Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Antibiotika

Ladislav 4.9.2018

Dobry den. Pri urologickych potizich mi prakticky lekar predepsal Triprim 200mg (1-0-1). Mel jsem zatim 2 tableky (vecer a rano). Jelikoz me lekar ani nevidel a recept mi podala sestra pres dvere - zasel jsem k urologovi a ten provedl stery. Kvuli mirnemu vytoku s mocove trubice (uretritida nespecifikovana) nasadil lek CIFLOXINAL 500 (1 - 0 - 1). Nevedel (nerozumeli jsme si pri vysvetlovani situace) ce jiz mam nasazeny Triprim. Muzu prejit na CIFLOXINAL od vecera? Ucinne latky jsou ruzne, ale CIFLOXINAL vypada vice na tento specificky problem. Dekuji. Doplnění informací: Pokracuji s uzivanim Triprimu, ale pridruzila se teplota a celkove spatny stav (podobny chripce, nachlazeni). Muj prakticky lekar to nezveda, to je normalni. V letaku k leku jsem se docetl - ze by se mel udelat krevni obraz. Pokud se mi nepodari dovolat obvodnimu dokt., doporucujete pomoci paralenu a brufenu zvladnout nachlazeni a pokracovat v uzivani ATB? Momentalne potize kvuli kterym se nasadili jiz odezneli, ale uzil jsem teprve 4 tabletky z 10 v baleni. Kontrola u urologa je az pristi utery. Dekuji.

Odpovídá lékař:

MUDr. Daniela Obrová


Dobrý den pane Ladislave, spíše bych Vám doporučila doužívat antibiotikum Triprim, které jste již začal užívat, po dobrání kontaktovat urologa, pokud by obtíže trvaly, tak ohledně výsledků mikrobiologie z provedených stěrů, dle toho by se pak nasadilo antibiotikum cíleně. Oboje antibiotika se používají na močové infekce, vzhledem k tomu, že nevíme co infekci způsobilo (jaká konkrétní bakterie), pak doporučuji pokračovat v prvním antibiotiku, jeho změna by byla nyní v celku zbytečná a naopak by mohla způsobit neúčinnost nebo sníženou účinnost antibiotika příště. Zakupte také probiotika a hodně pijte. S pozdravem.

Odpovídá lékař:

MUDr. Ivo Minárik Ph.D. FEBU

Specializace: Urologie Pracoviště: Urologická ambulance, Klinika JL s.r.o.

Dobrý den, pokud máte výtok z moč.trubice a také horečky, Triprim není vhodný lék. URčitě bych přešel na Cifloxinal. Nejlépe bude, když vše zkonzultujete s praktickým lékařem nebo urologem.

Poradna uLékaře.cz

Online poradna a objednání k lékaři

Rychlá odpověď
již do 6 hodin

Zkušení lékaři odpovídají
na vaše dotazy

Cena již
od 99 Kč

Zjistit, jak funguje poradna

Související dotazy

Antibiotika
Dobrý den, opakovaně mi byl ve vagině zjištěn Staphylococcus...
Antibiotika
Dobrý den, Chtěla bych se zeptat, jestli by se...
Antibiotika
Dobrý den. Mám zánět středního ucha a beru na to antibiotika...
Antibiotika
Dobrý den, chci se zeptat jak dlouho zůstávají v těle...
Antibiotika
Dobrý den, beru antibiotika amoksiklav 1g ,avšak cca...
Antibiotika a antikoncepce
Mám dotaz. Beru antibiotika Ospen 1000 a antikoncepci...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Antibiotika

Dobrý den, mám dotaz ohledně mých nemocí.Od začátku letošního roku jsem měla...

Antibiotika

Nedávno jsem užívala antibiotika, myslím,že se jmenovala penbene,kde bylo napsáno,že...

Antibiotika

Dobrý den beru antibiotika ospen 1500 v sobotu je doberu chci se zeptat jak...

Antibiotika

Dobry den, uz 14 dni me trapi bolest v krku a prujmy. Lekar mi predepsal 3 denni...

Antibiotika


Antibiotika

Dobrý den, můžu kombinovat doxibene antibiotika 100 mg z ibalginem 400 případně...

Antibiotika

dobrý den chtěla bych se zeptat moje doktorka mi předepsala KLACID SR CLARINASE...

Antibiotika

Dobrý den posledních 7 dní jsem podávala dceři (2,5 roku 15 kg) Zinnat 5ml(dvě...

Antibiotika

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, syn je urostomik, měl opakované záněty ledvin,...

Antibiotika

Dobrý den, již druhý den užívám duracef 500mg.Doktorka mi předepsala dvě krabičky...

Antibiotika

Dobrý den,zajímalo by mne,jestli se předepisují antibiotika po extrakci zubu...

Antibiotika

Dobry den, zajima me zda zbytky antibiotik,ktere jsou obsazeny napr.v kurecim...

Antibiotika

Dobry den...muj dotaz spociva v tom -ci mohu dnes pozit alkohol v primerenem...

Antibiotika

Dobrý den. Náš téměř tříletý chlapec (101 cm, 15 kg) trpí už téměř dva měsíce...

Antibiotika

Dobrý den,má dvouletá dcera poprvé užívala ATB-OSPEN 400.pátý den měla křeče...

Antibiotika

Zdravím paní doktorko měl bych dotaz.Napřed jsem dostal od doktorky Erdomed...

Antibiotika

Dobrý den, mohu se zeptat dostala jsem entizol na střevní potíže a zajímá mě,...

Antibiotika

Dobrý den, od 11. 4.užívám dlouhodobě(na 3 měsíce) Penbene. 1500000, dg. M029...

Antibiotika

Dobrý den, Chtěla jsem se zeptat zda vadí když beru antibiotika ode dneška...

Antibiotika

V listopadu jsem byl lecen na syfilis tremi injekcemi Pendeponu. Uspesne. V...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Růžovka

Dobrý den paní doktorko mám růžovku a nyní jsem přešla k paní primářce do Břeclavi...

Růžová moč

Dobrý den, můj 4 měsíční syn má rýmu, a včera přijal pouze malou část potravy...

Lehká skoliosa a bolest bod lopatkami


Tetanie




Zlatý stafylok v oku, vyjádření k léčbě


Zlatý stafylokok v nose a očkování miminka

Dobrý den, mám 5 měsíčního chlapečka, který má cca 3 měsíce zadní rýmu. Občas...

Naražená ruka

Dobrý den, mám naraženou ruku už od 24.11.2016 a první týden jsem měla jen zavázanou...

Pálení žáhy a říhání


Operace FESS

Dobrý den,v následujících měsících mě pravděpodobně čeká revize nosních dutin...

Bolest zaludku,pocit na zvraceni

Dobry den,asi tyden zpet jsem dostala prujem,jen voda ze me sla,hned jsem nasadila...

Namožení penisu?

Dobrý den! před cca 2-2,5 týdny mne při pohlavním styku začalo bolet při levé...

Přeočkování proti tetanu


Gynekomastie v pubertě

Dobrý den, jsem kluk na počátku svých 17. let a mám takový nepříjemný problém....

Poranění menisku

Rád bych se zeptal, zda je běžné a cca rok po operaci kolena s odebráním cca...

Vysoká sedimentace


Bolest na hrudi


Křeče na pravé i levé straně podbřišku

Dobrý večer, měla bych takový dotaz, mívám křeče na pravé i levé straně podbřišku...

Výtok z penisu po pohlavním styku


Clotrimazol při menstruaci


Zavřít reklamu