Zavřít
uLékaře
Stáhněte si mobilní aplikaci uLékaře.cz
Lékařská poradna a objednání
Nainstalovat
Reklama
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Reklama

Antibiotika a KET

Neplodnost a IVF Veronika 8.10.2021

ATB a plánovaný KET, prosím za jak dlouho po atb se jeho látky vyplaví z těla respektivě, jak moc negativně ovlivní když je v plánu vkládat embryo. dnes 8.10 mi mudr předepsala atd na chronické bakteriálnízanety co mám v pochvě- bez projevu-zápach výtok nemám nikdy, ale neustále se mi vrací e coli a způsobují takove jsakoby podraždění sliznice...navrhla azitromycin 500mg- (má prsvní zkušenost s ním) pouze 3 porahované tablety které se berou 3 dny- takže 8,9,10.10 - transfer má být 15.10. může prosím zbytek co zůstane v těle nějak ublížit embriu, které by se mělo zahnízdit?
nebo například macmiror 200 mg tableta- taky jsme zvažovali zalečit před transferem jakoby podat nárazově třeba den dva před. u mě totiž nepomáhá cíleně léčba třba 10 dní, potlačí to jedenu věc a vyprovokuje druhou třeba gardenelu a pak jsem v začarovaném kruchu. rady o tom prvně vylěčit, to mi nepomůže jelikož se v tom plácám už 5 let- problemy začaly po kyretáži a opkovane jsem byla nakazovana streptokokem alagaciae jak do krku tak do spodku- 4 roky atb 7 x ročně, než se přišlo na to že to na mě přenaší manžel bohužel mi to totálně rozladilo celý organismus.. probiotika beru samozřejmě. opravdu mě ted hlavně zajímá jestli se za těch 5 dní tělo pročistí od těch ATB konkrétně azitromycin 500 aby to neuškodilo embryjku, děkuji za info.

Odpovídá lékař:

MUDr. Jana Braunová

Specializace: Praktické lékařství pro dospělé Pracoviště: FN Plzeň

Dobrý den, paní Veroniko, děkujeme, že se obracíte na naší poradnu.
Tzv. třídenní antibiotika Azitromycin působí po jejich dobrání ještě 5-7 dní - tzn. ještě 5-7 dní po dobrání zůstává v těle (tkáních) terapeutická hladina tohoto antibiotika. Jako praktická lékařka s ale nedovedu vyjádřit k vhodnosti provedení KET. Váš dotaz je specializovaný pro odborníka z oboru gynekologie/reprodukční medicíny, proto jej předám k zodpovězení specialistovi, který Vám odpoví na Vaše dotazy v samostatné odpovědi a vyjádří se k vhodnosti provedení KET a užívání antibiotik.

S pozdravem MUDr. Jana Braunová

Odpovídá lékař:

MUDr. Martin Maděrka

Specializace: Gynekologie, Porodnictví Pracoviště: Repromeda, Brno

Dobrý den Veroniko. Azitromycin může v těle přetrvávat ještě v době embryotransferu, od poslední dávky až 7 dnů. Na Vaši otázku, zda mohou přetrvávající hladiny embryu uškodit je těžké odpovědět. Nejspíše ale ne. Embryu trvá i několik dnů než se v děloze "uhnízdí" a mohly by tedy na něj mít negativní vliv látky z mateřského organizmu. Při užívání azitromycinu nebylo prokázáno teratogenní působení - zvýšené riziko vrozených vad u plodu a u těhotných se v indikovaných případech používá. Zda azitromycin může snížit šanci na uhnízdění embrya známo není, na to studie u lidí bohužel nejsou. Přeji hezký zbytek víkendu.

Související dotazy

Antibiotika před KET
Dobrý den pane doktore, ráda bych se zeptala, zda...
KET
Dobrý den, chtěla jsem se zeptat... 12.9. mi zavedli...
Jsem po KET
Dobrý de, chtěla bych se zeptat... Jsem po KET 6 denní...
KET při CIN I
Dobry den, prosim je mozne podstoupit KET kdyz mi ted...
Antibiotika
Dobrý den, Chtěla bych se zeptat, jestli by se...
Antibiotika
Dobrý den, opakovaně mi byl ve vagině zjištěn Staphylococcus...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Antibiotika a HAK

Dobrý den, chtěla bych se zeptat. Užívala jsem antibiotika Augmentin 1g á 8...

Antibiotika a helicobacter pylori

Dobrý den, dostala jsem na přeléčení helicobacter pylori troje léky. Chtěla...

Antibiotika a hormonální antikoncepce

Dobrý den, byl mi diagnostikován zánět dutin a lékař mi napsal Klacid 250 na...

Antibiotika a hormonální antikoncepce


Antibiotika a chodění ven?

Dobrý večer, měl bych dotaz, mám menší infekci a beru antibiotika (14dní je...

Antibiotika a ibalgin

Dobrý den, na angínu mi bylo naordinováno antibiotikum - Ospamox 1000 mg. Chtěl...

Antibiotika a infekce covid-19

Dobrý den mám prosbu . Před 2 dny mi lékař nasadil penbene na bolesti hlavy...

Antibiotika a jejich nežádoucí účinky

Dobrý den, chtěl bych se poradit ohledně antibiotika Ciprinol 500-ciprofloxacin....

Antibiotika a jiné

Dobrý den, podstupují IVF na státním zařízení.Pred začátkem IVF léčena doxycyklinem...

Antibiotika a káva

Dobrý den, mám předepsaná antibiotika Fromilid 500. Mohu na tyto léky...

Antibiotika a klid

Dobrý den, dcera brala cca 7 dní antibiotika (Ospamox). Ráda bych věděla, jak...

Antibiotika a kofein

Dobrý den, Před třemi dny jsem dostala antibiotika Penbene 1500000 na angínu....

Antibiotika a Kofein


Antibiotika a kojení

Dobrý den, dostala jsem od pana doktora antibiotika Cotrimoxazol Al forte 800mg/160mg....

Antibiotika a kojení

Vážený pane doktore, mám sedmiměsíčního syna, kterého neustále kojím. Nyní...

Antibiotika a kojení

Dobrý den, prosím o radu, vysvětlení, snad i o ujištění. Mám 6týdnů starého...

Antibiotika a kojení

Dobrý den, před měsícem jsem v Indii, kde teď dlouhodobě pobývám, porodila...

Antibiotika a koronavirus

Dobrý den, paní doktorko, ráda bych se zeptala na jednu věc. Můj otec (55) je...

Antibiotika a kulturistika

Dobrý den, paní doktorka mi předepsala užívat 3x děnně antb. Ospen 1500 a Entizol...

Antibiotika a kvasinková infekce

Dobrý den, obracím se na Vás s dotazem ohledně problému s kvasinkovou infekcí....

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Anální sex

Dobrý den.Je mi to trapné ale chtěla bych se zeptat.Přítel mi před rokem udělal...

Spolknutí kousku párátka

Dobrý den, za jak dlouho po polknutí kousku párátka mohu mít nějaké potíže s...

Úraz kolene, krev v koleni

Dobrý den 29. Července jsem si při fotbale udelal něco s kolenem měl jsem ho...

Pupínky na hrudi u syna

Hezký den,syn asi týden sem tam pupínek na hrudi... žádné jiné příznaky..vyrážka...

Bolest v podbřišku

Dobry den, uz nekolikaty den ze me vypadavaji krvave hleny, bolest v podbrisku....

Degenerativní změny bederní páteře

Dobrý den, prosím o radu: téměř dva roky se potýkám s bolestmi zad v oblasti...

Hemeroid

Je to hemeroid ? Boli mne to kdyz stahuji zadek a kdyz mam stolicu ale citim...

Často mě bolí břicho kousek od podbřiška

dobrý den často mě bolí břicho kousek od podbřiška a i podbřišek spiš na levé...

Říhání a pocit nafouklého břicha

Dobrý den. Zhruba od pátku mě trápí říhání a pocit nafouklého břicha. Bolesti...

Zastava srdce koma

Dobry den, potrebuji Vasi podporu,muj pritel vcera rano prodelal zastavu srdce...

Strupy na penisu

Dobrý den, zřejmě po milování s partnerkou se mi na penisu objevily tři strupy...

Bolest hlavy při pohybu očí

Dobrý den, prosím o radu. Již 3. den mne při pohybu očí jakýmkoliv směrem a...

Pohlavní nemoci a erotická masáž

Dobrý den, chtěl bych se zeptat na riziko nákazy některou z pohlavních chorob...

Samovolné otáčení krku

Má žena (66 let) poslední dobou trpí samovolným otáčením krku. Když jde, aniž...

Kožní vyrážka

Dobrý den, chci se zeptat, zda nevíte, co mohou tyto "pupínky" značit? Občas...

Spolknutí párátka

Dobrý den před dvěma dny jsem spolkla kus párátka z jednohubky, které se ulomilo.Snedla...

Bílé pupínky a výrůstek ženského genitálu


Xarelto

Dobrý den, dnes jsem si prvně vzala lék xarelto 20 mg , začala se mi motat hlava...

Antibiotika a sluníčko

Zajímalo by mě, zda se s antibiotiky nesmí opravdu na slunce nebo je to jen...

Antivirotika Herpesin

Dobrý den, prosím o zodpovězení dotazu, zda je nutné dobrat antivirotika, i...

Reklama
Takovou péči si zasloužíte!
* registrací neměníte svého lékaře.