignostiku zánětu...
Suché oko
Dobrý den, chci se zeptat, mám už 3 roky problémy s...
Poranění oka
Dobrý den, před necelými dvěma lety , mě při hrátkách...
Kuří oko
Dobrý den prosím Vas o radu zda jde o kuri oko či bradavici....
ANtikoncepce + antibiotická mast (Framykoin)
Dobrý den, chtěla bych se zeptat, zda může mít vliv...
Třetí oko
Dobrý den, na internetu jsem se dočetla o mém problému...

Poradna uLékaře.cz

Poraďte se s lékařem

Rychlá odpověď
již do 6 hodin

Zkušení lékaři odpovídají
na vaše dotazy

Cena již
od 39 Kč

Přejít do poradny

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Antibakteriální chronicky zán.prostaty

Dobrý den,již několik let trpím výše uvedeným onemocněním,vysokou potivostí...

Antibakteriální zánět prostaty

Dobrý den.Trpím několik let,výše uvedenou nemocí.Nyní mi však imunolog předepsal,kvůli...

Antibioitika

Dobrý den,ráda bych se zeptala jestli nevadí když od začátku prosince budu brát...

Antibioka a antikoncepce

Dobrý den, do úterka jsem brala Duomox 1000 ale nezabral, a dnes jsem začala...

Antibiotica

Dobrý den, mám Liedenskou mutaci a byly mi na zánět močového měchýře předepsány...

Antibiotica

Dobrý den, beru antibiotika ciplox 250 na zánět močového měchýře. Mohu s těmito...

Antibiotica

Zdravím,lekárka mi predpisala atb Klacid a sú hrozne veľké..ja nedokážem prehltnúť...

Antibiotica

Dobrý den, beru Augmentin 1g na zánět od zubu ( 1 tableta po 12h ) , mám to...

Antibiotická léčba - vliv na plodnost


Antibiotická léčba černého kašle

Dobré dopoledne.Byla jsem tedy u paní doktorky a řekla že dýchání je celkem...

Antibiotická mast a biolampa

Dobrý den, mám nějakou cystu pod kůži za ramenem a dostala jsem tam zánět a...

Antibiotická terapie

Dobrý den Je mi 16 let a chtěla bych se zeptat jestli můžu kombinovat Klacid...

Antibiotická terapie a alkohol

Dobrý den, brala jsem 14 dní antibiotika KLACID SR 500 mg - 1 tableta denně....

Antibiotická terapie a nevolnosti

Dobrý den, mám přeléčenou formu agresivní parodontitidy, která je již 2 roky...

Antibiotika

Dobrý den, byla mi zjištěna přítomnost bakterie salmonelosy. Byly mi předepsány...

Antibiotika

dobry den chci se zeptat jak dlouho trva nez prestanou ucinkovat antibiotika...

Antibiotika

Dobrý den, ráda bych se zeptala, jak moc škodí tělu časté užívání (5x - 6x...

Antibiotika

Dobry den, jaky je "best practice" v predepisovani antibiotik? Je normalni,...

Antibiotika

Dobrý den, dnes jsem začala uzivat atb citrox a bylo mi receno,zek tomu nemohu...

Antibiotika

Dobrý den, mám angínu a užívám na ní atb Penbene. Chtěla jsem se zeptat, zda...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Zlomený kotník včetně výronu


Úder přes ucho


Paleni,rezani oci

Dobry den. Uz nejakou dobu me pri cteni ci sledovani televize pali az rezou...

Nevím o co se jedná


Dušnost po zápasu


Křečové žíly


Nikotinem se lze předávkovat i při odvykací kúře


Artróza jako nemoc z povolání


Vysoké horečky


Nadměrné pocení


Když světlo (ne)léčí revma


Po operaci zánětu pod zubem


Bolest břicha na pravé straně


Bolest po trhání zubu


Bolest kolene

dobry den chtela jsem se zeptat boli me prave koleno pri vetsi zatezi kdy si...

MUDr. Jiří Vyležík

Praktický lékař pro dospělé

Kručení a bublání v břiše


Záněty vaječníků mohou vést k neplodnosti (II. část)


Irigografie


Zácpa po při užívání železa


Inzerce
Poslat e-mailem
Inzerce
×