Zavřít
uLékaře
Stáhněte si mobilní aplikaci uLékaře.cz
Lékařská poradna a objednání
Nainstalovat
Reklama
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Reklama

Antibiotická terapie a kojení

Léky Monika 13.2.2020

Dobrý den, chtěla bych se s Vámi poradit jak postupovat. U mého 8,5 měsíčního synka, který je kojený (částečně přes den a pak hlavně v noci), se objevila spálová angína (pravděpodobně přenos od staršího syna). Paní doktorka mu předepsala antibiotika Augmentin, což je v pořádku aby se zaléčil, současně bude dostávat probiotika Biopron a po atb léčbě chci nasadit Linex kapky. S manželem jsme byly pro jistotu na stěrech také, čekáme na výsledky. Problém nastává u mě, jelikož jsem měla zánět v prsu a také jsem dostala atb Medoxin, který mi vychází do neděle. Říkám si, aby nebyl syn moc přeantibiotikovaný. Přemýšlela jsem, že bych přes den dala Hipp a odstříkávala mléko stranou a v noci kojila jen pokud to bude nutné. Jak moc bych mu mohla malému uškodit kdybych ho kojila standardně? Popřípadě jak postupovat. Moc děkuji za odpověď.

Odpovídá lékař:

MUDr. Klára Špeldová

Specializace: Praktické lékařství pro dospělé Pracoviště: SPORTMED

Dobrý den Moniko.
Osobně si myslím, že by jste miminku uškodit neměla, pokud budete po dobu užívání Vašich antibiotik kojit, tak jak jste zvyklá a současně podávat probiotika, do mléka se dostane opravdu jen nepatrné množství antiobiotika.
Jelikož ale nejsem specialistou v této problematice, tak ještě předám Váš dotaz odborníkovi, bude Vás kontaktovat, vyčkejte na odpověď.
S pozdravem, Klára Špeldová

Odpovídá lékař:

MUDr. Jan Vachek


Vážných komplikací se bát nemusíte. O něco se zvyšuje riziko postantibiotického průjmu, čemuž ale předcházíte podáváním probiotik. Můžete ke snížení rizika průjmu přes den používat náhradní mléko, jak popisujete, a omezit kojení na noc, ale podle mého názoru by mělo stačit jen odstříkat první porci mléka po užití Medoxinu /a následně znehodnotit/ a pak již kojit normálně.

Související dotazy

Antibiotická terapie
Dobrý den, ve středu jsem měl pozitivní stěr z krku...
Antibiotická terapie
Dobrý den Je mi 16 let a chtěla bych se zeptat jestli...
Antibiotická terapie
Dobrý den, dnes dobírám poslední tabletku penicilinu....
Spálová angina, antibiotika, kojení
Dobrý den. Dítěti 4roky začala rýma s teplotou a pak...
Aubagio a antibiotická terapie
Dobrý den. Chtěla bych se zeptat. Mám roztroušenou...
Kojení
při kojení se mi dělají k večeru návaly horka a jde...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Antibiotická léčba - vliv na plodnost


Antibiotická léčba černého kašle

Dobré dopoledne.Byla jsem tedy u paní doktorky a řekla že dýchání je celkem...

Antibiotická léčba pro infekci endoprotézy

Dobry den.Prosim o radu.Doktor mi nasadil Doxybene 1tbl co 12 hodin a do toho...

Antibiotická léčba yersinii a doplňky stravy

Dobrý den, vzhledem k dlouhodobým bolestem zad a kloubů mi byli provedené...

Antibiotická léčba zánětu v oku

Dobrý den, byla mi na stěrech po prodělání erythema nodosum a infekce dých....

Antibiotická mast a biolampa

Dobrý den, mám nějakou cystu pod kůži za ramenem a dostala jsem tam zánět a...

Antibiotická terapie

Dobrý den Je mi 16 let a chtěla bych se zeptat jestli můžu kombinovat Klacid...

Antibiotická terapie

Dobrý den, ve středu jsem měl pozitivní stěr z krku a dostal jsem ATB. Chci...

Antibiotická terapie

Dobrý den, dnes dobírám poslední tabletku penicilinu. Mohu již dnes navštívit...

Antibiotická terapie a alkohol

Dobrý den, brala jsem 14 dní antibiotika KLACID SR 500 mg - 1 tableta denně....

Antibiotická terapie a nevolnosti

Dobrý den, mám přeléčenou formu agresivní parodontitidy, která je již 2 roky...

Antibiotická terapie angíny

Dobrý den, léčím se s angínou. První jsem brala antibiotika Amoksiklav (7 dni...

Antibiotika

Dobrý den, byla mi zjištěna přítomnost bakterie salmonelosy. Byly mi předepsány...

Antibiotika

dobry den chci se zeptat jak dlouho trva nez prestanou ucinkovat antibiotika...

Antibiotika

Dobrý den, ráda bych se zeptala, jak moc škodí tělu časté užívání (5x - 6x...

Antibiotika

Dobry den, jaky je "best practice" v predepisovani antibiotik? Je normalni,...

Antibiotika

Dobrý den, dnes jsem začala uzivat atb citrox a bylo mi receno,zek tomu nemohu...

Antibiotika

Dobrý den, mám angínu a užívám na ní atb Penbene. Chtěla jsem se zeptat, zda...

Antibiotika

Dobrý den. Dnes jsem dostal Biseptol 480. Můj dotaz zní: Paní doktorka mi dala...

Antibiotika

Dobrý den, před měsícem jsem šla k lékaři s tím, že mě již pár dnů neustále...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Zánět dělohy

Dobrý den, již týden v kuse mám bolesti v podbřišku a v oblasti páteře (v...

Píchá až pálí oblast pod pravým okem a bolest se táhne až ke spánku


Zlomenina vnějšího kotníku zavřená

Dobrý den, při cyklokrosu jsem si zlomil kotník a při prvotním ošetření mi bylo...

Zvětšené uzliny krku

Dobrý den, chtěla jsem se poradit. Na krku mám asi 15 let 2 uzliny velikosti...

Močové cesty

Dobrý den, obracím se na vás s prosbou. Před 14 dny mi byl udělán, při prevenci,...

Natržený postranní kolenní vaz.

Dobrý den. Před dvěma týdny se mi stal při sportu (judo) úraz kolene (prasknutí...

Točení hlavy

Dobrý den. V pátek mě celý den pobolívala hlava, a vyvrcholilo to večer tím,...

Noční křeče nohou

Dobry den, jiz asi treti den my neni dobre, pocit na zvraceni, nechutenstvi,...

Bolest v krku vystřelující do ucha, ucpaný nos, bolest krční páteře

Dobrý den, trápí mě už dlouho bolest v krku jen na pravé straně. Když polknu...

Myom a polyp

Dobrý den, je mi 45 let, na vyšetření u gynekologa mi byl zjištěn polyp nebo...

Pupinky (bradavicky) na stydkych pyscich


Stenóza páteřního kanálu

prosím o radu. Dcera se dlouho léčí na vyhřezlou plotýnku, je to samá rehabilitace,...

Přibírání na váze a kortizol

Dobrý den, asi před 7 měsíci jsem přestala kouřit. Bohužel jsem ale nabrala...

Tmavý hnědý výtok

Dobrý den, byla jsem o víkendu stanovat v lese. Hygiena byla nedostačující....

Boulička na stydkém pysku


Stahování a tlak v krku

Dobrý den. Poslední dobou mám takový nepřijemný tlak v krku a jakoby se mi krk...

Bolest zad a nadbřišek

Dobrý den, jsem už úplně zoufalá a nevím, co mám dělat. Měla jsem několik týdnů...

Otok prsního svalu po zátěži

Dobrý den, před třemi týdny jsem byl cvičit a když jsem byl na bench pressu...

Výrustky na pochvě


Boule na holenní kosti

Již jsem zde dotaz dával a přikládám odkaz http://www.ulekare.cz/poradna-lekare/narazena-holeni-kost-110952 Postupoval...

Reklama